• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Βούτυρο στο ψωμί Γεωργιάδη, Βορίδη, Πλεύρη η ανυπαρξία της ΓΣΕΕ στην απεργία

September 23, 2023 623

Την ώρα που το εργασιακό έκτρωμα συζητιόταν στη Βουλή και πλήθος κόσμου συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση, παρά τη δυσκολία μετακίνησης και πρόσβασης στις προσυγκεντρώσεις με το κλείσιμο του Μετρό, Γεωργιάδης, Βορίδης και Πλεύρης απεκδύθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην απεργία με κύριο επιχείρημα την απουσία της ΓΣΕΕ από αυτήν. Χλευασμός, ψευδή στοιχεία και απαξίωση του κόσμου της εργασίας χαρακτήρισαν τις τοποθετήσεις των τριών ακροδεξιών πολιτικών της κυβέρνησης. Για μια ακόμη φορά η απραξία της ΓΣΕΕ αποδεικνύεται εγκληματική για το εργατικό κίνημα, αφήνοντάς το βορρά στα νύχια της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας που σαρώνει εργατικές κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα.

«Πόσοι απήργησαν; Πόσοι ήταν στις πορείες; Ήταν 5.000;». Με τα ερωτήματα αυτά ξεκίνησε τη συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης στον τηλεοπτικό σταθμό “Blue Sky”, επισημαίνοντας συγχρόνως ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, τους οποίους και αφορά, δεν απήργησαν. Απήργησαν εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, παρότι δεν τους αφορά. «Μιλάμε για απεργία …αλληλεγγύης, όταν οι κατ’ εξοχήν ενδιαφερόμενοι δεν απήργησαν», ανέφερε κάνοντας, επιπλέον, λόγο για «επαναστατική γυμναστική» και «απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος». Ένα κίνημα, συνέχισε, το οποίο είναι «βαθιά νυχτωμένο» και καθόλου γειωμένο στην κοινωνία, συμπλήρωσε. Και το οποίο δεν βοηθά να υπάρξει γόνιμος διάλογος. «Ακούμε κραυγές, λες και έχει έλθει η καταστροφή του κόσμου», ανέφερε ακόμη, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «ο κόσμος έχει καταλάβει πού μας οδήγησαν οι εμμονές της Αριστεράς».

Ο Γεωργιάδης ανέφερε στη Βουλή ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που λαμβάνει, «η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση που προβάλλει η αντιπολίτευση δεν είναι τελικά και τόσο μεγάλη…». Χαρακτηριστικά είπε ότι «στην απεργία της ΟΙΕΛΕ, από τους 9.000 ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε όλη την χώρα απήργησαν από 12 έως 30 ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, που είναι τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας και λειτούργησαν κανονικά όλα τα ιδιωτικά σχολεία και δεν χάθηκε ούτε μια ώρα μάθημα». Κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να βγουν στο Σύνταγμα «για να δείτε την μεγαλειώδη συγκέντρωση! Δεν υπάρχει ψυχή» και αναρωτήθηκε πώς «είναι δυνατόν να φέρνω ένα τόσο κακό νομοσχέδιο, που καταργεί το 8ωρο, το πενθήμερο και έξω να μην υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος που να απεργεί;». Ο υπουργός υποστήριξε πως «εάν συνέβαινε θα ήταν φρικώδες, μια κυβέρνηση να νομοθετεί τέτοια πράγματα που λέτε και να μην αντιδρά». Οι μόνοι, είπε ο κ. Γεωργιάδης, «που σήμερα απεργούν είναι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αλλά δεν είναι αυτή μια πανλαϊκή αντίδραση για ένα νομοσχέδιο που θα καταργούσε το 8ωρο και το πενθήμερο».

