• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αυξήσεις «καπαμά» ίσα με έναν καφέ την ημέρα

July 12, 2023 684

 ΠΗΓΗ: Eksegersi.gr

Αλήθεια, αφού η κυβέρνηση είχε καταλήξει στις αυξήσεις που θα έδινε στους δημόσιους υπάλληλους από 1.1.2024, γιατί ο Μητσοτάκης δεν τις ανακοίνωσε προεκλογικά, παρά μόνο μιλούσε για «γενναίες αυξήσεις» χωρίς να αναφέρει νούμερα; Την απάντηση την ξέρουμε πλέον, μετά τις χτεσινές ανακοινώσεις του οικονομικού επιτελείου. Αν ο Μητσοτάκης έλεγε προεκλογικά πως οι «γενναίες αυξήσεις» θα είναι 70 ευρώ στο βασικό μισθό, δηλαδή ένας καφές την ημέρα, οριζόντια για όλους, θα τον έπαιρναν με τις πέτρες.

Ο Χατζηδάκης, βέβαια, καταπώς το συνηθίζει, οργανώνει ήδη μια εκστρατεία απάτης, στηριγμένη στη λογική «τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξυδο». Προσθέτει την οριζόντια αύξηση των 70 ευρώ για όλους, τη μικρή αύξηση στο επίδομα τέκνου, που αφορά τους μισούς που έχουν παιδιά), και την αύξηση στο επίδομα θέσης που αφορά 20.000 στελέχη, διαιρεί με το σύνολο και βγάζει ότι «με τις αυξήσεις που θα εφαρμοστούν από 1/1/2024 προκύπτει μεσοσταθμική αύξηση 6,5% στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων και περίπου 10,5% αύξηση στις απολαβές τους από το σύνολο των παρεμβάσεων που υλοποιούνται την περίοδο 1/2023 ως 1/2024», ενώ «από τον συνυπολογισμό όλων των παρεμβάσεων προκύπτει πως ο κάθε δημόσιος υπάλληλος θα έχει μεσοσταθμικά ετήσια καθαρή ωφέλεια της τάξεως των 1.476 ευρώ, δηλαδή πάνω από έναν επιπλέον μισθό κατ’ έτος»!

Ο ίδιος παραδέχεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν δει αύξηση τα τελευταία 14 χρόνια. Ψέματα λέει και σ’ αυτό. Οι δημόσιοι υπάλληλοι όχι μόνο δεν είδαν αύξηση, αλλά είδαν τους μισθούς τους να πετσοκόβονται. Μόνο η κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα και του επιδόματος αδείας είναι δυο μισθοί το χρόνο, το κόψιμο των οποίων μονιμοποιήθηκε. 

Προσθέστε και τον πληθωρισμό (αρκεί ο κάλπικος της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά πρέπει να σημειώσουμε και πάλι πως ο πραγματικός πληθωρισμός για τα εργατικά εισοδήματα είναι σημαντικά υψηλότερος), που διανύει τον τρίτο χρόνο του και θα αντιληφθείτε για τι κοροϊδία μιλάμε. Μεταξύ Μάη και Ιούνη ο επίσημος πληθωρισμός στα τρόφιμα «έγραψε» +12,2%!

«Αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο, για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια με ιδιαίτερη μέριμνα για τους χαμηλόμισθους», δήλωσε με θράσος ο Χατζηδάκης. Ομως, για τους χαμηλόμισθους υπάρχουν μόνο τα 70 ευρώ το μήνα (συν ένα εικοσάρικο αν έχουν παιδί), ενώ για τους κατέχοντες θέση ευθύνης (τμηματάρχες, διευθυντές, γενικούς διευθυντές) υπάρχει και επιπλέον αύξηση 30% στο επίδομα θέσης ευθύνης. Τους γλυκαίνει για να προωθήσουν την κακόφημη αξιολόγηση.

Ακόμα περισσότερες είναι οι αυξήσεις για τους καραβανόμπατσους. Αυτοί θα πάρουν τα 70 ευρώ, την αύξηση στο επίδομα παιδιού, την αύξηση 30% όσοι κατέχουν θέση ευθύνης και επιπλέον αύξηση 30% στο επίδομα παραμεθόριου και αύξηση 15 ευρώ στα επιδόματα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας!

