• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Νίπτει τα χείρας» της η Αστυνομία για την επίθεση στη 12χρονη - Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη: Κάτω τα χέρια σας από τα παιδιά

April 04, 2023 521

«Νίπτει τα χείρας» της η Αστυνομία για την επίθεση στη 12χρονη - Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη: Κάτω τα χέρια σας από τα παιδιά – Θα τα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο
Ανακοίνωση εξέδωσε η αστυνομία σχετικά με την επίθεση σε βάρος της 12χρονης στην οποία αποποιείται κάθε ευθύνη που της αντιστοιχεί.
Μετά τις οργισμένες αντιδράσεις του κόσμου για τη στάση της πολιτείας στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση που ούτε λίγο ούτε πολύ αποποιείται των ευθυνών της για τη φύλαξη της μαθήτριας.

Συγκεκριμένα για την άγρια επίθεση αγνώστου με μαχαίρι κατά της 12χρονης από τον Κολωνό, η αστυνομία επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι “η υπόθεση εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά”.

Μάλιστα, δε διστάζει να δώσει και… οδηγίες για το πως πρέπει να σχολιαστεί η είδηση κάνοντας λόγο για “ιδιαίτερη φύση του περιστατικού“.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αναφορικά με δημοσιεύματα και δηλώσεις που αναπαράγονται στον έντυπο, ηλεκτρονικό και ραδιοτηλεοπτικό τύπο και αφορούν σε καταγγελλόμενη επίθεση σε βάρος ανήλικης, από το Αρχηγείο της Ελληνική Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
Η καταγγελία της ανήλικης, που είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του Κολωνού, εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (3-4-2023) συγγενικό πρόσωπο της 12χρονης, κατήγγειλε τηλεφωνικά ότι η ανήλικη δέχθηκε επίθεση από άγνωστο δράστη, στην οικία όπου φιλοξενείται.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες και η ανήλικη κατέθεσε για το συμβάν, παρουσία ψυχολόγου, ενώ επιπλέον δόθηκε παραγγελία για εξέταση από Ιατροδικαστή. Παράλληλα, ο χώρος όπου έλαβε χώρα το καταγγελλόμενο συμβάν ερευνήθηκε από αρμόδιο κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σημειώνεται ότι, η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα,  ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Λόγω της ιδιαίτερη φύσης του περιστατικού υπογραμμίζεται σε όλους η ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό και τις μεταφερόμενες πληροφορίες. 

Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη: Κάτω τα χέρια σας από τα παιδιά – Θα τα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο
Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας: Ανοιχτό κάλεσμα συνέλευσης από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη, σήμερα, Τρίτη 4 Απριλίου, 7.00μμ
Ανοιχτό κάλεσμα απευθύνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης για την 12χρονη, σήμερα, Τρίτη 4 Απριλίου, 7.00μμ στο στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα, στην οδό Αμφιαράου 153.

Μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε το 12χρονο παιδί από άγνωστο άντρα που την απείλησε με μαχαίρι συλλογικότητες και αλληλέγγυοι βγαίνουν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τη 12χρονη επιζώσα trafficking κ παιδοβιασμών.

Όσο η πολιτεία φαίνεται απρόθυμη να προστατεύσει ουσιαστικά το 12χρονο παιδί, η ανάγκη για συσπείρωση είναι επιβεβλημένη.

Έχουν περάσει έξι μήνες από την αποκάλυψη των όσων φρικτών ζούσε η μαθήτρια στα χέρια των κακοποιητών της.

Από τη στιγμή που διέρρευσαν τα απόρρητα στοιχεία διαμονής της 12χρονης υπάρχει έντονος κίνδυνος για τη ζωή της. Ειδικά, από τη στιγμή που κι άλλα ονόματα προστίθενται στη λίστα των παιδοβιαστών.


