• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Πρώτα ξεψύχησε 63χρονη στη Χαλκιδική και μιάμιση ώρα μετά ήρθε το ασθενοφόρο

June 08, 2023 779
 

Καθημερινά κινδυνεύουν ή πεθαίνουν άνθρωποι λόγω της έλλειψης ασθενοφόρων και προσωπικού.

Στο πεζοδρόμιο πέθανε το μεσημέρι της Τετάρτης μια 63χρονη τουρίστρια στη Χαλκιδική, ενώ το ασθενοφόρο έκανε τουλάχιστον μιάμιση ώρα να φτάσει στο σημείο. 

Πρόκειται για έναν ακόμη θάνατο ανθρώπου που ενδέχεται να συνδέεται με τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, και ενδεχομένως ακόμη μία ζωή που χάθηκε για να καταδείξει, δυστυχώς, τις τρομακτικές παθογένειες που ταλανίζουν το ΕΣΥ. Το νέο θλιβερό περιστατικό, τρίτο στη σειρά από την περασμένη Κυριακή, προκαλεί τρόμο, καθώς αποκαλύπτει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το μέγεθος της εγκατάλειψης του ΕΚΑΒ και του ΕΣΥ από το Κράτος και την κυβέρνηση των... αρίστων, που προεκλογικά υπόσχεται «λαγούς με πετραχήλια» στην υγεία και την περίθαλψη, όταν επί των ημερών της αποψιλώθηκε καθετί που είχε σχέση με αυτές.

Όπως έγινε γνωστό από τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, το μεσημέρι της Τετάρτης, μία 63χρονη από τη Ρουμανία, η οποία συμμετείχε σε γκρουπ που πραγματοποιούσε κρουαζιέρα κι έφθασε στο λιμάνι της Ουρανούπολης, περίπου στις δυο, ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία, στη διάρκεια βόλτας στην περιοχή και λιποθύμισε σε πεζοδρόμιο έξω από ταβέρνα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών, ωστόσο, επειδή όμως το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής δε διαθέτει ούτε ασθενοφόρο, ούτε κέντρο υγείας, ξεκίνησε ένα από μεγάλη απόσταση και συγκεκριμένα από το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου. Δυστυχώς, έφθασε και επιλήφθηκε του περιστατικού μιάμιση ώρα μετά, όταν πλέον η γυναίκα είχε αφήσει την τελευταία της πνοή, κατά πάσα πιθανότητα, από ανακοπή. Κατά άλλες πηγές, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης με απινιδωτή που διέθετε το κατάστημα εστίασης, καθώς και από διασώστες που έφτασαν στο σημείο στη συνέχεια, ωστόσο η γυναίκα δυστυχώς κατέληξε.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας Πρόδρομου Δεβέλογλου, πέντε ασθενοφόρα εξυπηρετούν τη Χαλκιδική, τα οποία «δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες», λόγω των μεγάλων αποστάσεων. Πέντε είναι και τα κέντρα υγείας σε όλη τη Χερσόνησο.

 
 
 
 Ω
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search