05-18-2026 15:18
Εκπαίδευση
- Κατηγορία: Εκπαίδευση
Κύμα στήριξης και αλληλεγγύης στον Ακκρίτα Καλούση και τη Χρύσα Χοτζόγλου για τις νέες διώξεις
Κύμα στήριξης και αλληλεγγύης στον Ακκρίτα Καλούση και τη Χρύσα Χοτζόγλου για τις νέες διώξεις από ΔΙΔΕ Πειραιά
"Με μια πρωτόγνωρα τιμωρητική κίνηση, ο ΔΔΕ μηνύει τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Καλούση και Χοτζόγλου για το περιεχόμενο ουσιαστικά συνδικαλιστικών ανακοινώσεων! Τα δυο μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ παρέλαβαν τη δικογραφία και καλούνται σε έγγραφες εξηγήσεις στην Εισαγγελία την Τετάρτη 20/5 13:30." A΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)
Ενδεικτικά παραθέτουμε:
A΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)
Για τις νέες μηνυτήριες αναφορές της ΔΔΕ Πειραιά
Ως Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην νέα μηνυτήρια αναφορά της ΔΔΕ Πειραιά στην Εισαγγελία Πειραιά για το περιεχόμενο ανακοινώσεων συνδικαλιστικής παράταξης! Με μια πρωτόγνωρα τιμωρητική κίνηση, ο ΔΔΕ μηνύει τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Καλούση και Χοτζόγλου για το περιεχόμενο ουσιαστικά συνδικαλιστικών ανακοινώσεων! Τα δυο μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ παρέλαβαν τη δικογραφία και καλούνται σε έγγραφες εξηγήσεις στην Εισαγγελία την Τετάρτη 20/5 13:30.
Από την ίδια δικογραφία διαπιστώνεται ότι έχει προηγηθεί και άλλη μήνυση του ΔΔΕ αυτή τη φορά στον στο πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και νυν μέλος της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής Δ. Χαρτζουλάκη, στον Α. Καλούση και σε εκπροσώπους ιστοτόπων, επίσης για ανακοίνωση με αφορμή την διημερίδα-ντροπή που είχε προγραμματίσει η ΔΔΕ Πειραιά με τον Ισραηλινό πρέσβη σε σχολεία του Πειραιά, την περίοδο της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού, εκδήλωση που κατέληξε σε ναυάγιο με την αποφασιστική στάση της ΕΛΜΕ μας και των εκπαιδευτικών-γονιών-μαθητών των σχολείων του Πειραιά!
Οι παραπάνω “κατηγορίες” ντύνονται με τον μανδύα της «εξύβρισης/συκοφαντικής δυσφήμησης», γεγονός που δεν συμβαίνει πρώτη φορά: ο ΔΔΕ είχε καταθέσει στο παρελθόν αναφορά στην εισαγγελία, καταγγέλλοντας για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, Η. Πατίδη και την πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Ε. Κορδονέλλη, για κοινή ανακοίνωση σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που είχε προκύψει στο ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας, που λόγω έλλειψης αιθουσών αδυνατούσαν να εγγράψουν όλα τα παιδιά στην Α΄ Γυμνασίου και είχε δρομολογηθεί να σταλούν στα Άνω Λιόσια (εξέλιξη που απετράπη μετά την αποφασιστική στάση της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων). Επιπρόσθετα, στις 7/10/2026 εκδικάζεται άλλη μία μήνυση απέναντι σε 3 νυν και πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μας, αλλά και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Μ. Μπεκρή.
Το παρατεταμένο κύμα αντισυνδικαλιστικών επιθέσεων στον Πειραιά και η συστηματική προσπάθεια να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση και έκφραση, δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό. Εντάσσονται στο κρεσέντο 2.500 διώξεων συναδέλφων και στον πρωτοφανή αυταρχισμό εναντίον του εργαζόμενου λαού για την επιβολή της κυβερνητικής βαρβαρότητας με σιγή νεκροταφείου, ιδίως σε μια περίοδο πολλαπλής πολεμικής εμπλοκής της χώρας μας.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια του ΔΙΔΕ Πειραιά, στηρίζουμε απόλυτα τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και απαιτούμε την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία. Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση: το μπαράζ των διώξεων δεν θα περάσει. Κάθε απόπειρα να μπουν τα σωματεία μας στον κυβερνητικό γύψο θα μας βρει απέναντι.
Στηρίζουμε τη συγκέντρωση την Τετάρτη 20/5 στις 13:30 μ.μ. στο Πρωτοδικείο Πειραιά, ημέρα υποβολής του υπομνήματος από τους Ακρίτα Καλούση και Χρύσα Χοτζόγλου.