Μην σας ξεγελάει η αύξηση για τα μέλη ΔΕΠ (καθηγητές πανεπιστημίων, ερευνητές). Τις αυξήσεις (αναδρομικά από 7.10.2022) τις κέρδισαν με απόφαση του ΣτΕ και η κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να τις δώσει.

Σε ένα προπαγανδιστικό κείμενο που διένειμε σήμερα ο Χατζηδάκης παραδέχεται ότι «οι αυξήσεις στους μισθούς του Δημοσίου αντιστοιχούν σε ένα τμήμα των περικοπών που έγιναν τα προηγούμενα 14 χρόνια, χωρίς να συνυπολογίζεται ο πληθωρισμός που μεσολάβησε». Και συνεχίζει: «Είναι προφανές ότι είναι αδύνατο να καλυφθούν οι απώλειες 14 ετών σε ένα χρόνο. Το τελικό κόστος ακόμη και αν υπήρχαν τα χρήματα για κάτι τέτοιο, θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από το υποτιθέμενο όφελος των υπαλλήλων του Δημοσίου καθώς η χώρα θα έμπαινε και πάλι σε σπιράλ ελλειμμάτων, αποκλεισμού από τις αγορές, ύφεσης και τελικά περικοπών. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ρισκάρει τις βαριές θυσίες των Ελλήνων πολιτών που προηγήθηκαν, ούτε να διακινδυνεύσει την πορεία της χώρας προς την επενδυτική βαθμίδα και την ευρωπαϊκή κανονικότητα. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες των νοικοκυριών και ιδίως των εργαζόμενων στο Δημόσιο, οι μισθοί των οποίων παρέμειναν παγωμένοι τα προηγούμενα χρόνια και για το λόγο αυτό προχωρούμε τώρα, εξαντλώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια σε αυξήσεις αποδοχών οι οποίες κινούνται στο μέτρο του εφικτού».

Συμπέρασμα: σκάστε και σφίξτε το ζωνάρι, εμείς είμαστε κυβέρνηση του κεφαλαίου, όχι αϊ-βασίληδες, όπως επαναλαμβάνει συνεχώς ο Χατζηδάκης περιδιαβαίνοντας τα φιλικά προς την κυβέρνηση ραδιοκάναλα.

Ακόμα και το market pass, τα ψίχουλα της κοροϊδίας των 22 ευρώ ανά εργαζόμενο συν 10 ευρώ για τη σύζυγο, συν 10 ευρώ για κάθε παιδί (με τον όρο το ετήσιο εισόδημα να μην ξεπερνά τα 16.000 ευρώ για τον άγαμο, τα 24.000 ευρώ για τον έγγαμο συν 5.000 για κάθε ανήλικο παιδί) το επέκτειναν μόνο για τρεις μήνες (Αύγουστο-Οκτώβρη), ούτε καν μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Το αηδιαστικό youth pass δε θα το σχολιάσουμε. Εφάπαξ 150 ευρώ σε κάθε νέο μόλις γίνει 18 χρόνων, για να βγει με την παρέα του. Πιο έντιμος ήταν ο Ερντογάν που έβγαζε το μασούρι από την τσέπη και μοίραζε χαρτονομίσματα στα πιτσιρίκια. Αυτός συμπεριφερόταν σαν «θείος» κατά την ανατολίτικη συνήθεια, δεν προσπαθούσε να κοροϊδέψει με βαρύγδουπα αγγλικά ονόματα.

Και τι να πεις για την βαρύγδουπη εξαγγελία ότι «μονιμοποιείται από την 1η Ιανουαρίου 2024 η μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για τους συνταξιούχους από τους οποίους κόπηκε σταδιακά κατά την περίοδο 2016-2019 το ΕΚΑΣ». Πρόκειται για τους πιο χαμηλοσυνταξιούχους από τους χαμηλοσυνταξιούχους, που τους έκοψαν ακόμα κι αυτό το άθλιο φιλανθρωπικό βοήθημα του ΕΚΑΣ. Κάθε χρόνο ψηφιζόταν η απαλλαγή τους από τη συμμετοχή στα φάρμακα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει μόνιμη την απαλλαγή και ζητάει τις ευχαριστίες μας! Πρόκειται για περίπου 200.000 χαμηλοσυνταξιούχους και το «κόστος» για τον κρατικό προϋπολογισμό είναι μόνο 38 εκατ. ευρώ!

