• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κοινή καταγγελία οργανώσεων της Αριστεράς για την επιβολή προστίμων

June 18, 2023 627

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ-ΦΥΛΛΑΔΙΑ

Καταγγέλλουμε την επιβολή προστίμου από τον Δήμο της Αθήνας στο ΜέΡΑ25 και στο ΚΚΕ με την κατηγορία της «παράνομης αφισορύπανσης με προεκλογικό υλικό» (τοποθέτηση αφισών και «ρίψη φυλλαδίων») στο κέντρο της πόλης. Με πρόσχημα την “καθαριότητα”, η δημοτική αρχή Μπακογιάννη επιχειρεί να εξοβελίσει την διακίνηση πολιτικών απόψεων προς το λαό, ακόμη και εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Πλάι σ’ αυτήν βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία που, για λογαριασμό του συστήματος συνολικά, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κέντρο “αποστειρωμένο” από οποιαδήποτε άποψη διαφέρει από το δικό τους αφήγημα. Γιατί ελέγχει τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ κι έτσι μπορεί να κάνει “νόμιμα και καθαρά” πλύση εγκεφάλου στο λαό 24 ώρες το 24ωρο. Γιατί ξεκοκαλίζει τη μερίδα του λέοντος από την τακτική και έκτακτη επιχορήγηση του κράτους σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Το πρόστιμο αυτό έρχεται ως συνέχεια των προστίμων και των διώξεων σε βάρος αγωνιστών του εργατικού, λαϊκού, φοιτητικού και νεολαιίστικου κινήματος. Έρχεται ως συνέχεια της έντασης της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής  που στοχοποιεί και ποινικοποιεί κάθε αγωνιστική στάση και δράση ενάντια στην πολιτική και κοινωνική βαρβαρότητα. Έρχεται ως συνέχεια του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου Χατζηδάκη, αλλά και της ενίσχυσης των κάθε λογής δυνάμεων καταστολής. 

Είναι τεράστια πρόκληση στα δημοκρατικά δικαιώματα και αισθήματα του λαού η ταύτιση της αφισοκόλλησης με την έννοια της ρύπανσης. Και μάλιστα από αυτούς που η πολιτική τους προωθεί την πιο ακραία περιβαλλοντική καταστροφή. Η αφίσα, το χαρτόνι, το πανό, η προκήρυξη, το τρικάκι, η συνθηματογράφηση είναι μέσα διάδοσης των πολιτικών απόψεων κι επαφής με το λαό. Είναι μέσα που κατοχυρώθηκαν στη συνείδηση του λαού μέσω του μηνύματος που εκπέμπουν, ακόμη και στις πιο μαύρες περιόδους της ιστορίας. Το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών δεν θα περάσει! Την ώρα που το κέντρο της Αθήνας έχει γεμίσει με κλούβες των ΜΑΤ, περιπολικά της αστυνομίας, μοτοσυκλέτες των πραιτοριανών έχοντας εξασφαλίσει ένα καθεστώς απόλυτης ασυλίας, ακόμη κι όταν βιαιοπραγούν και επιτίθενται συστηματικά πάει πολύ να κόπτονται για την αφισοκόλληση! Την ώρα που ο λαός του λεκανοπεδίου υποφέρει από την περιβαλλοντική ρύπανση, όπως επιβάλλει η εξυπηρέτηση της μέγιστης καπιταλιστικής κερδοφορίας, πάει πολύ να διώκονται η αφισοκόλληση και η προκήρυξη. Μάλλον, όμως, γι’ αυτό ακριβώς διώκονται!

Οι οργανώσεις της Αριστεράς που συνυπογράφουμε αυτό το κείμενο δηλώνουμε πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μπει φραγμός στην αντιδημοκρατική αυτή μεθόδευση. Δεν υπάρχει καμία εξουσία, κεντρική ή τοπική, που να μπορεί να απαγορεύσει, να περιορίσει, να καταργήσει τη διάδοση των αριστερών και επαναστατικών ιδεών, το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση. Πολύ περισσότερο να διαμορφώσει ένα κατασταλτικό  κλίμα, ενόψει της άγριας επίθεσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος και της κυβέρνησής του την επόμενη των εκλογών περίοδο. Το δικαίωμα στην ελεύθερη διάδοση των ιδεών θα το υπερασπιστούμε με τους αγώνες μας! Όχι στους αστικούς μονολόγους! Οι προοδευτικές απόψεις δεν θα φιμωθούν!

Αθήνα, 14/6/2023

Αναμέτρηση

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα

Αριστερή Ανασύνθεση

ΔΕΑ

ΕΚΚΕ

ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ

ΚΚΕ(μ-λ)

Κόκκινο Νήμα

Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά

ΜΕΡΑ-25

Μ-Λ ΚΚΕ

ΝΑΡ

νΚΑ

Ξεκίνημα

ΟΚΔΕ

Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search