To ΔΣ
Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΚΡΙΤΑ ΚΑΛΟΥΣΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΧΟΤΖΟΓΛΟΥ, ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ , ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ!
Το ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη νέα μηνυτήρια αναφορά της ΔΔΕ Πειραιά στην Εισαγγελία Πειραιά σε μέλη του ΔΣ και της ΕΛΜΕ Πειραιά αυτή τη φορά για το περιεχόμενο ανακοινώσεων της συνδικαλιστικής τους παράταξης! Με έναν πρωτοφανή τρόπο, ο ΔΔΕ μηνύει τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά ,Ακρίτα Καλούση και Χρύσα Χοτζόγλου, για το περιεχόμενο συνδικαλιστικών ανακοινώσεων! Τα δυο μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ παρέλαβαν τη δικογραφία και καλούνται σε έγγραφες εξηγήσεις στην Εισαγγελία την Τετάρτη 20/5 13:30
Από την ίδια δικογραφία πληροφορούμαστε ότι έχει προηγηθεί και άλλη μήνυση του ΔΔΕ αυτή τη φορά στον Δημήτρη Χαρτζουλάκη (πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και τώρα μέλος της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής), στον Ακρίτα Καλούση και σε εκπροσώπους ιστοτόπων, και για ανακοίνωση με αφορμή την διημερίδα-ντροπή που είχε προγραμματίσει η ΔΔΕ Πειραιά με τον Ισραηλινό πρέσβη σε σχολεία του Πειραιά, την ίδια στιγμή που εξελίσσονταν σφοδρά η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, εκδήλωση που κατέληξε σε φιάσκο με την αποφασιστική στάση της ΕΛΜΕ μας και των εκπαιδευτικών-γονιών-μαθητών των σχολείων του Πειραιά!
Όλα τα παραπάνω ντύνονται με τον μανδύα της «εξύβρισης/συκοφαντικής δυσφήμησης», πράγμα που δεν συμβαίνει
πρώτη φορά, αφού ο ΔΔΕ είχε καταθέσει αναφορά στην εισαγγελία, καταγγέλλοντας για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, Ηλία Πατίδη και την πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Ελένης Κορδονέλλη, για κοινή ανακοίνωση σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που είχε προκύψει στο ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας, που λόγω έλλειψης αιθουσών αδυνατούσαν να εγγράψουν όλα τα παιδιά στην Α’ Γυμνασίου και είχαν μεθοδεύσει να τα στείλουν στα Άνω Λιόσια (πράγμα που δεν έγινε μετά την αποφασιστική στάση της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων). Επίσης, στις 7/10/2026 εκδικάζεται άλλη μήνυση απέναντι σε 3 νυν και πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μας, αλλά και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Μ. Μπεκρή.
Αυτό που γίνεται κατ’ εξακολούθηση στον Πειραιά οδηγεί όχι μόνο στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της διατύπωσης άποψης αλλά -ακόμα περισσότερο- και στην πολιτική στοχοποίηση ανθρώπων με βάση την άποψή τους! Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως το κυνήγι διατύπωσης απόψεων, και δράσης. Είναι δικαίωμα κατακτημένο με αίμα και αγώνες και θα το υπερασπιστούμε!!
Η προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης, της διεκδίκησης, δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο. Είναι κομμάτι των χιλιάδων διώξεων εκπαιδευτικών, εργατών, φοιτητών, στρατιωτών-, ειδικά τώρα σε μια περίοδο που μεγαλώνει η πολεμική εμπλοκή της χώρας-, σε μια προσπάθεια να γενικευτεί ένα κλίμα τρομοκρατίας και φίμωσης των φωνών αντίστασης στις κυρίαρχες πολιτικές.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια του ΔΙΔΕ Πειραιά και στηρίζουμε απόλυτα τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ και όλα τα μέλη μας. Δεν δεχόμαστε καμιά ανάμειξη στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος και μελών των σωματείων. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, να διδάσκουμε την αλήθεια και να εκπληρώνουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο.
Καλούμε, τις ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, τα σωματεία να βγάλουν ανακοινώσεις καταγγελίας και υποστήριξης των συναδέλφων και των μελών μας. Τις ΑΔΕΔΥ - ΟΛΜΕ να πάρουν όλες τις κινηματικές πρωτοβουλίες για να στηρίξουν ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ!
ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ να οργανώσουν τη Δευτέρα 18/5/2026, ημέρα υποβολής του υπομνήματος από τους Ακρίτα Καλούση και Χρύσα Χοτζόγλου, συγκέντρωση στις 13:30 μμ στο Πρωτοδικείο Πειραιά.
ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΜΗΝΥΕΙ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΕΛΗ ΔΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ!
Το ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις απανωτές αναφορές της ΔΔΕ Πειραιά στην Εισαγγελία Πειραιά σε μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά για το περιεχόμενο ανακοινώσεων της συνδικαλιστικής τους παράταξης! Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα η εισαγγελία Πειραιά «αναζητούσε» τα συγκεκριμένα ονόματα των μελών του ΔΣ.
Με έναν πρωτοφανή τρόπο ο ΔΔΕ, χρησιμοποιώντας την «θεσμική του ιδιότητα», μηνύει τα μέλη του ΔΣ (στις 29/1/26) της ΕΛΜΕ Πειραιά (Ακρίτα Καλούση και Χρύσα Χοτζόγλου), για συνδικαλιστική ανακοίνωση, λέγοντας ότι με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης [στοχοποιείται ψευδώς(!) ως υπεύθυνος για «διώξεις εκπαιδευτικών».....], ενώ ταυτόχρονα ισχυρίζεται ότι το κάλεσμα για συγκέντρωση-κινητοποίηση στη ΔΔΕ αποτελεί [...πρόθεση πρόκλησης σε πράξεις που εκθέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και προτρέπουν σε παρεμπόδιση της Δημόσιας Υπηρεσίας...]. Τα δυο μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ παρέλαβαν τη δικογραφία και καλούνται σε έγγραφες εξηγήσεις στην Εισαγγελία! Αδιανόητο!
Στην ίδια δικογραφία φαίνεται ότι έχει προηγηθεί και άλλη μήνυση του ΔΔΕ αυτή τη φορά στον Δημήτρη Χαρτζουλάκη (πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, και τώρα μέλος της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής ) και στον Ακρίτα Καλούση, για άλλη ανακοίνωση με αφορμή την εκδήλωση-φιέστα που είχε προγραμματίσει η ΔΔΕ Πειραιά μαζί με το ΥΠΑΙΘ, σε σχολείο του Πειραιά με τον Ισραηλινό Πρέσβη, την ίδια στιγμή που εξελίσσονταν σφοδρά η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού! Εκδήλωση στην οποία γύρισαν την πλάτη οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Πειραιά! Η καταγγελία μιας τέτοιας εκδήλωσης δεν μπορεί να θεωρείται ως [....προτροπή μίσους ή βίας..... με βάση..... την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη....].
Και για να το απογειώσει η ΔΔΕ Πειραιά συμπληρώνει σε κατάθεση ότι [... η δράση της... συλλογικότητας έχει προκαλέσει ήδη λειτουργικά προβλήματα στην υπηρεσία, γεγονός που καθιστά την παρέμβαση της Εισαγγελίας αναγκαία για την διαφύλαξη της δημόσιας τάξης...].
Όλα τα παραπάνω ντύνονται με τον μανδύα της «ξύβρισης/συκοφαντικής δυσφήμησης»! Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά, καθώς μέλη της ΕΛΜΕ έχουν ξανακαλεστεί για εξηγήσεις στην ΔΔΕ Πειραιά για περιεχόμενο ανακοίνωσης, όπως και ο ΔΔΕ έχει μηνύσει, για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΜΕ και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας για κοινή ανακοίνωση για απαράδεκτη κατάσταση που είχε προκύψει στο ΕΝΕΓΥΛ Δραπετσώνας που λόγω έλλειψης αιθουσών αδυνατούσαν να εγγραφούν στην Α’ Γυμνασίου.
Αυτό που γίνεται κατ εξακολούθηση στον Πειραιά είναι αντισυνδικαλιστική υστερία! Ανοίγει δρόμους από το παρελθόν και οδηγεί όχι μόνο στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της διατύπωσης άποψης αλλά -ακόμα περισσότερο- και στην πολιτική στοχοποίηση ανθρώπων με βάση την άποψή τους! Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως!
Φυσικά γνωρίζουμε ότι όλα αυτά δεν είναι ιδιαιτερότητα της περιοχής. Χιλιάδες διώξεις εκπαιδευτικών, εργατών, εργαζομένων φοιτητών, σε ένα γενικευμένο κλίμα τρομοκρατίας και φίμωσης, των φωνών αντίστασης στις κυρίαρχες πολιτικές!
Δεν θα περάσει αυτό το φασιστικής έμπνευσης κυνήγι διατύπωσης απόψεων, και δράσης. Είναι δικαίωμα κατακτημένο με αίμα και αγώνες και θα το υπερασπιστούμε!
Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια του ΔΙΔΕ Πειραιά και στηρίζουμε απόλυτα τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Δεν δεχόμαστε καμιά ανάμειξη στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος και μελών των σωματείων.
