• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Προσφυγική τραγωδία ανοιχτά της Πύλου: Υπό έρευνα οι χειρισμοί του Λιμενικού

June 20, 2023 674

 

Το λέει ο διεθνής Τύπος, το λέει ο ειδικός απεσταλμένος για τους πρόσφυγες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Β. Κοστέλ, το λέμε όλοι από την πρώτη στιγμή, ότι ο τρόπος αντιμετώπισης του σκάφους με τους πρόσφυγες από το ελληνικό Λιμενικό ήταν παράνομος, ότι έγιναν προσπάθειες παράνομης και εγκληματικής απομάκρυνσής του από την περιοχή της ελληνικής δικαιοδοσίας. Κι όμως η αντιμετώπιση από την ελληνική υπηρεσιακή κυβέρνηση αλλά και από τον πρώην πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι «στοχοποιείται σκόπιμα το Λιμενικό». Η κριτική για τους χειρισμούς του Λιμενικού Σώματος θεωρείται έγκλημα καθοσίωσης και ύβρεως κατά της πατρίδας και των «φρουρών των συνόρων». Κι ας έχουν υπάρξει τόσες αντιφάσεις για το «αίτημα βοήθειας», για το «σχοινί» κ.ά. Κι ας βοά πλέον όλος ο κόσμος.

Η προσπάθεια συγκάλυψης είναι εμφανής, ως εάν να κρύβονται «σκουπίδια» κάτω από το χαλί, ως εάν οι 600 ψυχές, η δεύτερη χειρότερη προσφυγική τραγωδία μετά από αυτή του 2015 με το ναυάγιο μεταξύ Λιβύης και Ιταλία όπου χάθηκαν 1.100 άνθρωποι, να είναι ένα απλό «ατύχημα» που πρέπει να αντιμετωπιστεί με damage control.

Το Λιμενικό βρίσκεται σε άμυνα λόγω της έλλειψης βίντεο προκειμένου να υποστηρίξει την εκδοχή του για τα γεγονότα. Γιατί δεν υπάρχει βίντεο; διερωτάται ο διεθνής Τύπος.

Πριν από την εμφάνιση των φερόμενων ως διακινητών στο Δικαστήριο Καλαμάτας σήμερα Δευτέρα –με κατηγορίες που κυμαίνονται από πρόκληση ναυαγίου έως μαζική δολοφονία από αμέλεια– ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της πόλης είπε ότι χρειάζονται απαντήσεις. «Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε αυτό», είπε ο Κώστας Μαργέλης. «Και πρέπει να ξεκινήσουμε ρωτώντας αν, την κρίσιμη στιγμή, η ακτοφυλακή έκανε το σωστό», παραθέτει η εφημερίδα The Guardian. Και συνεχίζει η εφημερίδα: η κυβέρνηση της ΝΔ «…που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία τέσσερα χρόνια και αναμένεται να κερδίσει σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έχει λάβει σκληρή θέση για τη μετανάστευση, με τους συνοριακούς αξιωματούχους να κατηγορούνται συχνά ότι εμπλέκονται σε απωθήσεις ή βίαιες απελάσεις…».

πηγή: artinews.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search