JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
JA Purity IV JA Purity IV
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε
Όλοι/όλες στην κινητοποίηση την Πέμπτη 17/9 στο Υπ Παιδείας - Εκρηκτικά τα κενά στα σχολεία των Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής και συνολικά στην Δυτ. Αττική!

09-16-2026 11:54
Εκπαίδευση

Όλοι/όλες στην κινητοποίηση την Πέμπτη 17/9 στο Υπ Παιδείας - Εκρηκτικά τα κενά στα σχολεία των Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής και συνολικά στην Δυτ. Αττική!
13 χρόνια απ΄ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την ΧΑ. Αντιφασιστική διαδήλωση την Παρασκευή 18/9

09-16-2026 11:47
Εκπαίδευση

13 χρόνια απ΄ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την ΧΑ. Αντιφασιστική διαδήλωση την Παρασκευή 18/9
6 ΚΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ!

09-16-2026 11:43
Κέρκυρα

6 ΚΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ!
Η ξυπόλυτη ελπίδα

09-16-2026 11:34
Διεθνή

Η ξυπόλυτη ελπίδα
Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη στην Κέρκυρα

09-16-2026 8:59
Κέρκυρα

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη στην Κέρκυρα
Κατηγορία: Εκπαίδευση
10 Ιουλίου 2025

Σήμερα στη ΔΠΕ Ανατολικής Αττικής ενάντια στη στημένη δίωξη του Κώστα Τουλγαρίδη μαζική και δυναμική συγκέντρωση

Σήμερα στη ΔΠΕ Ανατολικής Αττικής ενάντια στη σκευωρία και τη στημένη δίωξη του Κώστα Τουλγαρίδη πραγματοποιήθηκε μαζική και δυναμική συγκέντρωση.

Ιδιαίτερη στιγμή και συγκινητική η κατάθεση ψυχής από τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου... "Τόλμησαν να μιλήσουν για τον Κώστα. Τον Κώστα που είναι δίπλα στα παιδιά, σε εμάς στο σχολείο, σε κάθε πρόβλημα, όταν η διεύθυνση αδιαφορουσε"...

518346394 10234503859531419 8286848295428628495 n

Προκλητική η διοίκηση της Αν. Αττικής κλείδωσε τις πόρτες... κλείδωσε και τον προαύλιο χώρο... έφερε αστυνομικές δυναμεις... η τελευταία καταφυγη της απέναντι στην οργή των χιλιάδων ανθρώπων... Προτιμησαν να κλείσουμε τη λεωφόρο Μαρκοπούλου αρκεί να μην ανοίξουν την διεύθυνση...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε."Κώστας Σωτηρίου"

💥Ο Σύλλογος μας χαιρετίζει τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, γονείς, φοιτητές, πολίτες της περιοχής που συμμετείχαν σε μια από τις πιο μαζικές κινητοποιήσεις στην Δνση για να διαμαρτυρηθούν για τη δίωξη του γραμματέα του συλλόγου μας ΠΕ Κ. Σωτηρίου!

❌Σήμερα αντιμετωπίσαμε τραγικές εικόνες για την ιστορία της Δνσης.

⏬Για πρώτη φορά βρεθήκαμε μπροστά σε κλειδωμένες πόρτες και την αστυνομίααπό μέσα να απαγορεύει ακόμα και την είσοδο στην αυλή της Δνσης. Εκεί που όλες τις προηγούμενες φορές πραγματοποιούνταν οι συγκεντρώσεις όταν δεν μπαίναμε μέσα στο κτίριο.

🎯Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες να επιτρέψουν την συγκέντρωση στον αύλειο χώρο της Δνσης, με την επιμονή των εκπροσώπων της Δνσης, προτίμησαν να αφήσουν τον κόσμο στο δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με κίνδυνο ατυχήματος.

‼️‼️Η μαζικότητα της συγκέντρωσης, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία παρά την ζέστη και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα μέσα Ιούλη, οδήγησε στο να κλείσει ολοκληρωτικά ο δρόμος από τους συγκεντρωμένους και να διακοπεί η κυκλοφορία.

🧑‍✈️Η αστυνομία παρέμεινε πιστή στην υπηρέτηση των αυθαίρετων και παράνομων απαιτήσεων των εκπροσώπων της Δνσης να αποκλειστούν οι εκπαιδευτικοί από το φυσικό τους χώρο

⬇️Το χειρότερο όμως ήταν ότι ενημερωθήκαμε από την αστυνομία ότι μέσα στην θωρακισμένη - δνση υπήρχε σε εξέλιξη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού συμβουλίου σε πλήρη συνθεση. !!!