Κολωνός: Η 12χρονη κατονομάζει κι άλλα πρόσωπα – Αίτημα για φύλαξη του σπιτιού του θύματος
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Αλλυλεγγύης:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Θα τα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο.

 

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ 12ΧΡΟΝΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ

Τα κυκλώματα και οι «υψηλοί» προστάτες τους κλιμακώνουν τις επιθέσεις , απέναντι στην 12χρονη από τον Κολωνό.

Η παρέμβαση κράτους και παρακράτους χτύπησε για 7η φορά την πόρτα τους. Από τα κρούσματα εκφοβισμού και τρομοκράτησης για να κλείσει το στόμα το 12χρονο κορίτσι, περνούν πλέον σε απόπειρες δολοφονικών επιθέσεων.

To νέο κρούσμα, αφορά επίθεση αγνώστου ανδρός, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και καλυμμένα τα παπούτσια προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, με κύριο στόχο να μην μιλήσουν. 

Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία δια μέσου της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου φρόντισε να κοινοποιήσει δημόσια τον τόπο διαμονής της αναλαμβάνοντας εξ’ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη για τα γεγονότα τρομοκράτησης που επαναλαμβάνονται ενάντια στη 12χρονη.

Μήνες τώρα εξοντώνουν ψυχικά, οικονομικά, ηθικά τη 12χρονη και την οικογένεια της. Η τακτική τρομοκράτησης συμβαδίζει απόλυτα με την εγκατάλειψη της λαϊκής πολυμελούς οικογένειας και την απουσία οποιασδήποτε στήριξης της από θεσμοθετημένους φορείς και όργανα προστασίας ανηλίκων. Το 12χρονο κορίτσι επανατραυματίζεται συνεχώς, η οικογένεια τιμωρείται με την παραμονή της μάνας στη φυλακή παρά την απουσία αποδείξεων για την κατηγορία της μαστροπείας και τις κατηγορηματικές δηλώσεις των παιδιών της οικογένειας.

Το τελευταίο επεισόδιο με την επίθεση με μαχαίρι στη 12χρονη, γίνεται ακριβώς μετά την επιμονή της 12χρονης να καταθέσει συμπληρωματικά, ενώ οι αρχές βιάζονται να κλείσουν την υπόθεση.

Κράτος και παρακράτος με κάθε μέθοδο ή και μαφιόζικο τρόπο επιχειρούν να εξοντώσουν την οικογένεια και το 12χρονο κορίτσι, επιδιώκοντας να στείλουν μήνυμα πως όποιος καταγγέλλει τους παιδοβιασμούς και τα κυκλώματα trafficking, συμβάλει στην αποκάλυψη των ισχυρών κυκλωμάτων παιδικής εκμετάλλευσης και εμπορίας είναι στο στόχαστρο.

Δεν θα το επιτρέψουμε. Στεκόμαστε στο πλευρό των παιδιών, των συγγενών που ανέλαβαν τη φροντίδα τους και των οικογενειών τους.

Μετά το τελευταίο επεισόδιο, καλούμε την κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να λάβουν μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!

Να σταματήσει αμέσως ο βασανισμός και η επαναθυματοποίηση της 12χρονης επιζώσας βιασμού, να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας της οικογένειας. Το κράτος και οι θεσμοί, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η αστυνομία αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ξεδιάντροπα βγάζουν τις καταθέσεις και προσωπικά στοιχεία της 12χρονης φέρουν ακέραια την ευθύνη για όσα συμβαίνουν.

Καμία συγκάλυψη του κυκλώματος μαστροπείας και εμπορίας ανθρώπων και των σχέσεων του με κέντρα εξουσίας που δρουν και στη γειτονιά του Κολωνού.

Άμεση αποφυλάκιση της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού.

Καμία άλλη καθυστέρηση για την ολόπλευρη στήριξη του 12χρονου κοριτσιού και όλης της οικογένειας της από τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς δήμου και κράτους.

Κάτω τα χέρια σας από τα παιδιά! Θα τα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο.

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search