• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα με έναν νεκρό εργάτη και άλλον έναν τραυματία στην Αρίστη Ζαγορίου Ιωαννίνων

June 01, 2024 430

Ανακοίνωση – Καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ

Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα με έναν νεκρό εργάτη
και άλλον έναν τραυματία στην Αρίστη Ζαγορίου Ιωαννίνων
θυσία στον Μολώχ του εργολαβικού κέρδους

«Σκοτωνόμαστε στη δουλειά» … στην κυριολεξία 

Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα με έναν νεκρό εργάτη και άλλον έναν τραυματία συντελέστηκε στην Αρίστη Ζαγορίου. Ο εργάτης, οικοδόμος, εργαζόταν στην “ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΉ  ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ”, σε αποχετευτικά έργα όταν και καταπλακώθηκε από τα χώματα.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Οικοδόμων διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε το παραμικρό μέτρο προστασίας. Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη του έργου, αλλά καθώς φαίνεται κανένας ελεγκτικός μηχανισμός για το αν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας δεν κινητοποιήθηκε, ώστε να μην “ενοχληθεί” και η εταιρεία.

Η ανεμπόδιστη αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων εταιρειών επιβάλλει συνθήκες εργασιακής γαλέρας και είναι βουτηγμένη στο αίμα εργατών.

Τα αντεργατικά  νομοσχέδια (Βρούτση-Αχτσιόγλου-Χατζηδάκη-Γεωργιάδη) λύνουν τα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας για ασυδοσία, με την υποστελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και όλων των  κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών. Έχουν διαμορφώσει ένα αντεργατικό οπλοστάσιο για το χτύπημα του σταθερού εργασίμου χρόνου, την κατάργηση του πενθήμερου, του οχτάωρου, για την τρομοκρατία σε χώρους δουλειάς, την υπερεργασία και την καρατόμηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία της ΟΣΕΤΕΕ σύμφωνα με τα οποία μέχρι το πρώτο 10ημερο του Απρίλη, μέσα σε διάστημα 23 ημερών, από τις 20 Μαρτίου έως 12 Απριλίου, 12 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν στους χώρους εργασίας, φτάνοντας τους 31 νεκρούς από την αρχή της χρονιάς για το 2024, με 60 σοβαρά τραυματίες.

Η Eurostat την προηγούμενη χρονιά, το 2023 εξέδωσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε ποσοστό εργαζόμενων που απασχολούνται πολλές ώρες, συνήθως 49 ή και περισσότερες την εβδομάδα, με το ποσοστό αυτών που δουλεύουν πάνω από 49 ώρες να είναι 13%, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 7%.

Είναι προφανές ότι για το μεγάλο κεφάλαιο, τις Κυβερνήσεις τους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ζωή των εργαζομένων δεν έχει καμία αξία, ενώ κάθε φωνή θάβεται πίσω από το κλασικό “η υπόθεση θα διερευνηθεί και θα αποδοθούν ευθύνες” κάτι που δεν γίνεται ποτέ.

Οι εργαζόμενοι σ’ όλους τους χώρους δουλειάς πρέπει να συσπειρωθούμε στα σωματεία. να τα μετατρέψουμε σε πραγματικά όπλα δράσης, ώστε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα μέτρα προστασίας, να κάνουμε τα δάκρυα, τον πόνο και την οργή για τους νεκρούς της τάξης μας πανεργατικό αγώνα για να ανατραπεί η εργασιακή γαλέρα  που μας συνθλίβει, για μια ζωή με δικαιώματα.

Γιάννενα 31-05-2024

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search