❌Ο αναπληρωτής αντιπρόεδρος του ΠΥΣΠΕ και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικών θεμάτων αρνήθηκαν να μιλήσουν με τους συγκεντρωμένους και να παραλάβουν τα περισσότερα από 70 ψηφίσματα αλληλεγγύης στο συνάδελφο Κώστα Τουλγαρίδη που έχουν φτάσει στο σύλλογο μέχρι τώρα.

❌❌Ανάλογη στάση κράτησαν και οι ψευτοαιρετοί των ηλεκτρονικών εκλογών οι οποίοι προτίμησαν να συνεχίσουν τη συνεδρίαση υπό τη σκέπη της αστυνομίας και δε βγήκαν έξω και γύρισαν την πλάτη στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους και το σύλλογο.

📌Η συγκέντρωση έξω από τη Δ/νση στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου κρατησε δύο περίπου ώρες. Το λόγο πήραν η αντιπρόεδρος του Σύλλογου Π.Ε. Κ. Σωτηρίου, εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών του σχολείου του Κώστα, η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας ΠΟΠΟΚΠ και δεκάδες εκπρόσωποι σωματείων. Την κινητοποίηση χαιρέτισαν ο Αχιλλέας Ζορμπάς και Βιολέττα Πατέλη ( μέλη ΔΣ ΔΟΕ), Βίκυ Βασιλάτου ( μέλος ΔΣ ΟΛΜΕ) και Γιάννης Μαρίνης ( ΕΕ -ΑΔΕΔΥ).

οι διωκόμενες Χοτζόγλου, Καψαλάκη και Τριανταφύλλου και εκπρόσωπος της ΚΕΔΔΑ, φοιτητικών συλλόγων και γονέων. Παρευρέθηκαν μέλη από το κίνημα των “ Ελεύθερων Παραλιών” και άλλα τοπικά κινήματα καθώς και αντιπροσωπεία της Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

📌Τη συγκέντρωση έκλεισε ο συνάδελφος Κώστας Τουλγαρίδης ο οποίος μίλησε για την τεράστια αλληλεγγύη που εισπράττει ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν αλλά και όλους όσους ανταποκρίθηκαν και δεν μπόρεσαν να έρθουν.

📣 Δήλωσε την αποφασιστικότητα του και όλων μας να δυναμώσουμε τους αγώνες ανατροπής της πολιτικής του πολέμου, της φτώχειας, του νέου πειθαρχικού νόμου, της τρομοκρατίας και της καταστολής και της κυβέρνησης των σκανδάλων και του αυταρχισμού. Κάλεσε σε δυνάμωμα της αλληλεγγύης για τη στήριξη όλων των διωκόμενων ενώ δήλωσε την απόφαση του να απαντήσουμε στην κατασκευασμένη παραπομπή του στο πειθαρχικό με όλα τα μέσα - συνδικαλιστικά πολιτικά και νομικά. Δεν μας τρομάζουν - μας δυναμώνουν. Για μας “ανάρμοστη συμπεριφορά” είναι η υποταγή και η σιωπή. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε αυτοί που ευθύνονται για την κατασκευή των πειθαρχικών να δώσουν λόγο για τις πράξεις τους.

Τους/τις ευχαριστούμε όλους/όλες για τη στήριξη!

Το δίκιο του αγώνα που μας ενώνει μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε!!


Από την ανακοίνωση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

Οι αγώνες μας και τα σωματεία δε θα μπουν στον γύψο!

Η τιμή και περηφάνεια του εκπαιδευτικού δεν αμαυρώνονται όσες διώξεις, όσα «νέα» πειθαρχικά δίκαια κι αν επιχειρήσουν να επιβάλλουν με στόχο τον εκπαιδευτικό-εργαζόμενο υποταγμένο και πειθήνιο στις επιταγές των ιδιωτικοποιήσεων, του σχολείου της αγοράς και της επιχειρηματικής λειτουργίας.