Οσο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για τις κατοικίες που ασφαλίζονται, θυμίζουμε τι γράφαμε στις 8 Μάη, όταν ο Μητσοτάκης πρωτοανακοίνωσε το μέτρο σε προεκλογική φιέστα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας:

«Σήμερα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε μια ακόμα παρέμβαση η οποία σχετίζεται με τον ΕΝΦΙΑ και συνδέεται με τις πολιτικές μας για την αντιμετώπιση της Κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών» ξεκίνησε να λέει ο Κούλης. Και συνέχισε σαν δάσκαλος που απευθύνεται σε παιδάκια της πρώτης Δημοτικού: «Θα μου πείτε, πώς συνδέονται αυτά τα δυο; Θα σας εξηγήσω. Οποιοδήποτε σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών, θα μπορεί να έχει επιπλέον έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ 10%. Με αυτό τον τρόπο θα ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να ασφαλίσουν τα σπίτια τους, ώστε να υπάρχει και μία ιδιωτική κάλυψη απέναντι στη φυσική καταστροφή με ένα σημαντικό κίνητρο περαιτέρω μείωσης της φορολογίας»!

Δώσε ένα σκασμό λεφτά σε μια ασφαλιστική εταιρία για να πάρεις 10% έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ. Κι έτσι και το σπίτι σου καεί σε καμιά δασική πυρκαγιά ή καταστραφεί σε καμιά πλημμύρα, τρέχα να βγάλεις άκρη με την ασφαλιστική. Το κράτος δεν φέρει καμιά ευθύνη!

Γιατί οι δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, που οι τράπεζες τους υποχρεώνουν να ασφαλίσουν υποχρεωτικά τα σπίτια τους, σπεύδουν να τερματίσουν την ασφάλιση μόλις αποπληρώσουν το δάνειο και δεν έχουν πια την υποχρέωση; Γιατί αρκετοί συνέβη να πάθουν ζημιές από φραγμένους αγωγούς αποχέτευσης ή από βραχυκυκλώματα στο δίκτυο της ΔΕΗ και όταν πήγαν να ζητήσουν αποζημιώσεις έγιναν μπαλάκι του τένις ανάμεσα στις ασφαλιστικές και τις εταιρίες κοινής ωφέλειας. Κάποιοι αναγκάστηκαν να καταφύγουν στα δικαστήρια, πολλοί απογοητεύτηκαν και τα παράτησαν. Αυτά μαθαίνονται και γι’ αυτό ο κόσμος δεν κάνει ασφαλίσεις των σπιτιών, παρά μόνο όταν υποχρεώνεται να το κάνει ως δανειολήπτης.

Και για να τελειώνουμε. Αυτή την προπαγάνδα την ξεκίνησε πρώτος ο Πορτοσάλτες από τον ΣΚΑΪ. Πρέπει να είναι πολύ απελπισμένος ο Μητσοτάκης για να νομίζει ότι μπορεί να «πουλήσει» σαν προεκλογική παροχή αυτό το πράμα. Ο κόσμος τον βλέπει σαν ατζέντη των ασφαλιστικών εταιριών, όπως τον ακροδεξιό τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανό-υπουργό του που διαφημίζει γάλατα, μακαρόνια, αμνοερίφια, καλαμαροχτάποδα, κουνουπίδια και μάπες.

«Η κυβέρνηση κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της για τους δημόσιους υπαλλήλους, την οικογένεια και τους νέους», δήλωσε προκλητικά ο Χατζηδάκης. Οπως είπε, «το συνολικό ύψος των παρεμβάσεων είναι 1,1 δισ. ευρώ το χρόνο (δηλαδή 4,4 δισ. για την επόμενη τετραετία), ενώ επιπλέον 385 εκατ. ευρώ είναι το όφελος από τις ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από φέτος». Αυτά τα νούμερα είναι, βέβαια, φοιυσκωμένα για λόγους προπαγάνδας, όμως και αληθινά να τα θεωρήσουμε, αρκεί να θυμηθούμε ότι η περιβόητη «υπεραπόδοση» των φόρων που εισέπραξε από τον ελληνικό λαό το αστικό κράτος ξεπέρασε το πρώτο τετράμηνο τα 2 δισ. ευρώ! Γδέρνουν το λαό με την έμμεση φορολογία και μετά πετούν μερικά ψίχουλα και ζητούν το χειροκρότημά του.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search