Ο Γεωργιάδης παρατήρησε πως ενώ «το νομοσχέδιο αυτό δεν αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους, καθώς συνταγματικά αυτό γίνεται μόνο από το υπουργείο Εσωτερικών, σήμερα εξήγγειλε απεργία η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ και όχι η ΓΣΕΕ» όπως και κανένα σωματείο που αφορά αυτό το σχέδιο νόμου «δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση, ούτε ένα tweet δεν έχει γίνει».

Ο κ. Γεωργιάδης, σχολίασε σκωπτικά πως «η συγκέντρωση κατά των νέων ταυτοτήτων είχε μεγαλύτερη συμμετοχή από την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση» και απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που αντέδρασαν, πρόσθεσε: «Τόσο ρεζίλι έχετε γίνει».

Ο υπουργός υποστήριξε πως «το νομοσχέδιο είναι εξαιρετικά φιλεργατικό». Ζήτησε από τους βουλευτές του ΚΚΕ να του υποδείξουν ένα εργοστάσιο εμφιάλωσης που δεν δούλεψε. Και οι εργαζόμενοι δούλεψαν και δεν απήργησαν γιατί ξέρουν ότι με την διάταξη που τους αφορά αυξάνει τα εισοδήματά τους». Απέρριψε το επιχείρημα ότι η αποτυχία της απεργιακής κινητοποίησης οφείλεται στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων που την απαγόρευσαν, λέγοντας πως η απόφαση που λέτε είναι μία και αφορά την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που όμως το νομοσχέδιο δεν έχει ούτε ένα άρθρο που τους αφορά και δεν τήρησαν τους κανόνες ασφαλείας που προβλέπει ο νόμος.

Κλείνοντας την αρχική του τοποθέτηση, ο υπουργός ανέφερε πως «το νομοσχέδιο έχει την συναίνεση των εργαζομένων. Η απεργία απέτυχε. Γιατί το σχέδιο νόμου είναι υπέρ των εργαζομένων» και ζήτησε από τους βουλευτές της ΝΔ να το ψηφίσουν με περηφάνεια, τονίζοντας: «Και να ξέρετε ότι στην πράξη ωφελεί τον κόσμο της εργασίας και οδηγεί τους εργαζόμενους σε υψηλότερα εισοδήματα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, υπογράμμισε πως «εμείς δεν εκπροσωπούμε τους επαγγελματίες συνδικαλιστές. Δεν εκπροσωπούμε αυτούς που δεν έχουν δουλέψει ποτέ και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κλείνουν τους δρόμους. Αυτούς δεν τους εκπροσωπούμε, αυτούς τους εκπροσωπείτε εσείς». Παρατήρησε πως «για πρώτη φορά στα χρονικά απεργούν τα άλλα σωματεία σε ένδειξη αλληλεγγύης ενώ δεν απεργεί το βασικό σωματείο».

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκεί το ΚΚΕ στη διάταξη για τις απεργίες, ο κ. Πλεύρης είπε πως «αυτό που ενοχλεί το ΠΑΜΕ είναι ότι το άρθρο 22 του Συντάγματος ορίζει ότι η εργασία είναι δικαίωμα και το άρθρο 31 του συγκεκριμένου νομοσχεδίου διασφαλίζει αυτό το δικαίωμα γιατί, όπως η απεργία είναι δικαίωμα, είναι και η εργασία δικαίωμα. Επιτέλους θεσμοθετείται ότι πρακτικές στις οποίες συνηθίζετε -να απεργείτε λίγοι και να κλείνετε εισόδους σε εταιρείες και σε εργοστάσια για να μην μπούνε αυτοί που θέλουν να δουλέψουν και παραβιάζεται το δικαίωμα εργασίας τους– δεν θα τις έχετε πια. Αυτά που είχε μάθει το ΠΑΜΕ, με τσαμπουκά να κλείνει τα εργοστάσια, τελείωσαν. Ο εργάτης που θέλει να δουλέψει δεν θα δώσει λογαριασμό στο ΚΚΕ. Αυτό το νομοσχέδιο τον προστατεύει» είπε ο κ. Πλεύρης.

e-prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search