• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κέρκυρα: Λουκέτο της ΑΑΔΕ σε 28 μπάρ – Σέρβιραν τουρίστες σφηνάκια από …υπόλοιπα ποτών

September 03, 2023 2229

 

 

Σφηνάκια από ό,τι άφηναν στα ποτήρια τους άλλοι θαμώνες σέρβιραν στην Κέρκυρα. Αυτό διαπίστωσαν, μεταξύ άλλων, εφοριακοί και τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που συνοδεία αστυνομικών πραγματοποίησαν ελέγχους σε μπαρ, στον Κάβο.

Η οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν ή/και πωλούν νοθευμένα και λαθραία ποτά, πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, στην Κέρκυρα.

 

Οι ελεγκτικές ομάδες έκαναν απόβαση στο νοτιότερο σημείο του νησιού, στον Κάβο, που είναι γνωστός για τα ξέφρενα πάρτι, υπό την επήρεια αλκοόλ, Άγγλων και άλλων τουριστών.

Πρόκειται για περιοχή η οποία θεωρείται, άτυπα, άβατο, με αποτέλεσμα να μην έχουν πραγματοποιηθεί κάθε είδους έλεγχοι, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

 

Πώς στήθηκε η επιχείρηση 

Πρόκειται για επιχείρηση η οποία συντονίστηκε από την Αίθουσα Επιχειρήσεων της ΑΑΔΕ, ενώ είχε προηγηθεί επικοινωνία του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, και τον αρχηγό της Αστυνομίας.

Οι ελεγκτές πραγματοποίησαν ταυτόχρονη έφοδο σε πολλά μπαρ και εστιατόρια της περιοχής, ζητώντας να δουν, οι μεν εφοριακοί αν κόβονται και διαβιβάζονται αποδείξεις, οι δε τελωνειακοί αν τα ποτά που σερβίρονται είναι καθαρά και όχι νοθευμένα ή λαθραία.

Σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, οι επιτελείς της ΑΑΔΕ ήταν σε απευθείας επικοινωνία με τους ελεγκτές μέσα από την Αίθουσα Επιχειρήσεων και παρακολουθούσαν την εξέλιξη των ελέγχων, λαμβάνοντας σε πραγματικό χρόνο βίντεο και φωτογραφίες από τα ευρήματα.

Από τους ελέγχους, διαπιστώθηκαν τα εξής:

 
  • 26 επιχειρήσεις εστίασης δεν εξέδωσαν, τουλάχιστον 40.578 αποδείξεις, συνολικής αξίας 267.418 ευρώ
  • 2 επιχειρήσεις εστίασης δεν διαβίβασαν 1.204 αποδείξεις, συνολικής αξίας 8.252 ευρώ
  • 7 επιχειρήσεις εστίασης σέρβιραν ποτά που δεν είχαν ενδείξεις lot number, άρα αυτά είναι λαθραία ή/και «μπόμπες». Μάλιστα, έγιναν και 8 δειγματοληψίες, το περιεχόμενο των οποίων έχει ήδη σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Τους σερβίρουν σφηνάκια με ποτά από άλλα ποτήρια

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις μπαρ, στα οποία οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι αυτά μαζεύουν ό,τι έχει μείνει στα ποτήρια των θαμώνων, τα ρίχνουν σε ένα μπιτόνι, και από εκεί σερβίρουν τους τουρίστες σφηνάκια!

Οι επιχειρήσεις αυτές έκλεισαν για 48 ώρες και τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται και σε άλλες τουριστικές περιοχές.

Διαμαρτυρίες!

Ωστόσο πολλοί κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής εκφράζουν την αγανάκτησή τους για αυτή τη γενικευτική εικόνα που δίνεται από τα μέσα για τον Κάβο, τονίζοντας ότι είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι επιχειρήσεος που παρανομούν και παίρνει η μπάλα όλες διασύροντας ολόκληρη την περιοχή. Στον Κάβο δεν ταιριάζει αυτή η εικόνα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search