Μαζί με τον Κώστα τολμούμε να είμαστε «παρών». Δεν σιωπούμε όταν το δημόσιο σχολείο μας χρειάζεται. Δρούμε συλλογικά, διεκδικούμε τμήμα το τμήμα, άνθρωπο τον άνθρωπο, οργανώνουμε, υπερασπιζόμαστε το δίκιο,  στεκόμαστε  δίπλα στους συναδέλφους/ισσες κόντρα στην αδράνεια και υπονομευτική στάση των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού που βάζει πλάτη  στην εγκληματική πολιτική της ΝΔ. Αρνούμαστε  το συμβιβασμό και τις συμβολικές αντιδράσεις που δεν απειλούν πραγματικά την κυβέρνηση.

Απέναντι στην ένταση της επίθεσης κυβέρνησης, ΥΠΑΙΘ & Διοίκησης σε συνδικάτα και αγωνιζόμενους/ες που αμφισβητούν την  αντιεκπαιδευτική & αντιλαϊκή τους πολιτική. Μετά τους αντεργατικούς ν. Γεωργιάδη-Χατζηδάκη είμαστε αντιμέτωποι με ένα κρεσέντο αυταρχισμού και υπονόμευσης του απεργιακού δικαιώματος,  με διώξεις και προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.   

Απέναντι στο νέο πειθαρχικό (δόθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση)  που κλιμακώνει την επίθεση.  Αυστηροποιούν τις ποινές και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση. Η παραμικρή αντίδραση στην πολιτική τους συνδέεται με παράπτωμα που οδηγεί σε αργία. Γιατί ο πραγματικός τους φόβος είναι αυτοί που αγωνίζονται, που δε σκύβουν το κεφάλι. Καμία σχέση δεν έχει με τις περιπτώσεις των παραπτωμάτων του ποινικού δικαίου τα οποία αντιμετωπίζονταν με το υφιστάμενο πειθαρχικό δίκαιο. Η παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΚΤ αποτελεί «πρόβα»  εφαρμογής  αυτού του νέου πειθαρχικού.  

Απέναντι στην αγωνιώδη προσπάθεια να σπάσουν τον αγώνα του εκπαιδευτικού κινήματος που εδώ και 5 χρόνια αντέχει και ακυρώνει τα σχέδιά τους. Γι΄ αυτό επιστράτευσαν και τον Μητσοτάκη για να μας «ξανακουνήσει» τις απειλές για απολύσεις και να απαιτήσει ξανά τη δυνητική αργία της Χρύσας παίζοντας και το τελευταίο τους χαρτί. 

Ο Κώστας Τουλγαρίδης δεν είναι μόνος. Είναι κομμάτι όλων μας. Είναι το δίκιο που περπατά στα σχολεία δίπλα σε κάθε συναδέλφισσα/συνάδελφο, σε κάθε παιδί, σε κάθε γονιό. Και κάθε φορά που η εξουσία προσπαθεί να τον τρομοκρατήσει, θα βρίσκει απέναντί της ολόκληρη  την εκπαιδευτική κοινότητα. Ποινικοποιούν, διώκουν την  αισιοδοξία, την ανιδιοτέλεια και τη στράτευση όσων ο αγώνας είναι στάση ζωής.  Αυτό φοβούνται στον/στην  (κάθε) Τουλγαρίδη!

 

Read next

  • Facebook
  • X
  • LinkedIn
  • Threads
  • Pinterest
  • WhatsApp
  • Telegram
  • Trello
  • Email
  • Εκπαίδευση
  • Εκπαίδευση
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Εκπαίδευση
  • Διεθνή
  • Ιστορία
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη - Θεωρία - Ιδεολογία
  • Αθλητικά
  • Κοινωνικά
  • Κέρκυρα
    • Περιφ. Ιονίων Νήσων
  • Ποιοι Είμαστε

Διάβασε ακόμα...   

Ο Αδωνις που πουλούσε “θαυματουργά νανογιλέκα” ανακάλυψε τώρα τους κομπογιαννίτες
Επικαιρότητα 17-09-26

Ο Αδωνις που πουλούσε “θαυματουργά νανογιλέκα” ανακάλυψε τώρα τους κομπογιαννίτες

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ!
Εκπαίδευση 17-09-26

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ!

Ναόμι Κλάιν... Μια απάντηση στον φασισμό
Διεθνή 17-09-26

Ναόμι Κλάιν... Μια απάντηση στον φασισμό

ΠΗΓΗ: ARTI news  Διαβάζω αποσπάσματα* από το βιβλίο της Ν. Κλάιν και της Α. Τέηλορ: Ο φασισμός των έσχατων καιρών... (End Times Fascism: And the Fight for the Living World), που...

