• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ασφαλιστική αν-ικανότητα: Χιλιάδες ασφαλισμένοι χωρίς δωρεάν νοσηλεία και φάρμακα

March 02, 2024 772

«Ντροπολογία» ψήφισε η κυβέρνηση που τίθεται σε εφαρμογή από 1η Μαρτίου 2024

Χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έμειναν από 1η Μαρτίου πάνω από 700.000 οφειλέτες του ΕΦΚΑ, κυρίως μη μισθωτοί, οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει να πληρώσουν ή να προβούν σε ρύθμιση τις ασφαλιστικές εισφορές τους ως απόρροια και της γενικότερης οικονομικής κρίσης και εκτίναξης της ακρίβειας. Η τροπολογία-λαιμητόμος που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας αποδεικνύει το… θέατρο που παίζει στα κανάλια η υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου διαλαλώντας ότι «δεν υπάρχει πολίτης αυτής της χώρας που να έχει ενεργό ΑΜΚΑ και να στερείται το δικαίωμα δωρεάν νοσηλείας σε δημόσιο νοσοκομείο».

Στην πραγματικότητα οι οφειλέτες θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στις δημόσιες δομές υγείας, αλλά θα πληρώνουν από την τσέπη τους τις εξετάσεις και τα φάρμακα όταν επισκέπτονται παρόχους υγείας, φαρμακεία, συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ κ.λπ. Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται -για την ώρα- οι επαγγελματίες που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές (Θεσσαλία, Έβρος κ.α.), οι άνεργοι αυτών των περιοχών και οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση αρνείται φέτος να παράσχει τη δυνατότητα που δόθηκε τα προηγούμενα χρόνια -δηλαδή, να διατηρείται η ασφαλιστική ικανότητα μέσω της μερικής καταβολής εισφορών, αυτών του κλάδου υγείας- με το επιχείρημα ότι «επιστρέφουμε στην κανονικότητα μετά την Covid εποχή» και ότι η οικονομία… αναπτύσσεται.

Η «κανονικότητα» είναι όμως η περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης για χιλιάδες νοικοκυριά. Τα επίσημα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) δείχνουν ότι μόνο κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2023, προστέθηκαν περίπου 56.000 νέοι οφειλέτες μη μισθωτοί στους ήδη υπάρχοντες, ενώ ο συνολικός αριθμός των μη μισθωτών που έχουν οφειλές ξεπερνούν τις 860.000, εκ των οποίων ένα μικρό μέρος βρίσκεται σε κάποια από τις ρυθμίσεις οφειλών.

ΠΗΓΗ: Πριν

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search