• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ναυτεργάτες στα Ω/Κ πλοία: Ένας εμβληματικός απεργιακός αγώνας που έστειλε πολλαπλά μηνύματα

June 10, 2024 437

Ναυτεργάτες στα Ω/Κ πλοία: Ένας εμβληματικός απεργιακός αγώνας που έστειλε πολλαπλά μηνύματα

Νίκη: Η ενότητα, η συσπείρωση και η αγωνιστικότητα έως την δικαίωση.

Διαπραγματεύσεις με το όπλο της απεργίας παρά πόδα!

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στις 10 π.μ. η απεργία που είχε κηρύξει η ΠΕΝΕΝ στα δύο Ω/Κ πλοία «ΑΙΓΑΙΟ» και «ΦΙΛΙΑ».

Το πρωί έγινε στο πλοίο «ΑΙΓΑΙΟ» ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν σύσσωμα τα πληρώματα των δυο πλοίων.

Σε αυτή πήραν μέρος εκπρόσωποι σωματείων, συνδικαλιστές από διάφορους εργασιακούς χώρους, αλλά και εργατικά σχήματα.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ έκανε απολογισμό της απεργίας, η οποία διήρκησε 10,5 ημέρες στο πρώτο πλοίο και 5,5 στο δεύτερο!

Υπογράμμισε ότι στην επιτυχή έκβαση του αγώνα συνετέλεσε τα μέγιστα η συσπείρωση, η ενότητα και η αγωνιστική αποφασιστικότητα των δυο πληρωμάτων.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό είχε η ΠΕΝΕΝ η οποία κατείχε πρωταγωνιστική θέση στην οργάνωση, τον σχεδιασμό της, αλλά και στην αντιμετώπιση της υπονομευτικής στάσης της κυβέρνησης η οποία μέσω του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. προσέφυγε στα δικαστήρια και απέσπασε απόφαση από την πρώτη ημέρα που έκρινε την απεργία ως παράνομη και καταχρηστική!

Η ξεκάθαρη, αποφασιστική θέση της ΠΕΝΕΝ και των μελών του πληρώματος που εκπροσωπεί, διέλυσε και κατέστρεψε το σενάριο της υποχώρησης που ήλπιζαν η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες της μετά την δικαστική απόφαση.

Η κλιμάκωση των απεργιακών αποφάσεων και η συνέχιση που ήταν στην προμετωπίδα της αγωνιστικής γραμμής της ΠΕΝΕΝ ένωσε, συσπείρωσε τα πληρώματα τα οποία στήριξαν και εμπιστεύτηκαν το ιστορικό μας Σωματείο.

Αυτή η μαχητική δυναμική και αποφασιστική στάση έσπασε την αδιαφορία και αδιαλλαξία της κυβέρνησης και τελικά οδήγησε το Υπουργείο Οικονομικών το Σάββατο το μεσημέρι να δεσμευτεί ότι έως την προσεχή Πέμπτη θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση καθώς και το χρονοδιάγραμμα για το αίτημα της επέκτασης και εφαρμογής της ΣΣΕ Ακτοπλοΐας στα Ωκεανογραφικά πλοία.

Στην συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών την περασμένη Παρασκευή ο εκπρόσωπος του υποσχέθηκε ότι θα δώσει την απάντηση έως το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Στην φάση αυτή τα δυο Σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ανέστειλαν την απεργία χωρίς να περιμένουν έστω τυπικά την κυβερνητική απάντηση…

Η ΠΕΝΕΝ με την σύμφωνη γνώμη των μελών της στα δυο πλοία αλλά και άλλων ειδικοτήτων αποφάσισε την συνέχιση της απεργίας για ακόμη 58 ώρες.

Η κλιμάκωση της απεργίας και η πλήρης αποδοχή της απόφασης της ΠΕΝΕΝ αυξάνει, πολλαπλασιάζει και οξύνει την πίεση προς όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ παράλληλα ναυαγεί η απόπειρα στο Ω/Κ «ΦΙΛΙΑ» να σπάσει την απεργία την Κυριακή το βράδυ…

Η απεργία της ΠΕΝΕΝ ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία και τα πληρώματα στέλνουν ένα σαφές μήνυμα προς όλους ότι δεν θα κάνουν ούτε ένα βήμα από την διεκδίκηση τους για εφαρμογή της ΣΣΕ της Ακτοπλοΐας!!!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ χαιρετίζει την γενναία και αγωνιστική στάση των πληρωμάτων και την εμπιστοσύνη τους προς την Ένωση μας.

Χαιρετίζει και ευχαριστεί όλες τις οργανώσεις που από την αρχή έως το τέλος τάχθηκαν στο πλευρό των απεργών επιδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους !

Με εντολή της Διοίκησης

Ο Πρόεδρος – Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης – Κισκήρας Φώτης

Υ.Γ Η απεργία στα Ω/Κ σκάφη ανέδειξε το βρώμικο, υπονομευτικό και απεργοσπαστικό ρόλο συγκεκριμένων δυνάμεων για τις οποίες θα μιλήσουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες…

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search