ΠΕΣΕΚ: 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο φασισμός δεν τελείωσε. Η αντιφασιστική πάλη παραμένει αναγκαία
Επικαιρότητα 17-09-26

ΠΕΣΕΚ: 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο φασισμός δεν τελείωσε. Η αντιφασιστική πάλη παραμένει αναγκαία

Φούστες κάτω από το γόνατο και τεντιμπόηδες στην ψιλή: Όταν η Ελλάδα φοβόταν τη νεολαία
Εκπαίδευση 17-09-26

Φούστες κάτω από το γόνατο και τεντιμπόηδες στην ψιλή: Όταν η Ελλάδα φοβόταν τη νεολαία

Λίγα λόγια ακόμη για τον Σ. Χαλβατζή και την Κέρκυρα
Κέρκυρα 16-09-26

Λίγα λόγια ακόμη για τον Σ. Χαλβατζή και την Κέρκυρα

Όλοι/όλες στην κινητοποίηση την Πέμπτη 17/9 στο Υπ Παιδείας - Εκρηκτικά τα κενά στα σχολεία των Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής και συνολικά στην Δυτ. Αττική!
Εκπαίδευση 16-09-26

Όλοι/όλες στην κινητοποίηση την Πέμπτη 17/9 στο Υπ Παιδείας - Εκρηκτικά τα κενά στα σχολεία των Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής και συνολικά στην Δυτ. Αττική!

13 χρόνια απ΄ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την ΧΑ. Αντιφασιστική διαδήλωση την Παρασκευή 18/9
Εκπαίδευση 16-09-26

13 χρόνια απ΄ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την ΧΑ. Αντιφασιστική διαδήλωση την Παρασκευή 18/9

6 ΚΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ!
Κέρκυρα 16-09-26

6 ΚΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ!

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη στην Κέρκυρα
Κέρκυρα 16-09-26

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη στην Κέρκυρα

Ποιος χρωστάει και ποιος πληρώνει;
Επικαιρότητα 16-09-26

Ποιος χρωστάει και ποιος πληρώνει;

Γιατί όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί κοιτούν προς τη σύνταξη: Η κούραση, η πίεση και η απώλεια νοήματος
Εκπαίδευση 16-09-26

Γιατί όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί κοιτούν προς τη σύνταξη: Η κούραση, η πίεση και η απώλεια νοήματος

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών της Αθήνας σήμερα Τετάρτη 16/9 στο Διοικητικό Εφετείο για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων
Εκπαίδευση 16-09-26

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών της Αθήνας σήμερα Τετάρτη 16/9 στο Διοικητικό Εφετείο για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

Παραλίγο τραγωδία στη Λευκίμμη – Αυτοκίνητο κατέληξε σε ποτάμι, απεγκλωβίστηκε η οδηγός
Κέρκυρα 15-09-26

Παραλίγο τραγωδία στη Λευκίμμη – Αυτοκίνητο κατέληξε σε ποτάμι, απεγκλωβίστηκε η οδηγός

Υγειονομική «βόμβα» τα σκουπίδια στη Νότια Κέρκυρα – Οργισμένοι οι κάτοικοι (ΒΙΝΤΕΟ)
Κέρκυρα 15-09-26

Υγειονομική «βόμβα» τα σκουπίδια στη Νότια Κέρκυρα – Οργισμένοι οι κάτοικοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο έλεος της καταιγίδας η Κέρκυρα – Πλημμύρες και εκτροπές πτήσεων
Κέρκυρα 15-09-26

Στο έλεος της καταιγίδας η Κέρκυρα – Πλημμύρες και εκτροπές πτήσεων

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ 16 Σεπτέμβρη 2026, στις 09:00 στο Διοικητικό Εφετείο Αθήνας για να δικαιωθούν οι νεοδιόριστοι -ες εκπαιδευτικοί
Εκπαίδευση 15-09-26

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ 16 Σεπτέμβρη 2026, στις 09:00 στο Διοικητικό Εφετείο Αθήνας για να δικαιωθούν οι νεοδιόριστοι -ες εκπαιδευτικοί

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani
Copyright © 2026 drepani.gr. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.