• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Με το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στη Βουλή αποτρέπεται η παντοδυναμία της Ν.Δ.

June 20, 2023 731

 

 
Με το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στη Βουλή αποτρέπεται η παντοδυναμία της Ν.Δ.

Στις εκλογές της 21ης Μάη το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, η εκλογική συμμαχία ΜέΡΑ25, Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά και άλλων αριστερών δυνάμεων και ανένταχτων αγωνιστών, δεν ξεπέρασε το εκλογικό όριο του 3% για να μπει στη Βουλή. Συνεχίζουμε, όμως, τον αγώνα μας, ώστε στις εκλογές της 25ης Ιούνη να μπούμε στη Βουλή. Αυτό θα είναι πολλαπλά χρήσιμο για τον λαό και τη νεολαία.

Θα ακούγεται στη Βουλή και στους δρόμους των αγώνων η αγωνιστική φωνή της κινηματικής, ριζοσπαστικής, οικολογικής Αριστεράς, η φωνή του λαού, της νεολαίας και των κινημάτων τους, η φωνή όσων δεν έχουν φωνή.

Θα ασκούμε αριστερή μαχητική και αποτελεσματική αντιπολίτευση στις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που αποθρασυμμένη από την εκλογική νίκη της θα αμφισβητήσει όλες τις εναπομείνασες δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις της μεταπολίτευσης και θα κλιμακώσει τις πολιτικές λιτότητας και αυταρχισμού. Τώρα, πλέον, δεν κρίνεται ποιος θα κυβερνήσει, αλλά ποια δύναμη μπορεί και θέλει να ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Εμείς το πόσο αποτελεσματική, μαχητική και χρήσιμη για τον λαό αντιπολίτευση μπορούμε να κάνουμε το αποδείξαμε με τη δράση του ΜέΡΑ25 στη Βουλή τα προηγούμενα χρόνια και με τη δράση του ίδιου και της ΛΑ.Ε.-Α.Α. στους κοινωνικούς αγώνες. Δεν διστάσαμε, μάλιστα, να συγκρουστούμε για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, της δημοκρατίας και του περιβάλλοντος με τους οικονομικούς ολιγάρχες, που τα λεηλατούν.

Εάν το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη μπει στη Βουλή, θα αφαιρέσει τις περισσότερες από τις 9 έδρες που θα πάρει από τη Ν.Δ., στερώντας της την πολιτική παντοδυναμία. Για να μην έχει η Ν.Δ. 180 έδρες, ώστε να μην μπορέσει να εκκινήσει μία αντιδραστική αναθεώρηση του Συντάγματος, που ο ίδιος ο Μητσοτάκης προανήγγειλε δημόσια τον περασμένο Απρίλη.

Για να πάρουν νέα δύναμη οι κοινωνικοί αγώνες, μέσα στους οποίους αλλάζουν οι πολιτικές συνειδήσεις και βελτιώνονται υπέρ της Αριστεράς οι πολιτικοί και κοινωνικοί συσχετισμοί, αφού αυτοί θα βρίσκουν πολιτική στήριξη από το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, που θα μεταφέρει αποτελεσματικά στη Βουλή τους στόχους και διεκδικήσεις τους για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την προστασία της λαϊκής κατοικίας, των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, των δημοσίων κοινωνικών αγαθών και του περιβάλλοντος.

Για να υπάρχει στη Βουλή και στους δρόμους των κοινωνικών αγώνων η ενωτική Αριστερά του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, ώστε να συνεχίσει να εργάζεται από καλύτερες θέσεις για τη συνεργασία όλων των δυνάμεων της Αριστεράς. Για να αναγεννηθεί η ελπίδα ότι υπάρχει εναλλακτική πολιτική διέξοδος, ότι τα κινήματα και η Αριστερά μπορούν να αγωνίζονται και να νικούν.

Σε ένα ερημωμένο πολιτικό τοπίο μίας ηττημένης Αριστεράς, αυτή δεν είναι καθόλου εύκολο να αναγεννηθεί, να ενωθεί και να επαναθεμελιωθεί. Θα ενισχυθεί στις γραμμές της και στα κινήματα ένα κλίμα παραίτησης και ιδιώτευσης.

Στην προσπάθειά μας να επιτύχουμε τον εκλογικό στόχο μας αντιμετωπίζουμε νέες δυσκολίες και από τον πρωτοφανή αποκλεισμό μας από τα συστημικά ΜΜΕ με εντολές των ολιγαρχών – ιδιοκτητών τους, γιατί τους ενοχλεί ακόμα και η ύπαρξή μας.

Έχουμε, όμως, και σοβαρές δυνατότητες να περάσουμε το 3% και να μπούμε στη Βουλή. Γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε όλο τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο, χωρίς να του υπαγορεύουμε τι θα κάνει, αλλά λέγοντάς τους: «Θέλετε να είναι η αγωνιστική, ασυμβίβαστη, ενωτική φωνή μας στη Βουλή; Είναι στο χέρι σας!!!»

Απευθυνόμαστε, ειλικρινά και συναγωνιστικά, στους αγωνιστές της Αριστεράς και των κινημάτων, τον λαό και τη νεολαία για αγωνιστική συστράτευση, για να μη γίνει κατάμαυρο το ήδη γκρίζο πολιτικό τοπίο, που προέκυψε στις εκλογές στις 21 Μάη. Για να μείνει ζωντανή στις εκλογές της 25ης Ιούνη μία χαραμάδα ελπίδας για την ανατροπή και την αλλαγή με ορίζοντα τον σύγχρονο σοσιαλισμό.

* Γραμματέας ΛΑ.Ε.-Α.Α., υποψήφιος ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Β’ Πειραιά

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search