• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αξιολογητές μανιακοί: Θέλουν να αξιολογήσουν μέσω Webex!

May 10, 2023 1017

Μέχρι και ...διαδικτυακή αξιολόγηση σκαρφίζονται ορισμένοι σύμβουλοι προκειμένου να παρακάμψουν την  αντίσταση των εκπαιδευτικών!

'Oπως καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ των Ανω Λιοσίων-Φυλής-Ζεφυρίου, συγκεκριμένος αξιολογητής θέλει να διεξάγει τις πρώτες συναντήσεις με νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς για τη σύναψη συμβολαίου αξιολόγησης μέσω Webex!

«Θα παρακάμπτει δηλαδή τον φυσικό χώρο εργασίας των εκπαιδευτικών και κατ’ επέκταση το αυτονόητο δικαίωμα των συλλόγων διδασκόντων να γνωρίζουν αν και πότε προγραμματίζονται αξιολογικές διαδικασίες στο σχολείο τους και να εκφράζουν έμπρακτα την αντίθεσή τους σε αυτές», τονίζει ο ΣΕΠΕ.

Άλλοι ΣΕΠΕ, καταγγέλουν ότι σύμβουλος καλεί σε διαδικτυακή συνάντηση με τους συναδέλφους φυσιοθεραπευτές (ΠΕ28 ), “...με αντικείμενο τη συνοργάνωση και συνδιαμόρφωση της δομής της παρακολούθησης της πρώτης διδασκαλίας, διευκρινίζοντας την ώρα, την ημέρα, την τάξη, το τμήμα, το μάθημα, την ιδιαίτερη εστίαση και ενδεχομένως άλλα συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως βοηθητικά τεκμήρια της παραπάνω διαδικασίας.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να σταματήσει η διαδικασία και πόσο μάλλον με διαδικτυακή μορφή!

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» 

Όπως πληροφορηθήκαμε, ο αξιολογητής των σχολείων Άνω Λιοσίων και Φυλής, Ιωάννης Παπάζογλου, θα προχωράει από εδώ και πέρα στις πρώτες συναντήσεις με νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς για τη σύναψη συμβολαίου αξιολόγησης μέσω Webex. Θα παρακάμπτει δηλαδή τον φυσικό χώρο εργασίας των εκπαιδευτικών και κατ’ επέκταση το αυτονόητο δικαίωμα των συλλόγων διδασκόντων να γνωρίζουν αν και πότε προγραμματίζονται αξιολογικές διαδικασίες στο σχολείο τους και να εκφράζουν έμπρακτα την αντίθεσή τους σε αυτές.

Ίσως να φταίει το γεγονός ότι στα σχολεία της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών συμμετέχουν στην απεργία- αποχή της ομοσπονδίας. Ίσως να φταίει ότι συνάδελφοι και συναδέλφισσες δήλωσαν επανειλημμένα πως σε περίπτωση που θα επιχειρηθεί αξιολόγηση στο σχολείο τους θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας δηλώνοντας δυναμικά, συλλογικά την αντίθεσή τους σε διαδικασίες που οδηγούν στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Ίσως να φταίει ότι η πρώτη προσπάθεια αξιολόγησης στο 1ο ΔΣ Άνω Λιοσίων έπεσε στο κενό λόγω της μαζικής και επίμονης παρέμβασης του συλλόγου και της επιτροπής αγώνα.

Δηλώνουμε για μία ακόμη φορά ότι η αξιολόγηση δεν είναι ατομική υπόθεση κανενός, αλλά υπόθεση ολόκληρου του κλάδου. Την ώρα που η αξιολόγηση παραπαίει, μεθοδεύσεις και διαδικασίες εν κρυπτώ δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ προσπαθώντας να περισώσουν ό, τι σώζεται από μια διαδικασία που έχει απονομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εκπαιδευτικών. Τέτοιες πρακτικές απαξιώνουν τους συλλόγους διδασκόντων, αντιστρατεύονται τα συλλογικά μας δικαιώματα και τις ομόφωνες συλλογικές αποφάσεις του κλάδου. Επιδιώκουν τη διάσπαση των εκπαιδευτικών και την απομόνωση των νεοδιόριστων συναδέλφων/ισσών, ώστε να τους πιέσουν, να καλλιεργήσουν τη λογική των τετελεσμένων και της «αναγκαστικής» αποδοχής της αξιολόγησης.

Καλούμε για μια ακόμα φορά τους/τις νεοδιόριστους/ες συναδέλφους/ισσες να μην υποκύψουν στον φόβο και τις απειλές των συμβούλων και της Διοίκησης. Τους καλούμε να υπογράψουν την απεργία – αποχή από τη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης. Τους καλούμε να συστρατευτούν με τα σωματεία τους και να δώσουμε όλοι και όλες μαζί ακόμα μια αποφασιστική απάντηση σε πολιτικές που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και απαξιώνουν τον ρόλο μας και τη φωνή μας σε αυτό.

