• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η συγκέντρωση και πορεία της εργατικής πρωτομαγιάς στην Κέρκυρα

May 02, 2023 2776

ΠΗΓΗ: 

Με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 11 το πρωί της Δευτέρας, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Κέρκυρα.

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Σταμάτης Πελάης, ο πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ Βαγγέλης Χριστοδούλου και η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, Ντίνα Ιωάννου, τόνισαν την ανάγκη στήριξης των εργαζομένων και επίλυσης θεμάτων που αφορούν την μισθωτή εργασία στην Κέρκυρας.

Όπως επισήμαναν, έχει καταστεί αδήριτη ανάγκη υπεράσπισης βασικών δικαιωμάτων για τα οποία αγωνίστηκαν οι εργαζόμενοι από την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο έως και σήμερα. Η κα. Ιωάννου θύμισε ότι 35 υγειονομικοί έχασαν τη ζωή τους στη μάχη κατά του covid και ζήτησε την ενίσχυση των νοσοκομείων, μέσω της μονιμοποίησης 20.000 εργαζομένων.

Κέρκυρα: Η συγκέντρωση και πορεία της εργατικής πρωτομαγιάς

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, πραγματοποιήθηκε ξεχωριστή συγκέντρωση στο ΕΑΚ για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το αθλητικό κέντρο. Όπως επισημαίνει ο γυμναστής Νίκος Μόσχος, το κλείσιμο του Σταδίου, έχει δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων τόσο στην προπόνηση των κερκυραίων αθλητών όσο και στην προετοιμασία των υποψηφίων των πανελλαδικών που εξετάζονται σε αθλήματα και καλεί την πολιτεία να βρει άμεση λύση.

Το θέμα συζητήθηκε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του οργάνου στη Ζάκυνθο. Τέθηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση, το εισηγήθηκε ο Μπάμπης Χαραλάμπους ενώ απαντήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Κώστα Ζορμπά. Ο κ. Ζορμπάς επισήμανε ότι η Περιφέρεια, αν και ο χώρος δεν είναι στην αρμοδιότητά της, έχει προγραμματίσει παρεμβάσεις που ξεπερνούν τις 800 χιλιάδες ευρώ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search