• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Καταγγέλλουμε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης! - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 24/8, ΣΥΝΤΑΓΜΑ 7μμ

August 23, 2023 536
 

Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 7μμ την Πέμπτη 24/8 καλούν συλλογικότητες, οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς για να καταγγείλουν το ρατσιστικό έγκλημα στον Έβρο όπου τουλάχιστον 27 πρόσφυγες βρέθηκαν το πρωί της 22/8 απανθρακωμένοι στο βωμό της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της ΕΕ-Φρούριο. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στις 22/8, «σε επιτόπιο έλεγχο πυροσβεστών στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα εντοπίστηκαν 18 άτομα πλησίον παραπήγματος. Με δεδομένο πως δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση εξαφάνισης από χθες, ερευνάται το ενδεχόμενο να εισήλθαν παράτυπα στη χώρα». Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ακόμη 8 βρέθηκαν απανθρακωμένοι κοντά στην Λευκίμμη, στο Δάσος της Δαδιάς. Άλλος ένας είχε βρεθεί νεκρός μία μέρα νωρίτερα.

Πρόκειται για ένα ακόμη φριχτό έγκλημα, συνέχεια του εγκλήματος στην Πύλο και αποτέλεσμα της άγριας ρατσιστικής πολιτικής των κλειστών συνόρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις πλάτες της ΕΕ. Το βράδυ της 21/8, την ώρα που καίγονταν Αλεξανδρούπολη και Έβρος, κύριο μέλημα του υπουργείου ΠΡΟΠΟ ήταν να δώσει εντολή «να αυξηθούν οι περιπολίες, έτσι ώστε να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα, παράτυποι μετανάστες να επιχειρήσουν να εισέλθουν στην χώρα» στέλνοντας στην «περιοχή τον κλαδάρχη Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της ΕΛ.ΑΣ». 

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύονται σε τοπικά σάιτ του Έβρου, την Δευτέρα 21/8, δηλαδή ενώ μαινόταν η φωτιά, «κάτοικοι ακινητοποίησαν στην Λευκίμμη 17 μετανάστες» τους οποίους «και παρέδωσαν στην αστυνομία», ενώ η ίδια η «αστυνομία συνέλαβε άλλους 14». Οι άνθρωποι είχαν να αντιμετωπίσουν από τη μια τη φωτιά και από την άλλη τους «κυνηγούς κεφαλών» και τη γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Καλύτερα πνιγμένοι και απανθρακωμένοι, παρά να σπάσει η πολιτική της ΕΕ-Φρούριο… 

Όλοι στο Σύνταγμα, Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 7.00μμ

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.)
Πυρκαγιές απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ στο ίδιο έργο θεατές!

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) συμμετέχει στην κινητοποίηση της Πέμπτης, 24 Αυγούστου, 7 μμ. στο Σύνταγμα, καταγγέλλοντας την εγκληματική κυβερνητική πολιτική της απραξίας, και της εγκατάλειψης της χώρας στην τύχη της - στο έλεος των πυρκαγιών που κατακαίνε την επικράτεια απ’ άκρη σ’ άκρη.

Ζητάμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ζητάμε την ανάπτυξη πραγματικού προγράμματος δασοπροστασίας - δασοπυρόσβεσης - πυροπροστασίας με ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

ειδική αγωγή
Δεν μας φταίει καμία κλιματική αλλαγή για τις φωτιές, όταν το προσωπικό της πυροσβεστικής είναι αριθμητικώς ανεπαρκές και χωρίς εξοπλισμό, όταν τα επίγεια και εναέρια μέσα πυρόσβεσης αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση, όταν η κυβέρνηση παίρνει τους πυροσβέστες για να επανδρώσει αποστολές ασθενοφόρων, ενώ πραγματοποιεί προσλήψεις μόνο για αστυνομικούς και κληρικούς!

Δεν θα μείνουμε στο ίδιο έργο θεατές!

Να παρθούν άμεσα μέτρα για να ανακουφιστούν οι πληγέντες, να γίνουν άμεσα προσλήψεις για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών του θέρους, προάγγελο των πλημμυρών του φθινοπώρου!

Σημείο συγκέντρωσης:
Πλατεία Συντάγματος, Πέμπτη, 24 Αυγούστου, 7 μμ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search