• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Με σημαία την «αξιολόγηση» των Δημοσίων Υπαλλήλων για απόλυτο έλεγχο του κράτους

July 16, 2023 892

Υποταγμένους, δουλοπρεπείς και απόλυτα ελεγχόμενους από το κομματικό κράτος θέλει η κυβέρνηση τους δημοσίους υπαλλήλους. Γι αυτό και η πρεμούρα της για την «αξιολόγηση» τους. Θαρρείς και δεν την είδαμε τι σόι πράγμα είναι με τις κρίσεις στελεχών στο υπουργείο παιδείας που προΐστατο η «έμπειρη» πλέον Κεραμέως με την προώθηση των δικών τους παιδιών.

Στον στόχο της αντιδραστικής «αξιολόγησης» στο Δημόσιο εστίασε ο Κυρ. Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος χτες το πρωί το υπουργείο Εσωτερικών και συνομιλώντας με την πολιτική ηγεσία.

Όπως είπε, «η μεταρρύθμιση του κράτους αποτελεί έναν κεντρικό στόχο της νέας μας διακυβέρνησης και θα έρθει να χτίσει πάνω στις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες τις οποίες υλοποιήσαμε την προηγούμενη τετραετία», ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «έχει θέσει εξαιρετικά φιλόδοξους στόχους», με βάση βέβαια και τα προτάγματα του κεφαλαίου για εκσυγχρονισμούς στο αστικό κράτος.

Μίλησε, άλλωστε, για «δυσλειτουργίες οι οποίες έρχονται από το παρελθόν», διαβεβαιώνοντας τους επιχειρηματικούς ομίλους ότι «θα δουλέψουμε πολύ για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το προσωπικό του Δημοσίου, με τους δημόσιους υπαλλήλους μας, οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αξιολογούνται πρωτίστως για να επιβραβεύσουμε τη δουλειά την οποία κάνουν», με βάση φυσικά τους στόχους που θα μπαίνουν από την εκάστοτε κυβέρνηση στο πλαίσιο που ορίζουν τα μνημόνια διαρκείας, το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης και το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Πήρε την πάσα και η υπουργός και ανάμεσα στα άλλα δήλωσε: «Ο στόχος είναι πώς θα προσφέρουμε καλύτερη και πιο ποιοτική εξυπηρέτηση στον πολίτη. Μαζί με τον Θεόδωρο Λιβάνιο, τον Στάθη Κωνσταντινίδη, τη Βιβή Χαραλαμπογιάννη έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε σε όλους τους άξονες, που εντέλει οδηγούν σε καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες: πιο γρήγορες και στοχευόμενες προσλήψεις, στοχοθεσία, αξιολόγηση, bonus παραγωγικότητας, απλοποίηση διαδικασιών για τους πολίτες, ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων επιπέδων διακυβέρνησης, νέο πλαίσιο για τους ΟΤΑ, εφαρμογή πλαισίου για τα Ζώα Συντροφιάς, για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών, υλοποίηση εκατοντάδων έργων στη Μακεδονία και Θράκη.»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο επικείμενο νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων, με το οποίο είναι ορατός ο κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα τεράστιο εκλογικό σώμα, χωρίς κανέναν δεσμό με την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα της χώρας, το οποίο θα καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ δεν θα υφίσταται τις συνέπειες της όποιας επιλογής.

Σε κάθε περίπτωση, θύμισε ότι για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό βάσει του Συντάγματος χρειάζονται 200 βουλευτές. «Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτή την αυξημένη πλειοψηφία, διότι θα ήταν εξαιρετικά παράξενο κόμματα τα οποία στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, στην προηγούμενη Βουλή, αυτήν τη στιγμή να αλλάξουν τη στάση τους», πρόσθεσε παραπέμποντας στη θετική στάση προηγούμενα του ΠΑΣΟΚ στο θέμα, ενώ δείχνει να έχει στήριξη και από τα μορφώματα Βελόπουλου, Κωνσταντοπούλου, «Σπαρτιάτες» και Νίκη. Εξ ου και ο Μητσοτάκης δήλωνε χτες «αισιόδοξος ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο των 200 βουλευτών, ώστε αυτή η παρέμβαση να ισχύσει ουσιαστικά από τις ευρωεκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού».

Λίγο αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης έλεγε ότι στόχος είναι η ρύθμιση να ψηφιστεί μέχρι τέλος του μήνα, πριν δηλαδή το κλείσιμο της Βουλής για κάποιες βδομάδες. «Γίνονται συναντήσεις και επαφές από το υπουργείο Εσωτερικών θεσμικά», πρόσθεσε επιβεβαιώνοντας τις προσπάθειες για κομπρεμί με άλλα αστικά κόμματα.

Τέλος, ο Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι τον Σεπτέμβριο θα κάνουν την παρουσίαση του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων. «Επαναλαμβάνω ότι οι προσλήψεις όλες περνάνε μέσα από αυτόν τον κεντρικό προγραμματισμό, ο οποίος εκ των πραγμάτων μας υποχρεώνει μερικές φορές να γινόμαστε και λίγο δυσάρεστοι, διότι πρέπει να κάνουμε κεντρικές πολιτικές προτεραιότητες», είπε, προετοιμάζοντας για νέα «μπαλώματα» αφού φορείς με οξυμένες ανάγκες θα μείνουν ξανά στην αναμονή.

«Όμως οι βασικές μας δεσμεύσεις, με πρώτη και σημαντικότερη την πρόσληψη 10.000 νέων εργαζομένων στον τομέα της Υγείας, ισχύει στο ακέραιο και θα αρχίσει να υλοποιείται άμεσα», έσπευσε να ισχυριστεί ο πρωθυπουργός για να χρυσώσει το χάπι, αποσιωπώντας ότι ο αριθμός αυτός δεν φτάνει για να καλύψει ούτε όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί ή αποχωρήσει από το σύστημα Υγείας τα τελευταία χρόνια, ενώ ταυτόχρονα δεν θα παραβιάζει τον μνημονιακό κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε αποχώρηση», όπως άλλωστε έκανε σαφές ο ίδιος στην προεκλογική περίοδο.

ΠΗΓΗ: euforipediada.blogspot.com

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search