• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Οργή στα Προπύλαια – Χιλιάδες διαδηλωτές για την πρόταση της Εισαγγελέως για τον βιασμό και εκπόρνευση της 12χρονης

March 14, 2024 640

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η εισαγγελική πρόταση στη δίκη που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών για τον βιασμό και εκπόρνευση του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.

Συγκέντρωση που διοργάνωσαν διάφορες συλλογικότητες για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στο Κολωνό πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (14/03) στα Προπύλαια. Περισσότεροι από 3.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο σημείο και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας με αφορμή την πρόταση της Εισαγγελέως για την αθώωση του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου, η οποία έχει προκαλέσει τη λαϊκή οργή.

Συλλογικότητες, φορείς και οργανώσεις έδωσαν το δυναμικό παρών στην κινητοποίηση στα Προπύλαια, ενώ την ίδια ώρα συγκέντρωση έγινε και στα Σεπόλια από τους φοιτητικούς συλλόγους των πανεπιστημίων της Αθήνας. Ακούγονταν συνθήματα αποδοκιμασίας κατά της εισαγγελικής πρότασης αλλά και κατά της έμφυλης βίας γενικότερα, συνθήματα και υπέρ της 12χρονης.

«Μετά την ζοφερή πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας – Ελένης Νικολού, που επιρρίπτει ευθύνες ακόμα και στη 12χρονη επιζώσα, καθώς και τη μητέρα της, και όχι στον βιαστή και μαστροπό Ηλία Μίχο, καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία αύριο, Πέμπτη 14 Μαρτίου, στις 7μμ» αναφέρει σε ανάρτησή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη.

Και προσθέτει: «Καμία αθώωση – καμία συγκάλυψη στα κυκλώματα τράφικινγκ και παιδοβιαστών και τους ηθικούς αυτουργούς τους!».

Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου και κατέληξαν στα Προπύλαια, όπου και πάλι δημιουργήθηκε μικρή ένταση στιγμιαία, όταν πέταξαν πάλι πέτρες κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στον πεζόδρομο της Κοραή. Οι αστυνομικοί απάντησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και με δύο βομβίδες κρότου – λάμψης. Ωστόσο εκεί σταμάτησε η ένταση και δεν συνεχίστηκε.

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό
Συλλαλητήριο στα Προπύλαια για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό EUROKINISSI

 

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό
Συλλαλητήριο στα Προπύλαια για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό EUROKINISSI

 

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό
Συλλαλητήριο στα Προπύλαια για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό EUROKINISSI
Με στοιχεία από news247.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Αλληλεγγύη μέχρι τέλους στη 12χρονη επιζώσα και τα αδέλφια της! Όλες/οι Πέμπτη 14/3 7μμ Προπύλαια και στις κατά τόπους/πόλεις συγκεντρώσεις!

Σήµερα όλη η κοινωνία παρακολουθεί οργισµένη την εισαγγελέα Μαρία-Ελένη Νικολού να ξεπλένει µε την πρόταση της τον παιδοβιαστή και µαστρωπό Ηλία Μίχο και τους υπόλοιπους παιδοβιαστές ενώ την ίδια στιγµή κατηγορεί τη µητέρα της 12χρονης ότι εξέδιδε το παιδί της.

Το σύστηµα δουλεύει συντεταγµένα και το αποδεικνύει ακόµα µία φορά. Η αστυνοµία εµπλεκόµενη προφανώς σε µαφιόζικα κυκλώµατα όπως έχουµε δει από µία σειρά υποθέσεων που το αποδεικνύουν (υπόθεση Greek mafia, υπόθεση Ηλιούπολης) όχι µόνο δεν συνέλλεξε στοιχεία για την ενοχή του κατηγορούµενου. Όχι µόνο δεν ερεύνησε τον οίκο ανοχής που η 12χρονη κατήγγειλε ότι την εξέδιδε ο Μίχος αλλά κάθε φορά αποθάρρυνε τη µητέρα της 12χρονης και όλα τα συγγενικά πρόσωπα να προβούν σε όποια καταγγελία ήθελαν να προβούν.