Καλούμε, τις ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, τα σωματεία να βγάλουν ανακοινώσεις καταγγελίας και υποστήριξης των συναδέλφων και των μελών μας. Τις ΑΔΕΔΥ - ΟΛΜΕ να πάρουν όλες τις κινηματικές πρωτοβουλίες για να στηρίξουν ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ!
ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ να οργανώσουν τη Δευτέρα 18/5/2026, ημέρα υποβολής του υπομνήματος από τους Ακρίτα Καλούση και Χρύσα Χοτζόγλου, συγκέντρωση στις 13:30 μμ στο Πρωτοδικείο Πειραιά.
ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΕΛΜΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ
Ψήφισμα συμπαράστασης στον Ακρίτα Καλούση και τη Χρύσα Χοτζόγλου
Δεν θα περάσει η νέα απαράδεκτη προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης!
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου καταγγέλλει την (νέα) μηνυτήρια αναφορά της ΔΔΕ Πειραιά στην Εισαγγελία Πειραιά, αυτή τη φορά για το περιεχόμενο ανακοινώσεων συνδικαλιστικής παράταξης! Με έναν πρωτοφανή τρόπο, ο ΔΔΕ μηνύει τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά (Ακρίτα Καλούση και Χρύσα Χοτζόγλου), για το περιεχόμενο συνδικαλιστικών ανακοινώσεων! Τα δυο μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ παρέλαβαν τη δικογραφία και καλούνται σε έγγραφες εξηγήσεις στην Εισαγγελία την Τετάρτη 20/5 13:30.
Από την ίδια δικογραφία πληροφορούμαστε ότι έχει προηγηθεί και άλλη μήνυση του ΔΔΕ αυτή τη φορά στον Δημήτρη Χαρτζουλάκη (πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και τώρα μέλος της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής), στον Ακρίτα Καλούση και σε εκπροσώπους ιστοτόπων, και για ανακοίνωση με αφορμή την διημερίδα που είχε προγραμματίσει η ΔΔΕ Πειραιά με τον Ισραηλινό πρέσβη σε σχολεία του Πειραιά, την ίδια στιγμή που εξελίσσονταν σφοδρά η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, εκδήλωση που κατέληξε σε φιάσκο με την αποφασιστική στάση της ΕΛΜΕ Πειραιά και των εκπαιδευτικών-γονιών-μαθητών των σχολείων του Πειραιά!
Όλα τα παραπάνω ντύνονται με τον μανδύα της «εξύβρισης/συκοφαντικής δυσφήμησης», πράγμα που δεν συμβαίνει πρώτη φορά αφού ο ΔΔΕ είχε καταθέσει αναφορά στην εισαγγελία, καταγγέλλοντας για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, Ηλία Πατίδη και την πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Ελένης Κορδονέλλη, για κοινή ανακοίνωση σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που είχε προκύψει στο ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας, που λόγω έλλειψης αιθουσών αδυνατούσαν να εγγράψουν όλα τα παιδιά στην Α’ Γυμνασίου και είχαν μεθοδεύσει να τα στείλουν στα Άνω Λιόσια (πράγμα που δεν έγινε μετά την αποφασιστική στάση της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων). Επίσης, στις 7/10/2026 εκδικάζεται άλλη μήνυση απέναντι σε 3 νυν και πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μας, αλλά και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Μ. Μπεκρή.
Αυτό που γίνεται κατ’ εξακολούθηση στον Πειραιά, η προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης, της διεκδίκησης, δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο. Είναι κομμάτι των χιλιάδων διώξεων εκπαιδευτικών, εργατών, φοιτητών, στρατιωτών, σε μια
προσπάθεια να γενικευτεί ένα κλίμα τρομοκρατίας και φίμωσης, ειδικά τώρα σε μια περίοδο που μεγαλώνει η πολεμική εμπλοκή της χώρας.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια του ΔΙΔΕ Πειραιά και στηρίζουμε απόλυτα τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά.
Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, να διδάσκουμε την αλήθεια και να εκπληρώνουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο.
Η πολιτική των διώξεων θα ηττηθεί! - Συγκέντρωση Τετάρτη 20/5 ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (Νοταρά 93-95)
ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Οι αγώνες θα νικήσουν! e Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση στο ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (Νοταρά 93-95), την Τετάρτη 20/5, 13.00, ημέρα υποβολής του υπομνήματος...
Global Sumud Flotilla: Τουλάχιστον 19 Έλληνες ανάμεσα στους ακτιβιστές που έχουν απαχθεί - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 19 Μάη στις 12.00 στο υπουργείο Εξωτερικών από το Ισραήλ -