• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η ημέρα του Θεάτρου γιορτάζεται καθημερινά στη Βο(υ)λή!

March 29, 2024 584
H ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗ ΒΟ(Υ)ΛΗ,
με παραστάσεις κυνισμού και χυδαιότητας, στα όρια του σκληρού πορνό.
 
Στην παράσταση με το έργο «πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής», ο θίασος έπαιξε χωρίς κοινό στα έδρανα καθώς η παράσταση είχε ήδη παιχτεί, πολύ πετυχημένα, με όρους σοκαριστικά γυμνής κυβερνητικής πλειοψηφίας και το εντελώς κοινό θα έπληττε από το προκαθορισμένο τέλος.
Τα φουαγιέ, ωστόσο, και τα καφέ του πορνοθέατρου ήταν ασφυκτικά γεμάτα. Από τους καφενόβιους απουσίαζε μόνο ο τσεκουράτος, στον οποίο είχε ανατεθεί ο ρόλος του στάσιμου χορικού, πιο στάσιμου και απ’ τα στάσιμα νερά των βούρκων.
Στην παράσταση με το έργο «εξεταστική επιτροπή», οι μάρτυρες-ηθοποιοί, σε ρόλους υπουργών, γενικών γραμματέων, γενικών διευθυντών και λοιπών αθυρμάτων, απήγγειλαν τα ποιήματά τους, είπαν ανερυθρίαστα, όπως αρμόζει σε καλούς ηθοποιούς, τα ψέματά τους και ο εντεταλμένος πρόεδρος της «εξεταστικής επιτροπής», ο «μεγάλος προβολέας» (βλέπε φωτό) που ορίστηκε από τον θεατρώνη- όπως το είχε υποσχεθεί σε διάγγελμά του προς το φιλοθεάμον κοινό - ενέπαιξε το βαρύ πένθος της μάνας και της χώρας και λειτούργησε ως από μηχανής θεός αρχαίας ιλαροτραγωδίας, κλείνοντας το φάκελο και αθωώνοντας τους φονιάδες.
Η παράσταση «μομφή» παίχτηκε, όπως ορίζουν οι κανόνες, στην κατάμεστη αίθουσα του πορνοθέατρου.
 
Ένας από τους ηθοποιούς, του οποίου το όνομα φέρνει κάτι σε φλώρο και ο οποίος ήρθε με μεταγραφή, από άλλους περιφερόμενους θιάσους, κοινώς μπουλούκια, εκστόμισε την ατάκα, «όσοι μιλούν για μπάζωμα είναι για τα μπάζα», που πολύ ενθουσίασε το εντελώς κοινό, το οποίο χειροκρότησε ώσπου πόνεσαν τα μαλακά, αδούλευτα χέρια του.
Μετά από αυτές τις δύο παραστάσεις, αλλά και όσες προηγήθηκαν, ο Ιονέσκο απέσυρε οριστικά το Ρινόκερο και ο Ίψεν επανέλαβε τη δήλωση που είχε κάνει για τους δικούς του Βρυκόλακες, «Στο έργο αυτό» εννοώντας την παράσταση του πορνοθέατρου, «θα γνωρίσετε κάτι που αποκαλώ, Βρυκόλακες. Νεκροί που επιστρέφουν μετά θάνατο εμποδίζοντας τον άνθρωπο να ζήσει τη ζωή του».
 
Νίνα Γεωργιάδου
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search