• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Το μαρτύριο του νερού στην Κέρκυρα συνεχίζεται

July 19, 2023 1566

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ:

ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ

Το μαρτύριο του νερού συνεχίζεται.

Χιλιάδες Κερκυραίοι κυρίως κάτοικοι των χωριών από το Βορρά μέχρι το Νότο, αλλά και της Πόλης αντιμετωπίζουν καθημερινά τη λειψυδρία είτε για κάποιες ώρες, είτε για μέρες και βδομάδες ολόκληρες. Αυτή είναι η περιβόητη ανάπτυξη, η τουριστική προβολή που βιώνουν και οι επισκέπτες του Νησιού.

Η αιτία όλων αυτών των προβλημάτων βρίσκεται στις διαχρονικές πολιτικές τόσο των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, όσο και των Δημοτικών Αρχών που με τις πολιτικές και τις πραχτικές τους οδήγησαν τους Κερκυραίους να λένε «το νερό-νεράκι».

Υπάρχει συλλογική ευθύνη όλων αυτών, την οποίαν δεν αναλαμβάνουν ποτέ και αυτοαθωώνονται με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες και εναλλάσσονται στην εξουσία.

Δεν τους αθωώνει όμως:

- Η επίκληση της έλλειψης προσωπικού που είναι τραγική πραγματικότητα, γιατί στηρίζουν και υλοποιούν την πολιτική επιλογή της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και της καθιέρωσης των ελαστικών σχέσεων εργασίας ορισμένου χρόνου.

- Η επίκληση ότι «κληρονόμησαν» τα προβλήματα, γιατί αυτό που κληρονόμησαν είναι τα αποτελέσματα της διαχρονικής κυβερνητικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών με την οποίαν συμφωνούν και προωθούν.

- Το γεγονός ότι υπάρχουν συνεχείς βλάβες σε όλο το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης στην Πόλη και τα χωριά της Κέρκυρας, γιατί και αυτά είναι αποτελέσματα της πολιτικής που δεν έχει σαν προτεραιότητα έργα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αλλά όσα συμφέρουν και επιλέγουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το μεγάλο κεφάλαιο.

Κυρίως δεν τους αθωώνει η επικοινωνιακή προσπάθεια για τα μεγάλα έργα και προγράμματα που «έρχονται». Αντίθετα είναι συνυπεύθυνοι για την υποβάθμιση των υπηρεσιών της ΔΙΑΔΕΥΑΚ ανοίγοντας το δρόμο προς την ιδιωτικοποίησή της.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στους τρεις Δήμους της Κέρκυρας, όσο και στην Περιφέρεια, έχουν κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις έχοντας ως βασική αρχή ότι, σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες σε ένα νησί μάλιστα πρώτο σε βροχοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα όπως η Κέρκυρα, να έχουμε άφθονο ποιοτικό και φτηνό πόσιμο νερό. Χρειάζεται όμως άλλη αντιμετώπιση και μια άλλη πολιτική στο πλαίσιο της οποίας το νερό δεν θα είναι εμπορεύσιμο προϊόν, αλλά ΑΓΑΘΟ για όλους.

Στηρίζουμε τον αγώνα του λαού και των εργαζομένων της ΔΙΑ.Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού, για δραστική μείωση των τιμολογίων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα, κατάργηση των εργολάβων, για να έχουν πρώτα και κύρια τα λαϊκά νοικοκυριά άφθονο, ποιοτικό και φθηνό νερό.

Στα πλαίσια αυτά αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης των τριών Δήμων της Κέρκυρας και της Περιφέρειας ζητά άμεσα συνάντηση με την Πρόεδρο της ΔΙΑ.Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search