• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Έφυγε από τη ζωή περιμένοντας επί 3 χρόνια τη σύνταξη που δεν ήρθε

July 06, 2023 1128

 - patris.gr

Εργάστηκε  επί 4 δεκαετίες στον χώρο της εστίασης, πάλεψε με τον καρκίνο και έφυγε από την ζωή σε ηλικία 70 ετών, πριν προλάβει να πάρει στα χέρια της μια πλήρη σύνταξη την οποία περίμενε με αγωνία σχεδόν 3 χρόνια.

Όλες της οι οικονομίες, χιλιάδες ευρώ, εξανεμίστηκαν τον τελευταίο χρόνο της ασθένειας σε ιδιωτικά ασθενοφόρα που τη μετέφεραν για τις θεραπείες της και αποκλειστικές νοσοκόμες, στη διάρκεια της νοσηλείας της σε δημόσια νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Η Χαρούλα Καρνίκη, που γεννήθηκε στο Φόδελε και ένα ολόκληρο χωριό την αποχαιρέτησε με  αγάπη και συγκίνηση το περασμένο Σάββατο, μπόρεσε να ζήσει με αξιοπρέπεια τους τελευταίους μήνες της σε αυτό τον κόσμο όχι χάρη στη φροντίδα του κράτους, που είχε υποχρέωση να της δώσει τη σύνταξη που δικαιούτο και για την οποία εργάστηκε μια ολόκληρη ζωή, αλλά χάρη στη βοήθεια και τη στήριξη των φίλων της και των δικών της ανθρώπων.

Η ίδια είχε μιλήσει  πριν 1 μήνα με απόγνωση στην «Π» για τα δεινά που περνούσε κατάκοιτη και χωρίς χρήματα στο πορτοφόλι, ζητώντας μια σύνταξη αξιοπρέπεια, πριν φύγει από τη ζωή.

Έφυγε από τη ζωή περιμένοντας επί χρόνια τη σύνταξη που δεν ήρθε
«Σου αφήσαμε ένα κλαδάκι γιασεμί  από την αυλή του μαγαζιού που σου άρεσε να  πίνεις το καφεδάκι και να διαβάζεις την εφημερίδα σου» της έγραψαν αποχαιρετώντας την για τελευταία φορά, οι φίλοι και συνεργάτες της.

Δεν είναι η μόνη

Δυστυχώς δεν πρόλαβε και δεν είναι η μόνη.

«Κάτι πρέπει να αλλάξει, είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει και δεν το λέω μόνο για τη φίλη μου, αλλά και για τους επόμενους που βιώνουν ή θα ζήσουν τέτοιες καταστάσεις χωρίς να νιώθουν την παραμικρή ασφάλεια σε ένα κράτος που δεν προστατεύει τους πολίτες του» είπε στην «Π» στενή της φίλη και συνεργάτιδα επί χρόνια.

Η Χαρούλα Καρνίκη περίμενε μάταια
Η Χαρούλα Καρνίκη περίμενε μάταια

Η ίδια σχολίασε ότι όσοι διαφημίζουν ότι οι συντάξεις δίνονται μέσα σε 2,5 μήνες λένε ψέματα.

«Πολιτικοί και υπάλληλοι κρύβονται πίσω από τα γραφεία τους, κάποιοι που έχουν “μπάρμπα στην Κορώνη” παίρνουν εγκαίρως σύνταξη και άλλοι περιμένουν χρόνια.

Ντρέπομαι που ζω σε μια τέτοια κοινωνία» σχολίασε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν κάποιοι να παίζουν με την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, όχι μόνο στη διάρκεια της ζωής τους αλλά ακόμη και μέχρι τον θάνατό τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search