• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Συνδικάτο Ξενοδοχουπαλλήλων: Μετά τον Γολγοθά και τη σταύρωση της εργατικής τάξης ακολουθεί η ανάσταση!

April 20, 2022 4623

Συνδικάτο Ξενοδοχουπαλλήλων Κέρκυρας:

Καλές Γιορτές Κύριε Υπουργέ

Κύριε Υπουργέ,

Με την πολιτική σας κατορθώσατε οι εποχικοί εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον τουρισμό τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα και μετά , να συνεχίσουν να τις ζουν στο πνεύμα του θείου δράματος της Μεγάλης Εβδομάδας.

Βιώνουμε την ανέχεια και την ακρίβεια χωρίς εισόδημα , αφού στην καλύτερη των περιπτώσεων από τον Φλεβάρη και μετά στα σπίτια μας δεν έχει μπει ούτε ευρώ και επίσης στην καλύτερη περίπτωση οι πρώτες αποδοχές απ την εργασία, θα αρχίσουν να εμφανίζονται στους λογαριασμούς μας μετά τον Ιούνιο.

Την ίδια ώρα στην Κέρκυρα υπάρχει οργασμός εργασιών και προετοιμασίας για την νέα τουριστική χρονιά , ενώ αρκετές μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν ήδη ανοίξει με πελάτες .

Τι συμβαίνει όμως για τους εργαζόμενους την περίοδο αυτής της προετοιμασίας και του ανοίγματος :

α. Απλήρωτη , ανασφάλιστη εργασία ως προϋπόθεση για την πρόσληψη το καλοκαίρι

β. Η ένταση της εργασίας , οι υπερωρίες , οι εκβιασμοί και οι πιέσεις για να ‘’βγει η δουλειά’’, έχουν γίνει καθεστώς.

γ. Στα ανοικτά ξενοδοχεία δεν εφαρμόζεται από τον Απρίλη το 5θήμερο και το 8ωρο (μην σας πάει αλλού η σκέψη κύριε υπουργέ, δεν θα πάρουν οι εργαζόμενοι τις επιπλέον ώρες και μέρες , για να μαζέψουν ελιές το Νοέμβρη) ‘’Δούλευε χωρίς διάλλειμα , χωρίς ρεπό ,9,10,11 και βάλε ώρες την ημέρα και σώπα !’’, ‘’Αυτό προβλέπει ο νέος νόμος!!!’’ , λένε οι προϊστάμενοι στους εργαζόμενους.

δ. Τα εργατικά ατυχήματα εκδηλώνονται σωρηδόν στους χώρους εργασίας,είτε στην προετοιμασία των ξενοδοχείων , είτε στην λειτουργία τους. Τα περισσότερα μένουν κρυφά και κουκουλώνονται με απειλές και εκβιασμούς και την ίδια ώρα λόγω της έλλειψης μέτρων προστασίας και της εντατικοποίησης αρκετοί εργαζόμενοι νοσούν από κορονοιό.

ε. Το ΣΕΠΕ η ‘’ανεξάρτητη αρχή ‘’ έχει κλειδωθεί πίσω απ τις ερμητικά κλειστές πόρτες της υπηρεσίας και φυσικά ούτε κουβέντα για ελέγχους , ενώ το ΚΕΠΕΚ στα Γιάννενα δεν παίρνει από εσάς έξοδα διανυκτέρευσης , για να έρθει στην Κέρκυρα να κάνει ελέγχους.

στ. Η υποχρεωτική κατά τα άλλα κλαδική ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας έχει γίνει απ τους ξενοδόχους κουρελόχαρτο και ενώ ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει επαρκές εργατικό δυναμικό για να καλύψει τις κενές θέσεις εργασίας , όχι μόνον δεν αυξάνουν τις αποδοχές και τα δικαιώματα , αλλά επιβάλλουν ατομικές συμβάσεις με δυσμενέστερους της κλαδικής ΣΣΕ όρους.

Βλέπετε ό νόμος που ψηφίσατε πέρσυ και ο νόμος Βρούτση, Αχτσιόγλου που καθορίζει τον κατώτατο μισθό, έχουν ανατρέψει τους νόμους προσφοράς και ζήτησης , στην ‘’αγορά εργασίας’’

Αυτά είναι ορισμένα από τα θαύματα που έχετε πετύχει και που να μπουν οι ζέστες .

Κύριε Υπουργέ,

Είμαστε βέβαιοι πως αν μπείτε στον κόπο να διαβάσετε αυτές τις γραμμές , θα νιώσετε περήφανος για τα κατορθώματα της κυβέρνησης και την μεγάλη σας συμβολή σε αυτά .

Άλλωστε αποστολή σας είναι να αυξήσετε τα κέρδη της πλουτοκρατίας και να συρρικνώσετε οικονομικά και κοινωνικά την εργατική τάξη.

Να είστε όμως βέβαιος πως μετά τον Γολγοθά και την σταύρωση της εργατικής τάξης , ακολουθεί η ανάσταση… και ποιος είδε τον λαό και δεν τον φοβήθηκε, γιατί ‘’σαν γυρίσει μονομιάς , θα ρθει ανάποδα ο ντουνιάς ‘’!

Καλές γιορτές Κύριε Υπουργέ !

Καλή Ανάσταση εργαζόμενοι !

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search