• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Πλατεία Αριστοτέλους: Οι εκβολές του «ανήλικου» φασισμού

March 11, 2024 432

 

 

Το περιστατικό δεν είναι ένα «τυχαίο» συμβάν της χυδαιότερης έκφρασης του φασισμού, της ορδής, του αφηνιασμένου τέρατος που κρύβεται αρχικά στον όχλο και ύστερα τον κάνει μέρος του εαυτού του. Απόδειξη περίτρανη της σκοτεινής οργάνωσης που σπέρνει φίδια στα μυαλά νέων ανθρώπων όσα έγιναν πριν λίγο με την καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον της συγκέντρωσης ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και πολιτών που τους συμπαρίστανται με σύνθημα «ενάντια στη ομοτρανσφοβία για να αντιστρέψουμε τον φόβο». Η επίθεση αποκρούστηκε γρήγορα καθότι ήταν μεγάλη και η συγκέντρωση, η ορδή αποτραβήχτηκε στα σκοτάδια της ωστόσο το γεγονός είναι προς παραδειγματισμό.

Διότι πρόκειται για την ίδια μέθοδο που ακολουθήθηκε στα ΕΠΑΛ. Μετά το πρώτο «τυχαίο» χτύπημα -τότε σε μέλη ομάδας της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς- ακολούθησε νέο χτύπημα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε οργανωθεί έξω από το σχολείο. Που και πώς γεννήθηκαν αυτές οι ομάδες το έχουμε καταγράψει από τα χρόνια των συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό και το κάψιμο της κατάληψης Libertatia. Η απόσταση από τα συλλαλητήρια στα ΕΠΑΛ και από εκεί στην Αριστοτέλους ήταν υπόθεση μιας ανάσας.
Τα προηγούμενα χρόνια είχε δοκιμαστεί με επιτυχία το σχέδιο: μια ομάδα ανήλικων γιουχάρει όσους συμμετέχουν στο Pride, η αστυνομία παρακολουθεί αμήχανη(;) μη γνωρίζοντας τι να κάνει με τα «ανήλικα», ακόμη και οι ίδιοι οι οργανωτές συγκρατούν τα θυμωμένα μέλη τους, τους καλούν να δώσουν τόπο στην οργή, τα γεγονότα καταγράφονται αναλυτικά από δεκάδες κάμερες και τηλέφωνα, κανένας δεν απολογείται για τίποτα και την επόμενη μέρα οι «πιτσιρικάδες» είναι οι «ήρωες» που τα έβαλαν με όλους και κανένας δεν τόλμησε να τα βάλει μαζί τους. Την επόμενη χρονιά θα στείλουν άλλους ανήλικους. Σε λίγο θα έχουμε στη Θεσσαλονίκη το Europride, τι θα γίνει τότε; Τι να περιμένουμε άραγε;

Τι σημαίνουν οι λέξεις του αστυνομικού ανακοινωθέντος ότι οι μισοί από τους συλληφθέντες ήταν ημεδαποί και οι άλλοι αλλοδαποί; Ποιοι είναι οι αλλοδαποί που από θύματα του φασιστικού δηλητηρίου έχουν μετατραπεί σε διανομείς του; Πότε συνέβη αυτό. Γιατί κανείς δεν το έχει αντιληφθεί; Γιατί είμαστε όλοι έκπληκτοι;

Πόσο μικρή είναι η απόσταση από τα 16 μέχρι τα 18 χρόνια; Τόσο όσο αυτοί που συλλαμβάνονται να επικαλούνται δύο χρόνια αργότερα το μικρό της ηλικίας, να λένε ότι δεν ήταν αυτοί -το γνωστό τροπάρι των θρασύδειλων φασιστών- και να αθωώνονται ή να καταδικάζονται σε αστείες ποινές.

Ποια η απόσταση που χωρίζει το «γιουχάισμα» από την απόπειρα φόνου; Όση για παράδειγμα η φονική επίθεση που δέχθηκαν το 2021 μέλη της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης σε συνέχεια των πρώτων κινητοποιήσεων για το φασιστικό φαινόμενο στα ΕΠΑΛ. Τι τραγική σύμπτωση με τα πρόσφατα γεγονότα στην Αριστοτέλους. Μόλις πριν τέσσερις μέρες καταδικάστηκε για εκείνη την επίθεση ένας 33χρονος. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης του επέβαλε για τρεις περιπτώσεις επικίνδυνης σωματικής βλάβης(!!!) -στη μία φυσικός αυτουργός στις άλλες δύο συνεργός- ποινή φυλάκισης 28 μηνών αλλά με τριετή αναστολή!!! Ε, μα δεν είχε και τίποτα, είχε επιτεθεί με αλυσίδα στα χέρια και όποιον πάρει ο χάρος... Τι είπε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο; Μα ότι δεν ήταν αυτός, αλίμονο...

Τελευταίο: οι ανακοινώσεις που εξέδωσαν αρχές της πόλης όπως ο δήμαρχος και ο μητροπολίτης ήταν τόσο ξέπνοες που δεν χρήζουν περαιτέρω σχολίων. Ο περιφερειάρχης κάπου απουσίαζε. Άλλοι φορείς πέταγαν λίγο νωρίτερα αετό. Τα κόμματα της αριστεράς κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής, ομάδες αντιεξουσιαστών, ομάδες ΛΟΑΤΚΙ + έσωσαν τα ύστερα από την τιμή της πόλης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search