Χιλιάδες άνθρωποι έχουν ανταποκριθεί στο απογευματινό κάλεσμα, σε μία από τις μεγαλύτερες πρόσφατες διαδηλώσεις, και βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στην πορεία που γίνεται στη μνήμη του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου. Η συγκέντρωση στα Προπύλαια είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων με μαζική συμμετοχή του κόσμου.

Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια ακούγονται συνθήματα όπως «Σ’ αυτούς τους δρόμους σ αυτή την κοινωνία οι εξεγέρσεις γίνονται δεν είναι ουτοπία», «δεν είπαμε ακόμη την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη». «Κουμής, Κανελλοπούλου, Σαμπάνης, Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος αυτή είναι η ΕΛΑΣ».Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνεται προς το Σύνταγμα από την οδό Σταδίου.

Επεισόδια σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Δέκα εννέα προσαγωγές έχουν γίνει από τις αστυνομικές δυνάμεις, μέχρι στιγμής πριν την πορεία και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια

 

 

Ταυτόχρονα, έκλεισε και η Ακαδημίας με τους διαδηλωτές να τοποθετούν κάδους στους οποίους είχαν βάλει φωτιά αναγκάζοντας σε εκτροπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. 

Η αστυνομία έκανε χρήση κρότου λάμψης και χημικών με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική, ενώ στους δρόμους βγήκε και η αύρα της ΕΛ.ΑΣ.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ καταδίωξαν τους νεαρούς, ενώ έχουν γίνει και προσαγωγές.

Στην περιοχή των Εξαρχείων βρέθηκαν και δυο «Αίαντες» της αστυνομίας για να σβήσουν τις φωτιές και να απομακρύνουν οδοφράγματα.

Επίσης, επεισόδια σημειώθηκαν και περιμετρικά της Ομόνοιας όπου νεαροί έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών. Τα επεισόδια ωστόσο μεταφέρθηκαν μέσα στον σταθμό του Ηλεκτρικού στην Ομόνοια, με αντιεξουσιαστές να σπάνε ακυρωτικά μηχανήματα και αστυνομικούς να τους κυνηγούν εντός του κτιρίου, κάνοντας χρήση χημικών.

 

 

ΠΗΓΗ: thepressproject & topontiki.gr