• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Διαψεύδει το ΕΚΑΒ ότι καθυστέρησε να μεταφέρει ασθενή

July 10, 2023 777

Διαψεύδει το ΕΚΑΒ ότι καθυστέρησε να μεταβεί σε κλήση για μεταφορά ασθενή στο Καναλάκι Πρέβεζας, με αποτέλεσμα τη μεταφορά του με αγροτικό αυτοκίνητο στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου και κατέληξε.

Συγκεκριμένα, το ΕΚΑΒ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

 

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023, στις 20:24, το ΕΚΑΒ Πρέβεζας δέχτηκε κλήση από την Άμεση Δράση (100) σχετικά με περιστατικό από τη περιοχή του Σταυροχωρίου Πρέβεζας για άνδρα με απώλεια αισθήσεων.

Ο συντονιστής του ΕΚΑΒ Πρέβεζας άμεσα διαβίβασε τη κλήση (20:25) στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου για την αποστολή ασθενοφόρου οχήματος προς το συμβάν. Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Καναλακίου, στελεχωμένο με διασώστη και ιατρό ξεκίνησε άμεσα (20:27) για το σημείο του συμβάντος. Στις 20:30 και σε απόσταση περίπου οκτακοσίων μέτρων από το Κέντρο Υγείας Καναλακίου, συνάντησαν αγροτικό όχημα το οποίο μετέφερε τον εν λόγω ασθενή.

Με βάση την επίσημη ενημέρωση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με τη διαχείριση του εν λόγω περιστατικού, το ασθενοφόρο όχημα του Κέντρου Υγείας Καναλακίου σταμάτησε στο σημείο που συνάντησε το αγροτικό όχημα που μετέφερε τον ασθενή και άμεσα ο γιατρός πραγματοποίησε έναρξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση αυτομάτου εξωτερικού απινιδωτή (AED). Δεδομένου ότι η απόσταση από το Κέντρο Υγείας Καναλακίου ήταν κοντινή και για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, ο γιατρός ζήτησε από τον οδηγό του αγροτικού οχήματος να ξεκινήσει και να κατευθυνθεί (με τη συνοδεία του ασθενοφόρου) προς το Κέντρο Υγείας ενώ ο ίδιος συνέχισε αδιάκοπτα και υπερβάλλοντας εαυτόν την πραγματοποίηση της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στον ασθενή.

Στις 20:35 το αγροτικό όχημα αφίχθη στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου, όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για περισσότερο από μία ώρα, χωρίς αποτέλεσμα.

Κατόπιν των παραπάνω, είναι εμφανές ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα βάλλουν ευθέως τον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση όλου του υγειονομικού προσωπικού, που με υπεράνθρωπες προσπάθειες προασπίζονται 24 ώρες το 24ωρο το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας υγείας» καταλήγει την ανακοίνωσή του το ΕΚΑΒ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search