• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ο καρκινοπαθής αυτόχειρας δεν προσήλθε...

March 16, 2024 858
Γιώργος X. Παπασωτηρίου - artinews.gr

Δεν άντεξε την αναμονή και τους πόνους ο καρκινοπαθής και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Ακολουθούν δηλώσεις:

Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός υγείας: «Είχαμε κλείσει στον ασθενή, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μας σύστημα ραντεβού για να λάβει τη θεραπεία του στις 4 Μαρτίου. Εκείνος δεν προσήλθε και είχε ειδοποιηθεί και ηλεκτρονικά. Του κλείσαμε νέο ραντεβού για σήμερα όπου τελικά δεν προσήλθε».

Στέλλα Τουρνά, κόρη του καρκινοπαθή τραγικού αυτόχειρα: «Την Παρασκευή 1η Μαρτίου μιλούσα με τις γιατρούς του νοσοκομείου και μου ξεκαθάρισαν ότι δεν υπήρχε (το φάρμακο) ούτε στο νοσοκομείο. Εμείς δεν το βρίσκαμε πουθενά και ακύρωσα το ραντεβού. Τη Δευτέρα 4/3 βρέθηκε ως δια μαγείας το φάρμακο και με πήραν τηλέφωνο στις 10 το πρωί να πάει ο πατέρας μου για χημειοθεραπεία. Στο μεταξύ, είχα φύγει για Ρόδο και ο πατέρας μου ήταν μόνος και καθόλου προετοιμασμένος για να πάει ξαφνικά στο νοσοκομείο». Το επόμενο ραντεβού καθορίστηκε για τις 12 Μαρτίου, 8 μέρες μετά. Ο άνθρωπος δεν άντεξε άλλο να υπομένει και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Συμπέρασμα: Σύμφωνα με τον υπουργό, το ΕΣΥ λειτουργεί άψογα, η ευθύνη είναι του ασθενή που δεν προσήλθε. Ο 72χρονος ασθενής «ειδοποιήθηκε ηλεκτρονικά», λέει με περισσό κυνισμό ο υπουργός. Αδιαφορεί αν ο ασθενής είναι «ηλεκτρονικά αναλφάβητος», αν είναι ανήμπορος, αν δεν έχει κάποιον. «Ας ήξερε, ας μπορούσε, ας εδύνατο». Στέλνουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα και ουδεμία ευθύνη έχουν. Παροξυσμική αδιαφορία.

Οι κυνικοί που μας κυβερνούν, που ομνύουν όπου βρεθούν κι όπου σταθούν στον ιδιωτικό τομέα, που διέλυσαν την Υγεία, που ξεπούλησαν τη ΔΕΗ, που δικαιολογούν το ξεσπίτωμα των ευάλωτων ανθρώπων γιατί, όπως λένε, έτσι λειτουργεί η αγορά, αυτοί οι ξετσίπωτοι θεωρούν ότι δεν υπέχουν καμία ευθύνη. Αυτοί που «έχουν» ζουν, αυτοί που δεν «έχουν» πεθαίνουν (αυτό κατέστη και νόμος του κράτους με τα επί χρήμασι «απογευματινά χειρουργεία). Το φοβερό είναι ότι καταφέρνουν να επιβάλλουν την άποψη τους αυτή ως ορθή. ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. Ότι ο νόμος της φυσικής επιλογής στη ζούγκλα είναι κανονικότητα και στην κοινωνία των ανθρώπων.

Μας επιβάλουν ότι ο καρκινοπαθής αυτόχειρας «φταίει». Πάντα εμείς «φταίμε». Το λέει και το πόρισμα της ΝΔ για τα Τέμπη: «Δεν διαγνώστηκαν πολιτικές ευθύνες»! Οι πολίτες φταίνε που ανεβαίνουν στα τρένα.

Ναι, εμείς φταίμε.

Μας περνάνε για ηλίθιους. Αλλά το χειρότερο είναι ότι τελικά μας καθιστούν ηλίθιους. Τόσο που ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ κιόλας…

*Φωτογραφία αρχείου, μεταφορά ασθενούς σε ντάτσουν-ασθενοφόρο 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search