• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Πυρ, μοντάζ και μπάζωμα

March 26, 2024 338
 Εκτός γραμμής
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταγγέλλει ότι την πολεμούν τα… συμφέροντα. Σαν να λέμε ότι οι τίγρεις διαδηλώνουν κατά της κρεατοφαγίας ή ότι οι καρχαρίες καταδικάζουν τη βία του ισχυρού.

Και ξαφνικά η αλαζονεία τού «πήραμε 41% και κάνουμε ό,τι γουστάρουμε» κόβεται μαχαίρι. Πόση συγκάλυψη να αντέξει η δόλια κοινή γνώμη μετά την προκλητική διαχείριση του εγκλήματος στα Τέμπη... Αφού άφησαν το σιδηροδρομικό δίκτυο τόσα χρόνια να ρημάξει και αφού διόριζαν πελατειακά ακατάλληλους ανθρώπους, όταν έγινε το δυστύχημα προσπάθησαν να πουν ότι έφταιγε ένας σταθμάρχης, άντε και μερικοί άλλοι υπάλληλοι και μηχανοδηγοί. Η γνωστή θεωρία του «ανθρώπινου λάθους», σαν την «ατομική ευθύνη» επί πανδημίας που αντί να φτιάξουν το ΕΣΥ, έκλειναν τα περίπτερα για να μην πουλάνε μπίρες το βράδυ.

● Αυτό όμως που εξόργισε την κοινή γνώμη, όπως καταγράφεται πλέον σε όλες τις μετρήσεις, είναι η διαχείριση μετά. Καμία ανάληψη ευθύνης πέραν μιας τυπικής παραίτησης Καραμανλή που επανεκλέχτηκε βουλευτής, «(ξε)μπάζωμα» με διαδικασίες-εξπρές και για άγνωστους λόγους του πεδίου του δυστυχήματος, μυστήριο με το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και τι προκάλεσε την τεράστια έκρηξη, μια ντροπιαστική εξεταστική επιτροπή-παρωδία στη Βουλή που τελείωσε πριν εξετάσει ουσιώδεις μάρτυρες και πριν φτάσει η δικογραφία από τη Λάρισα. Και ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα με την αποκάλυψη του «Βήματος», ότι «κάποιοι» σέρβιραν σε ΜΜΕ μονταρισμένα ηχητικά από τις συνομιλίες στα Τέμπη, για να ενισχύσουν τη θεωρία τού «δεν φταίει η κυβέρνηση, έφταιγε ένας σταθμάρχης». Μα ποιος να είχε άραγε συμφέρον για κάτι τέτοιο; Μιλάμε για… άλυτο γρίφο. Αλλωστε «τυχαία» τα επικαλέστηκε μερικές ημέρες μετά ο ίδιος ο Μητσοτάκης στο υπουργικό.

● Προσέξτε: 1η Μαρτίου τα «αποκαλυπτικά» δημοσιεύματα με τα μονταρισμένα βίντεο, 2 και 3 Μαρτίου παραλαμβάνει επισήμως η αστυνομία το υλικό από τον ΟΣΕ. Δηλαδή, τρύπωσαν ποντικοί παράνομα στον ειδικό χώρο του ΟΣΕ, βούτηξαν το υλικό, το μόνταραν και άρχισαν να το μοιράζουν σε διάφορες πρόθυμες «ντουντούκες». Φανταστείτε θράσος, πριν καν αναγνωριστούν οι διαμελισμένες σοροί των θυμάτων, κάποιοι, με προφανές άγχος ενόψει εθνικών εκλογών, έπαιζαν «Επικίνδυνες Αποστολές» με τα στοιχεία του εγκλήματος. Αρκεί να μάθουμε σύντομα ποιος έπαιζε τον Τομ Κρουζ και με ποιου την εντολή. Και όλο αυτό «κουμπώνει γάντι» με αυτό που έχουμε ξαναγράψει από αυτή εδώ τη στήλη, ότι είναι πολύ πιθανό το περίφημο «μπάζωμα» στα Τέμπη να έγινε με κυβερνητική εντολή, όχι απαραιτήτως για να συγκαλύψει κάτι σκοπίμως (αν και ποτέ δεν ξέρεις), αλλά για να «καθαρίσει» επικοινωνιακά το πεδίο εκεί και να απομακρυνθούν συγγενείς και ΜΜΕ. Ελπίζω να ασχοληθεί και η Δικαιοσύνη με το θέμα, αλλά να μην καταλήξουμε σε τίποτα ανθυποστελέχη της Ν.Δ., όπως με τα «Ασημακοπούλου leaks».

● Τώρα όμως έρχονται ευρωεκλογές, όπου θα πληρωθεί και η πρώτη δόση του λογαριασμού. Κανείς, ούτε καν οι περισσότεροι που ψήφισαν Μητσοτάκη, δεν θέλει να βλέπει μια κυβέρνηση αλαζονική και ανεξέλεγκτη να συμπεριφέρεται αντιθεσμικά και αντί να απολογηθεί, να ζητάει και τα ρέστα. Υποκλοπές, Τέμπη, αισχροκέρδεια κ.λπ. Το έχουμε ξαναδεί το έργο με τους «αναντικατάστατους καταλληλότερους» και στο παρελθόν. Η πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis είναι το πρώτο βαρύ καμπανάκι από άλλα που θα ακολουθήσουν. Μέσα σε έναν μήνα πτώση τεσσάρων μονάδων για τη Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου, που γίνονται πέντε μονάδες στην εκτίμηση ψήφου. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια της «γαλάζιας» πρωτοκαθεδρίας που παρατηρείται μια τέτοια εξέλιξη, καθώς η ραγδαία αυτή φθορά δεν είχε σημειωθεί ούτε καν πέρυσι που ήταν πιο «νωπό» το τραγικό δυστύχημα.

 «Ούτε έγκλημα υπάρχει στα Τέμπη ούτε συγκάλυψη. Ενα τραγικό δυστύχημα ήταν, οφειλόμενο σε διαδοχικά ανθρώπινα λάθη. [...] Δεν πρέπει να καταστρέψουμε τη χώρα και τη δημοκρατία», έγραψε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Δυστυχώς για τον υπουργό Υγείας, από τα όσα βλέπουμε, υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις και για έγκλημα και για συγκάλυψη. Και βέβαια η χώρα και η δημοκρατία υπήρχαν και θα υπάρχουν και χωρίς τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οποιος ταυτίζει τον εαυτό του με τη χώρα και τη δημοκρατία, συνήθως δεν έχει καλό πολιτικό τέλος. Στο μεταξύ, ποια είναι, βρε παιδιά, αυτά τα καταραμένα «συμφέροντα» που καταγγέλλουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο υπουργός Υγείας κ.ά.; Ονομα δεν έχουν; Ανώνυμα είναι και αυτά όπως αυτοί που έδωσαν την εντολή για το μπάζωμα στα Τέμπη;

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search