• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Εργοδότης ξυλοκόπησε ζευγάρι εργαζομένων στην Κέρκυρα επειδή ζήτησαν ρεπό

August 11, 2023 1885

Η εργοδοτική βαρβαρότητα φαίνεται πως απέκτησε για ακόμη μία φορά κυριολεκτική σημασία στην χώρα μας και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, σύμφωνα με καταγγελία εργαζομένων. 

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στον επισιτισμό με τις καταγγελίες να πληθαίνουν αποκαλύπτοντας κλιμάκωση αγριότητας από πλευράς της εργοδοσίας. Η νέα υπόθεση με θύματα ένα ζευγάρι εργαζομένων.

Την καταγγελία έκανε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον επισιτισμό Γιώργος Χότζογλου, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του 9,84.

Ο κ. Χότζογλου ανέφερε ότι το ζευγάρι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον εργοδότη του στην Κέρκυρα επειδή ζήτησε ρεπό, ενώ έχουν ήδη κατατεθεί μηνύσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, αλλά και καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας οι συνθήκες φέτος είναι πιο απαράδεκτες από κάθε άλλη χρονιά, ενώ τα περιστατικά που ξεπερνούν τον εκφοβισμό και την αυθαιρεσία και φθάνουν στην άσκηση ακραίας βίας.

Ο Γιώργος Χότζογλου υπογραμμίζει «μιλάνε για βαριά βιομηχανία, αλλά δεν αξίζουμε τέτοια αντιμετώπιση. Έλαβα μήνυμα από έναν συνάδελφο μάγειρα στη Σαντορίνη.

Προσελήφθη τη Μεγάλη Δευτέρα και μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει ρεπό».

«Πώς περιμένουν οι εργοδότες να είναι παραγωγικό το προσωπικό τους;» τονίζει με νόημα, ενώ αφήνει σοβαρές αιχμές κατά των εργοδοτικών φορέων λέγοντας ότι τα περιστατικά αυτά έχουν καταγγελθεί με αποδείξεις και δεν έχει βγει μια επιστολή καταγγελίας από την πλευρά τους.

Υπογραμμίζει την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην Επιθεώρηση Εργασίας κάνοντας λόγο για μια ανεξάρτητη αρχή φάντασμα και δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα.

Όπως καταγγέλλει στα Χανιά υπάρχει μία επιθεωρήτρια για μια περιοχή με εκατοντάδες επιχειρήσεις και καταστήματα. Στο Ρέθυμνο υπάρχει μία επιθεωρήτρια που συνταξιοδοτείται, ενώ στη Ρόδο βγαίνουν στη σύνταξη τέσσερις επιθεωρητές. Στην Πάρο και τη Μύκονο δεν υπάρχει καν επιθεώρηση εργασίας. 

Τέλος, περιγράφει την δραματική καθημερινότητα για τους εργαζόμενους σε παραλίες και beach bar που εργάζονται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων 12 ώρες μέσα στον ήλιο, χωρίς μέτρα προστασίας, χωρίς ρεπό και πολλές φορές χωρίς κανένα διάλειμμα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search