• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Νίκη στον αγώνα των συμβασιούχων του Δήμου Κερατσινίου Μονιμοποίηση όλων - Μαζικές προσλήψεις - Όχι ιδιωτικοποιήσεις!

May 19, 2023 500

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ, ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας να προσφύγει κατά της δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τους 75 εργαζόμενους του Δήμου, μετατρέποντας τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου αλλά και 8 εργαζομένων που έγινε ανάκληση της θετικής προσωρινής απόφασης που είχαν κερδίσει την παραμονή τους μέχρι τον Οκτώβρη, άραγε αύριο και κατά των 75 εργαζόμενων μέσω ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών, αποτελεί μία κλιμάκωση της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζόμενων στους ΟΤΑ και ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ με το νόμο Βορίδη που υποχρεώνει τους δήμους να προσφεύγουν κατά των πρωτόδικων αποφάσεων δικαστηρίων που δικαιώνουν τους εργαζόμενους, έχει στόχο να απογυμνώσει πλήρως τους Δήμους από προσωπικό, να διαλύσει τις υπηρεσίες των ΟΤΑ για να τις ξεπουλήσει στους ιδιώτες-εργολάβους. Συνεχίζοντας έτσι την πολιτική και των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ακροδεξιάς, κρατούν ομήρους χιλιάδες εργαζόμενους στους δήμους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Κυβέρνηση και Δήμοι αφού τους χρησιμοποίησαν στην “πρώτη γραμμή” μέσα στην πανδημία τώρα θέλουν να τους πετάξουν στον δρόμο. Η έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε εντατικοποίηση της εργασίας με αποτέλεσμα τα εργατικά ατυχήματα να «θερίζουν». 64 νεκροί και 102 βαριά τραυματισμένοι σε μια 8ετία στους δήμους είναι ο απολογισμός της πολιτικής των κυβερνήσεων, των δημοτικών αρχών και της ΕΕ.

Η βάρβαρη πολιτική που βιώνουν οι εργαζόμενοι πάει χέρι-χέρι με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της επιχειρηματικής λειτουργίας των Δήμων με γνώμονα την ανταποδοτικότητα και την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων της καπιταλιστικής ανάπτυξης και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Το καθεστώς των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών στους δήμους, που δίνει όλο και λιγότερα από τον κρατικό προϋπολογισμό, διαμορφώνει τους όρους για ιδιωτικοποιήσεις, αυξάνει τους φόρους και τα δημοτικά τέλη για τους εργαζόμενους και παραδίδει στα ιδιωτικά συμφέροντα δομές και υπηρεσίες των δήμων που θα έπρεπε να λειτουργούν για το κοινό όφελος των δημοτών, χωρίς ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το νομικό καθεστώς που στα λόγια αμφισβητεί. Ούτε έχει δικαίωμα να «ξοδεύει» το φιλεργατικό της προφίλ στην παραχώρηση στήριξης στα εργατικά αιτήματα, όταν η λειτουργία του δήμου στηρίζεται σε ανθρώπους με επισφαλείς σχέσεις που ανακυκλώνουν την ανεργία και συντηρούν ένα καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα. Όποιος πραγματικά θέλει να στέκεται δίπλα στους συμβασιούχους στη πράξη και όχι στα λόγια, πρέπει να σταθεί απέναντι στους νόμους και να αμφισβητήσει το πλαίσιο που επιβάλλεται από το κράτος, τους δανειστές και την Ε.Ε, με οποιοδήποτε κόστος.

Αυτό ούτε θέλει, ούτε μπορεί να το υπηρετήσει η δημοτική παράταξη που διοικεί το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Για αυτό καμία εμπιστοσύνη δεν μπορεί να υπάρχει σε υπόγειες συνεννοήσεις μαζί της και δήθεν υποσχέσεις από μέρους της. Οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, μόνο αν πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους μπορούν να ελπίζουν σε δικαίωση. Όλοι και όλες όσοι εργάζονται στο εκβιαστικό καθεστώς των συμβάσεων καλύπτουν πάγιες και σταθερές ανάγκες. Επομένως δικαιούνται να έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία, με μισθούς αξιοπρέπειας και σε συνθήκες ανθρώπινες. Στεκόμαστε στο πλευρό τους όπως κάνουμε σε κάθε αγώνα για το ψωμί, τη δουλειά, τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους.

ü ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

ü ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ü ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

ü ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

ü ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ “ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ”-ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ 14-5-2023

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« November 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search