• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Στον δρόμο του αγώνα

February 28, 2024 957

Το «γαλάζιο οικονομικό θαύμα» αναμετριέται εδώ και αρκετές εβδομάδες με τη λαϊκή κατακραυγή και συναντά πλατιά αντίσταση και αγωνιστική απόρριψη. Από τη μία οι φοιτητικές διαδηλώσεις κι ο αγώνας ενάντια στα προωθούμενα, από την κυβέρνηση ΝΔ- Μητσοτάκη και το «ψηφιακό» ΥΠΑΙΘΑ, λέγε με Πιερρακάκη, ιδιωτικά πανεπιστήμια. Από την άλλη τα μπλόκα των αγροτών ανά τη χώρα, τα κλεισίματα των οδών, οι τοπικές διαμαρτυρίες τους και η πρόσφατη κάθοδός τους με τρακτέρ και λεωφορεία στην Αθήνα και στο Σύνταγμα. Και οι μεν και οι δε δίνουν αγώνα σημαντικό. Αγώνα ενάντια στην κυβερνητική επίθεση στη Δημόσια Δωρεάν εκπαίδευση, αγώνα ενάντια στους ακόμη περισσότερους ταξικούς φραγμούς και στη μεγαλύτερη εμπορευματοποίησή της, που στρέφεται απόλυτα ενάντια στο δικαίωμα των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων για μόρφωση. Αγώνα για επιβίωση, ενάντια στην αντιαγροτική κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική που ξεκληρίζει φαμίλιες αγροτών, αγώνα ενάντια στον εμπαιγμό και την πλήρη εγκατάλειψη, αγώνα ενάντια στους ψευδολόγους που δήθεν στηρίζουν και υποστηρίζουν τους αγρότες στα προβλήματά τους…που αυτοί όμως σώρευσαν και δημιούργησαν!

Κι ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, κι ενώ τα προβλήματα που βασανίζουν εργατικά και λαϊκά στρώματα θεριεύουν όλο και πιο πολύ καθημερινά, κι ενώ θα περίμενε κανείς ακόμη περισσότερες λαϊκές κινητοποιήσεις κι αγώνες από τα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα…η σκόνη της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας βάζει καθημερινά εμπόδια και φρενάρει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, έτσι που να μην μπορεί να βρει τη διέξοδο που πρέπει και είναι αναγκαία.

Σιωπητήριο της ΓΣΕΕ

Βλέπετε η ΓΣΕΕ, ναι η τριτοβάθμια συνδικαλιστική ένωση της εργατικής τάξης που βρίσκεται όμηρος στα χέρια γραφειοκρατών και Παναγόπουλων, δεν αντιλήφθηκε τίποτε από τα λαϊκά προβλήματα. Δεν άκουσε τους στεναγμούς και τις ανησυχίες των εργαζόμενων από την αντιλαϊκή πολιτική. Δεν ενόχλησε τους γραφειοκράτες συνδικαλιστές η ακρίβεια, η φτώχεια κι η εξαθλίωση πλατιών εργατολαϊκών μαζών, αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής των τελευταίων ετών και της απίστευτης επίθεσης που βιώνουν οι εργαζόμενοι στα χρόνια ιδίως του «γαλάζιου θαύματος»! Δεν ενόχλησε την εργατική αριστοκρατία που έχει στρογγυλοκαθήσει στη ΓΣΕΕ τίποτε από όσα ζει ο λαός μας. Απόντες από τα προβλήματα, απόντες από τους αγώνες, ενδιαφέρονται μονάχα για φωτογραφίσεις και χειραψίες, όπως οι πρόσφατες με την πρόεδρο της δημοκρατίας, μονάχα για ενημερωτικά event-εκδηλώσεις στη χώρα.

Για πολλοστή φορά, επικαλούνται την «καλύτερη προετοιμασία των αγώνων» που πραγματικά σημαίνει σιωπητήριο αγώνων. Προκήρυξαν έτσι απεργία για τις 17 Απρίλη, δηλαδή στις καλένδες! Για πολλοστή φορά ο σχεδιασμός τους φτάνει σε έκδοση προγράμματος περιοδειών και ενημέρωσης των εργαζόμενων για τα προβλήματά τους. Ξεχνούν ότι σοφά ο λαός μας λέει «στη βράση κολλάει το σίδερο» και κάνουν πως δεν βλέπουν τους αγώνες που υπάρχουν και σήμερα, δε βλέπουν τους χιλιάδες φοιτητές, εκπαιδευτικούς που πορεύονται στον δρόμο του αγώνα, δε βλέπουν και δεν ακούν τις μηχανές των τρακτέρ. Υποθέτουμε τους έχει λούσει κρύος ιδρώτας και μόνο στην, απεχθή γι’ αυτούς, ιδέα τα αγωνιστικά ρυάκια να ενωθούν, να συμπορευτούν, να ταράξουν τη χώρα.

Καθώς γράφουμε τις λίγες αυτές γραμμές δε γνωρίζουμε την εξέλιξη των αγώνων φοιτητών και αγροτών. Αναμένουμε βέβαια και αγωνιζόμαστε για την κλιμάκωση και συνέχειά τους. Αναμένουμε την απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 28 Φλεβάρη -που κι αυτή εξαιτίας των συγγενών συνδικαλιστικών δεινοσαύρων άργησε- και αγωνιζόμαστε για την επιτυχία της. Αναμένουμε ο αγώνας πλατιών εργατικών και λαϊκών μαζών να αμαυρώσει την απατηλή εικόνα του κυβερνητικού «θαύματος», να σταθεί ενάντια στη φρενήρη πορεία των αντιλαϊκών ανατροπών, να κουρελιάσει πραγματικά το άλλοθι της «ισχυρής λαϊκής εντολής». Να αναδείξει με τα πιο φωτεινά χρώματα την πλατιά λαϊκή κατακραυγή! Ο δρόμος του αγώνα, το δυνάμωμά του, η απόρριψη της «αρχαίας σκουριάς» είναι ο μόνος που πρέπει και αξίζει να ακολουθήσουν οι λαϊκές μάζες!

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search