• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Σάββατο 29/1 στις 5 μμ συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης - Κάλεσμα ΚΕΔΔΑ

January 29, 2022 528

 

Κ.Ε.Δ.Δ.Α.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Αντιφασιστική/Διεθνιστική Συγκέντρωση, Σάββατο 29 Γενάρη, 5:00 μμ πλατεία Ρηγίλλης

Ενάντια στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς

Αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές και αντιπολεμικές κινήσεις οργανώνουν συγκέντρωση το Σάββατο 29/1 στις  3 το μεσημέρι στην πλατεία Ρηγίλλης. Η ΚΕΔΔΑ στηρίζει την κινητοποίηση. Είναι μια συγκέντρωση που γίνεται κάθε χρόνο από το 2016 και μετά, με αφορμή την επέτειο στις 31 Ιανουαρίου 1996 της στρατιωτικής εμπλοκής Ελλάδας και Τουρκίας στις βραχονησίδες των Ιμίων, που έφερε τις δύο χώρες ένα βήμα πριν τον πόλεμο, μια εξέλιξη που θα είχε ανυπολόγιστες για τους δύο λαούς συνέπειες.

Οι αντιφασιστικές αντιπολεμικές διεθνιστικές συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή ελλήνων και τούρκων διεθνιστών οργανώνονται κάθε χρόνο για να σταλεί μήνυμα ειρήνης και φιλίας των λαών, κόντρα στις εθνικιστικές και πολεμοκάπηλες ιαχές και για να μπει εμπόδιο στις φασιστικές συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας. Γιατί κάθε χρόνο τέτοιες μέρες οργανώνονται από φασίστες συγκεντρώσεις εθνικιστικού και ρατσιστικού μίσους στο χώρο του μνημείου, που ακολουθούνται από ρατσιστικά πογκρόμ στο κέντρο και σε γειτονιές της Αθήνας.

Με τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις έχει γίνει κατορθωτό να ματαιωθούν οι δημόσια ανακοινωμένες φασιστικές φιέστες και να εμποδιστούν οι λαμπαδηφορίες των φασιστών στο κέντρο.

 

Πέρυσι, όμως, η αστυνομία επιχείρησε να απαγορεύσει την αντιφασιστική συγκέντρωση, ενώ αργότερα την ίδια μέρα επέτρεψε την συγκέντρωση φασιστικών ομάδων στην πλατεία Ρηγίλλης.

Φέτος, τα γεγονότα στην Σταυρούπολη, τον Εύοσμο, το Νέο Ηράκλειο, την Κοκκινιά έδειξαν πως η Χ.Α. και τα ορφανά της (κόμμα Κασιδιάρη, Λαγού, Propatria κα) επιχειρούν να επιστρέψουν στο δρόμο, αλλά και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Τα Ίμια, όπως και άλλες σημαδιακές για τους φασίστες ημερομηνίες (Θερμοπύλες, Γράμμος-Βίτσι, Μακρυγιάννη κτλ) αποτελούν κεντρικό γεγονός στην επιχείριση καλλιέργειας κλίματος  εθνικισμού, ρατσισμού και πολεμοκαπηλείας και για το ξεδίπλωμα νεοναζιστικών επιθέσεων.

Κλίμα και επιθέσεις που ευνοούνται από τις κυβερνητικές επιλογές της Ν.Δ. που δίνουν αναβαθμισμένο ρόλο στην ακροδεξιά μέσα στην κυβέρνηση, χρησιμοποιούν την καταστολή, τα δολοφονικά pushbacks, την αντιπροσφυγική υστερία,  τη γκετοποίηση των προσφύγων, τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό, ενώ αφήνουν στο απυρόβλητο τις ακροδεξιές και σκοταδιστικές δυνάμεις. Παράλληλα, δικαστικές αποφάσεις αποφυλακίζουν ηγετικά στελέχη της ΧΑ, όπως ο πρώην βουλευτής Μίχος και ο πυρηνάρχης Νίκαιας Πατέλης. Ευνοούνται από την κυρίαρχη πολιτική που διογκώνει τη φτώχεια και τους διαχωρισμούς.

Σε αυτές τις συνθήκες πιο δυνατά και μαζικά το αντιφασιστικό κίνημα θα δώσει το δικό του διεθνιστικό, αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα. Κόντρα στην πολεμοκαπηλεία, την ένταση των εθνικισμών και το κλίμα της εχθρότητας των λαών  που καλλιεργείται από τις κυρίαρχες τάξεις, τις κυβερνήσεις και τα μεγάλα ΜΜΕ και στις δύο χώρες. Για να αντιπαρατεθούμε στην πολιτική, τη ρητορεία και το συνεχές με επεισόδια στρατιωτικής έντασης που απειλούν να ματοκυλήσουν την περιοχή. Για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στις συμφωνίες της Ελλάδας με ΗΠΑ και Γαλλία που πολλαπλασιάζουν τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, μετατρέπουν τη χώρα σε ορμητήριο πολέμου και οδηγούν σε επικίνδυνη εμπλοκή με επεμβάσεις και αποστολή στρατευμάτων.  Για να αντιταχτούμε στην πολιτική που εφαρμόζουν στο προσφυγικό από κοινού Ελλάδα, Τουρκία και ΕΕ και έχουν μετατρέψει Αιγαίο και Μεσόγειο σε υγρό τάφο κι απροσπέλαστο σύνορο με πιο πρόσφατα τα θανατηφόρα ναυάγια σε Πάρο, Φολέγανδρο και τους θανάτους αβοήθητων προσφύγων στον Έβρο.

Για να πούμε όχι το κυνήγι εξοπλισμών που φτάνει τα 65 δισ € για αγορές όπλων και προσλήψεις μισθοφόρων, κόβοντας 820 εκατ. € από το ΕΣΥ και 1,7 δισ. € για κοινωνικές δαπάνες, την ώρα που οι νεκροί από τον κορονοϊό έχουν ξεπεράσει τις 22.000.

Στέλνουμε μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης, ειρήνης, φιλίας των λαών, με μέτωπο ενάντια  στο φασισμό, τον εθνικισμό, το ρατσισμό και την πολεμοκαπηλεία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search