• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Πόσο λίγος είναι ο μισθός… Έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

January 26, 2024 803

Συγκλονιστικά τα στοιχεία για τη μείωση εισοδήματος και την ακρίβεια που οδηγούν τα νοικοκυριά σε περικοπές δαπανών.

Μια εικόνα που διαψεύδει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι η ανάπτυξη θα φέρει «πολλές και καλές δουλειές» και αύξηση εισοδημάτων αναδύεται από τα στοιχεία της ετήσιας έρευνας «Εισόδημα και δαπάνες νοικοκυριών 2023» του Ινστιτούτου Μελετών της ΓΣΕΒΕΕ.

Όπως προκύπτει από την έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών επιδεινώθηκε το 2023, ενώ οι προσδοκίες για το μέλλον έχουν αρνητικό πρόσημο για δεύτερο συνεχόμενο έτος, καθώς πάνω από 1 στα 2 νοικοκυριά (53,7%) εκτιμά ότι η κατάστασή του θα επιδεινωθεί το 2024.

Πέρα από τις χαμηλές προσδοκίες που δημιουργεί η πληθωριστική κρίση, οι βασικές αρνητικές επιπτώσεις των ανατιμήσεων στα νοικοκυριά με βάση τα ευρήματα της έρευνας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ είναι οι εξής:

  • Διεύρυνση των εισοδηματικών ανισοτήτων μεταξύ των νοικοκυριών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, και των νοικοκυριών με υψηλά εισοδήματα.
  • Μείωση της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματος των νοικοκυριών
  • Αύξηση του ποσοστού των νοικοκυριών με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τις τράπεζες.

Βασικό συμπέρασμα

Η ακρίβεια οδήγησε σε διεύρυνση των εισοδηματικών ανισοτήτων επιδεινώνοντας την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και αποκαλύπτουν πολλές όψεις της εισοδηματικής ανέχειας και ανισότητας αλλά και τον φόβο ότι έρχονται ακόμη χειρότερες μέρες.

Φυσικά, όλα αυτά δεν ισχύουν για όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος. Η έρευνα τα χωρίζει σε δύο κατηγορίες: νοικοκυριά με μηνιαίο εισόδημα έως 30.000 ευρώ και νοικοκυριά με εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ. Φυσικά, ούτε αυτές οι δύο κατηγορίες είναι ενιαίες, αλλά οι εσωτερικές τους διαιρέσεις αποτυπώνονται στα ποσοστά των διαφορετικών απαντήσεων στα επιμέρους ερωτήματα.

Τα νοικοκυριά ρωτήθηκαν και απάντησαν αξιολογώντας την κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και κατέθεσαν τη δική τους ετυμηγορία: Το 80,6% αξιολογεί τα κυβερνητικά μέτρα ως ανεπαρκή ή μάλλον ανεπαρκή. Και προτείνουν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας: Το 66,6% αύξηση μισθών και συντάξεων και το 51,3% έλεγχο τιμών και αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.

ΠΗΓΗ: euforipediada.blogspot.com

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search