• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Καταγγελία για το παράνομο πρόγραμμα εφημεριών στο Παίδων «Π & Α Κυριακού»

May 15, 2024 265

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της διοίκησης  να εφαρμόσει παράνομο πρόγραμμα εφημεριών στο Αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου. Οι αναισθησιολόγοι είχαν αποστείλει στη διοίκηση έγγραφο στις 15/04/2024 με το οποίο δήλωναν ότι το Αναισθησιολογικό τμήμα θα πραγματοποιήσει μόνο τις εφημερίες που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και καταλήγει!

Καλούμε σωματεία εργαζομένων καθώς και φορείς – συλλόγους γονέων να δηλώσουν την συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα.

Η λύση είναι μία

Μαζικές προσλήψεις, που έπρεπε να γίνουν ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΧΘΕΣ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ

«Π & Α  ΚΥΡΙΑΚΟΥ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της διοίκησης  να εφαρμόσει παράνομο πρόγραμμα εφημεριών στο Αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου. Οι αναισθησιολόγοι είχαν αποστείλει στη διοίκηση έγγραφο στις 15/04/2024 με το οποίο δήλωναν ότι το Αναισθησιολογικό τμήμα θα πραγματοποιήσει μόνο τις εφημερίες που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το εν λόγω πρόγραμμα έλαβε προέγκριση από το Επιστημονικό Συμβούλιο. Η διοίκηση αντί να μεριμνήσει για την επίλυση του προβλήματος, επέλεξε να εκβιάσει τους γιατρούς και σε συνεργασία με την 1η ΥΠΕ να κάνει παράνομες μετακινήσεις γιατρών από τα άλλα Παιδιατρικά νοσοκομεία. 

Στις 09/05/2024 με παράνομο εντέλλεσθε διέταξε την επιστημονικά υπεύθυνη του τμήματος Αναισθησιολογίας να καταρτίσει νέο πλάνο εφημεριών Μαΐου παραβιάζοντας την ισχύουσα νομοθεσία. Η επιστημονικά υπεύθυνη πειθάρχησε στο εντέλλεσθε, τονίζοντας όμως με έγγραφό της ότι το πρόγραμμα εφημεριών που αξίωσε η διοίκηση οδηγεί σε ανεπίτρεπτη έκπτωση της ασφάλειας λειτουργίας του τμήματος. 

Στις 10-05-2024, η αναισθησιολόγος ιατρός που θα εφημέρευε σύμφωνα με το παράνομο πρόγραμμα εφημεριών, το οποίο δεν είχε την έγκριση του Επιστημονικού Συμβουλίου, απέστειλε έγγραφο στη διοίκηση δηλώνοντας γραπτώς την αντίθεσή της και την απόφασή της   να μην πραγματοποιήσει την εφημερία.  Η διοίκηση του νοσοκομείου με μια χουντικής έμπνευσης καταστολή, της απέστειλε αργά το απόγευμα εντέλλεσθε για την πραγματοποίηση της εφημερίας. Ταυτόχρονα, έδωσε παράνομη εντολή στη γενική εφημερεύουσα της νοσηλευτικής υπηρεσίας, να ελέγξει αν η ιατρός έχει προσέλθει στην υπηρεσία της. 

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των αναισθησιολόγων και τονίζουμε ότι η προσπάθεια της διοίκησης να εφαρμόσει το παράνομο πρόγραμμα εφημεριών και να διαιωνίσει το βασανιστήριο της υπερεφημέρευσης, που εγκυμονεί  σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας, ως γιατρών, και των παιδιών, θα πέσει στο κενό.

Καλούμε σωματεία εργαζομένων καθώς και φορείς – συλλόγους γονέων να δηλώσουν την συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα.

Η λύση είναι μία

Μαζικές προσλήψεις, που έπρεπε να γίνουν ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΧΘΕΣ!

ΤΟ ΔΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search