Τετάρτη 10/5: Το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης συνεχίζεται

Κανείς μόνος, καμία μόνη απέναντι στους αξιολογητές

Την Τετάρτη 10/5 θα επιχειρηθεί συνάντηση αξιολογήτριας με νεοδιόριστη συναδέλφισσα που έχει υπογράψει απεργία- αποχή! Καλούμε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς, αξιοποιώντας τα κενά τους ή τη στάση εργασίας του συλλόγου, να βρεθούν στο 10ο ΔΣ Άνω Λιοσίων στις 9.30 π.μ.

Σαν ένα σώμα, μια ψυχή θα σταθούμε μπροστά στις πόρτες των σχολείων μας, στο πλάι των συναδέλφων και συναδελφισσών μας, αντιστεκόμενοι/ες σε μια διαδικασία που ευτελίζει τα χρόνια δουλειάς μας στο δημόσιο σχολείο, τις ανάγκες των παιδιών μας, την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία. Η αξιολόγηση δεν θα περάσει! Το λέμε και το εννοούμε!

Είμαστε πολλοί και πολλές.

Συνεχίζουμε συλλογικά, μαζικά, μαχητικά!

Και άλλες προσπάθειες διαδικτυακής αξιολόγησης!

Η περίπτωση αυτή δεν είναι η μόνη. Δείτε τι καταγγέλουν από κοινού οι ΣΕΠΕΑ Ατικής, ο ΣΕΠΕ Ρόζα Ιμβριώτη και ο ΣΕΠΕ Νίκος Πλουμπίδης:

«Ύστερα από ενημέρωση των αλληλέγγυων υπογραφόντων Συλλόγων για το κάλεσμα της Συμβούλου Επιστημονικής Ευθύνης κλάδου ΠΕ28 σε διαδικτυακή συνάντηση με τους συναδέλφους φυσιοθεραπευτές (ΠΕ28 ), την Πέμπτη 11/05/2023 και ώρα 10π.μ., προβαίνουμε από κοινού σε διαμαρτυρία και εφιστούμε την προσοχή στους νεοδιόριστους συναδέλφους της οικείας ειδικότητας. Συγκεκριμένα στο εν λόγω έγγραφο αναφέρεται:

...με αντικείμενο τη συνοργάνωση και συνδιαμόρφωση της δομής της παρακολούθησης της πρώτης διδασκαλίας, διευκρινίζοντας την ώρα, την ημέρα, την τάξη, το τμήμα, το μάθημα, την ιδιαίτερη εστίαση και ενδεχομένως άλλα συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως βοηθητικά τεκμήρια της παραπάνω διαδικασίας.

Ο/ η ενδιαφερόμενος/η εκπαιδευτικός, ΕΕΠ-ΕΒΠ, είτε πριν είτε αμέσως μετά τη συνάντηση προετοιμασίας, να φροντίσει να καταχωρήσει στην ειδική, ψηφιακή εφαρμογή όσα αναφέρονται στα άρθρα 9 & 10 του ανωτέρω υπό στοιχεία 2 σχετικού”.

Μαθαίνουμε επίσης και για άλλα παρόμοια καλέσματα, όπως αυτό της Συμβούλου Επιστημονικής Ευθύνης κλάδου ΠΕ29, όπου έχει προχωρήσει σε σειρά συναντήσεων Πανελλαδικά.

Απαιτούμε να σταματήσει η διαδικασία και πόσο μάλλον με διαδικτυακή μορφή! Εκφράζουμε την αντίθεση μας με την αξιολόγηση των νεοδιόριστων συναδέλφων με αυτή τη μορφή πίεσης καθώς υπάρχουν αποφάσεις του κλάδου συνολικά για απεργία – αποχή από την αντιδραστική αξιολόγηση!

Παρακαλούμε τους συναδέλφους όλων των κλάδων να ενημερώνουν τους Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες για τις κινήσεις των συμβούλων - αξιολογητών καθώς μπορεί να υπάρχουν κι άλλες ενέργειες που δεν έχουμε ενημερωθεί. Δε θα αφήσουμε το ΥΠΑΙΘ να χρησιμοποιεί τους συναδέλφους.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Υπενθυμίζουμε ότι:

Η συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή καλύπτει κάθε συνάδελφο/συναδέλφισσα από κάθε διαδικασία σχετικά με την ατομική αξιολόγηση. Συνεπώς, καλούμε κάθε συνάδελφο/συναδέλφισσα ΠΕ28 να πάρει μέρος στην Απεργία-Αποχή που έχει κηρύξει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ και να απέχει από τη διαδικτυακή συνάντηση. Δεν μπορεί να επιβληθεί κανενός είδους κύρωση.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ:

ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΒΥΡΩΝΑ- ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ- ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ «ΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search