Τα ΜΜΕ µε το δικό τους πάντα ρόλο, εκείνον του χτισίµατος ενός καλού προφίλ και ενός εύπεπτου αφηγήµατος για κάθε παιδοβιαστή και βιαστή, έπλεκαν το εγκώµιο του καλού αφεντικού και του ευυπόληπτου πολίτη τόσο για τον Μίχο, όσο και για τους υπόλοιπους παιδοβιαστές. Και έτσι στρωµένος ο δρόµος από κάθε παράγοντα ισχύος αυτής της κοινωνίας φτάνει σήµερα µέχρι την πρόταση της εισαγγελέως, ώστε και η δικαιοσύνη µε τη σειρά της να βάλει το δικό της λιθαράκι στην καταδίκη όλων των φτωχών και ευάλωτων επιζώντων ατόµων αυτής της κοινωνίας. Γιατί το µόνο πόρισµα που µπορεί να βγει από αυτή την εισαγγελική πρόταση είναι ότι τα φτωχά και ευάλωτα άτοµα αυτής της κοινωνίας είναι έκθετα, µπορεί να τους συµβεί οτιδήποτε. Μπορεί να σκοτωθούν σε κάποιο τρένο ή από τις κλωτσιές κάποιου αφεντικού ένα µεσηµέρι στην Οµόνοια, να βιαστούν, να κακοποιηθούν, να απειληθούν και να τιµωρηθούν τελικά που µίλησαν, που όρθωσαν ανάστηµα. Η πρόταση της Εισαγγελέως δεν αθωώνει απλά τον Μίχο και ξεπλένει τους υπόλοιπους εµπλεκόµενους παιδοβιαστές αλλά καταδικάζει σε ισόβια αποµόνωση και αδιέξοδο τη 12χρονη επιζώσα και κάθε άλλο θύµα, παιδί ή γυναίκα, επειδή τόλµησε και έσπασε τον κύκλο της σιωπής. Το ίδιο βέβαια επιφυλλάσσει η δικαιοσύνη και για τη µητέρα της που τόλµησε να σπάσει την οµερτά και τον κύκλο της καταπίεσης του παιδιού της.

Όµως, η πραγµατική δύναµη αυτής της κοινωνίας είµαστε εµείς, εµείς που µένουµε στις φτωχογειτονιές, που δουλεύουµε για τρεις κι εξήντα και δεν µπορούµε να βγάλουµε το µήνα, εµείς που κουραστήκαµε να φοβόµαστε για µας τους ίδιους και τις ίδιες, για τις φίλες µας, για τους γνωστούς µας, για τα παιδιά µας, τα παιδιά των φίλων µας αν είναι καλά, αν θα γυρίσουν σώα σήµερα το βράδυ, εµείς που δεν βρίσκουµε το δίκιο µας πουθενά, οι πιο ευάλωτοι από µας, εµείς

είµαστε οι πιο οργισµένες και κανένα δικαστήριο δεν µπορεί να µας παρακάµψει. Στις γειτονιές µας και σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας µαστρωποί, βιαστές, παιδοβιαστές έχουν ήδη κριθεί ένοχοι και δεν χωράνε, χωρίς απόφαση κανενός αστικού δικαστηρίου. Εµείς περιφρουρούµε τις γειτονιές µας, εµείς περιθάλπτουµε και χτίζουµε πλέγµα αλληλεγγύης για τα θύµατα και τις επιζώσες και η οργή µας θα τους σαρώσει.

Στηρίζουμε και καλούμε στις κινητοποιήσεις που θα καλεστούν

Όλες/οι Πέμπτη 14/3 7μμ Προπύλαια και στις κατά τόπους/πόλεις συγκεντρώσεις!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗ 12ΧΡΟΝΗ ΕΠΙΖΩΣΑ ΚΑΙ ΤΑ Α∆ΕΛΦΙΑ ΤΗΣ

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΘΩΩΣΗΤΟΥ ΒΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΜΑΣΤΡΟΠΟΥ ΜΙΧΟΥΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΑΙ∆ΟΒΙΑΣΤΩΝ

ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ

Ο Α’ Σύλλογος Αθηνών με σχετική του ανακοίνωση ενημερώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό της 12χρονης στον Κολωνό και θα συμμετέχει στην σημερινή διαδήλωση (14/03) στα Προπύλαια και ώρα 19:00.

«Η εισαγγελέας στην υπόθεση του πολλαπλού βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό από ένα τεράστιο κύκλωμα παιδοβιαστών με προεξάρχοντα τοπικό παράγοντα του κυβερνώντος κόμματος, ουσιαστικά εισηγήθηκε την αθώωση του», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Την Τέταρτη 13/3, εκτός από την άμεση εκδίκαση της αγωγής του υπουργείου ενάντια στην Ομοσπονδία και τους αγώνες μας, το δικαστικό σύστημα έδειξε, μετά και από τις απίστευτες κωλυσιεργίες στην υπόθεση των Τεμπών, για μια ακόμη φορά ένα πολύ σκοτεινό πρόσωπο. Η εισαγγελέας στην υπόθεση του πολλαπλού βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό από ένα τεράστιο κύκλωμα παιδοβιαστών με προεξάρχοντα τοπικό παράγοντα του κυβερνώντος κόμματος, ουσιαστικά εισηγήθηκε την αθώωση του ! Η οργή που αμέσως εκδηλώθηκε, είναι η δίκαιη και λογική αντίδραση του πιο ζωντανού κομματιού της κοινωνίας. Απαιτούμε, πραγματική απόδοση δικαιοσύνης και εξίσου πραγματικό φραγμό στα κυκλώματα traffickng και παιδοβιαστών !

Καλούμε  την Πέμπτη 14/3 στις 7μμ στα Προπύλαια, να φωνάξουμε: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΡΗΝΗ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search