• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κακοκαιρία Elias: «Βούλιαξαν» Βόλος, Λάρισα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Εύβοια – «Έσπασε» ο χείμαρρος Κραυσίδωνας (Video)

September 28, 2023 815

Συνεχιζόταν όλο το βράδυ το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας Elias με τη Μαγνησία και την ανατολική Στερεά να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Τα έντονα φαινόμενα έπληξαν την πόλη του Βόλου. Δεκάδες ήταν οι κλήσεις στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας για απεγκλωβισμούς πολιτών, καθώς η ισχυρή βροχόπτωση είχε μετατρέψει πολλούς δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους.

 

Δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν και η στάθμη το βράδυ είχε φτάσει σε κάποια σημεία τους 70 πόντους, ενώ στην Αγριά και στις Αλυκές είχε φτάσει το ένα μέτρο. Στην Αγριά οι κάτοικοι με κουβάδες και σκούπες προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα νερά από τις περιουσίες τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις στην Αγριά και στις Αλυκές πολίτες εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους και στα αυτοκίνητά τους.

Ανησυχητική και η εικόνα που καταγράφηκε το βράδυ και στο Νοσοκομείο του Βόλου όπου η στάθμη του νερού ξεπερνούσε το ύψος του υπογείου.

«Η κατάσταση είναι τραγική,  έχουν πλημμυρίσει τα πάντα. Εγώ πρόλαβα και έφυγα από το σπίτι. Η  γειτόνισσά μου, πλημμύρισε στο ισόγειο και όλοι βρίσκονται στον πάνω όροφο του σπιτιού τους χωρίς ρεύμα», ανέφερε κάτοικος στην οδό Ζάχου μιλώντας στον taxydromos.

 

Χωρίς ρεύμα ήταν πολλές περιοχές, ενώ τα μηνύματα του 112 είχαν ηχήσει στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων και είχαν προειδοποιήσει για τη σφοδρότητα των φαινομένων.

 

Κλειστά τα σχολεία στον Βόλο την Πέμπτη και την Παρασκευή

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου ανακοινώθηκε ότι την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 29 του μήνα τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αναμένεται μεγάλη ποσότητα βροχής στη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή του Βόλου και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

εν θα ανοίξουν τελικά όλα τα σχολεία στο Δήμο Λαμιέων την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, καθώς η υπερχείλιση του Σπερχειού οδήγησε στην απόφαση τα μαθήματα στις Δημοτικές Ενότητες Υπάτης και Γορογοποτάμου να πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση.

Τα υπόλοιπα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λαμιέων θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο δήμαρχος Ευθύμιος Καραΐσκος.

«Βούλιαξαν» περιοχές της Λάρισας από την κακοκαιρία -Χωρίς ρεύμα αρκετά χωριά
Η κακοκαιρία Elias δημιούργησε εκ νέου ζητήματα σε αρκετές περιοχές της Λάρισας, η οποία ακόμη προσπαθεί να κλείσει τις «πληγές» της από τον Daniel.

Μάλιστα, οι κάτοικοι αρκετών περιοχών στα νότια του νομού λαμβάνουν διαδοχικά μηνύματα από το 112 ώστε να τις εγκαταλείψουν και να απομακρυνθούν είτε προς τη Λάρισα είτε προς τα Φάρσαλα.

 

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου, έντονα φαινόμενα «χτύπησαν» τη βόρεια Εύβοια. Στην περιοχή βρέθηκε και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Σήμερα Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα και τη Βοιωτία (κυρίως τη δυτική και βόρεια). Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search