• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Εγκληματικές ελλείψεις στα Νοσοκομεία Παίδων

June 11, 2024 453

Μέσα στο πλαίσιο της γενικής διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, ήρθε η ώρα για τα νοσοκομεία παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία» να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία των μικρών ασθενών. Όπως καταγγέλλουν τα συνδικαλιστικά όργανα των υγειονομικών, κραυγαλέες είναι πλέον οι ελλείψεις σε αναισθησιολόγους, με αποτέλεσμα να παρακωλύεται σοβαρά η λειτουργία των δύο μεγαλύτερων νοσοκομείων παίδων της χώρας, να μεγαλώνουν διαρκώς οι λίστες αναμονής των τακτικών χειρουργείων, αλλά και να καθυστερούν τακτικά περιστατικά μεγάλης βαρύτητας.


Συγκεκριμένα, οι πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις αναισθησιολόγων μείωσαν τον αριθμό τους από 11 σε 7 στο «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ το «Αγία Σοφία» λειτουργεί με 12 αναισθησιολόγους, 5 λιγότερους από όσους προβλέπει το οργανόγραμμά του. Μέσα σ’ αυτήν την κρίσιμη κατάσταση, γιατροί και νοσηλευτές ζητούν σε όλους τους τόνους από το Υπουργείο Υγείας την κάλυψη του συνόλου των κενών θέσεων, ώστε να σταματήσουν να βρίσκονται σε λίστες αναμονής χιλιάδες παιδιά και οι ίδιοι να μην υποχρεώνονται σε καταναγκαστική εφημέρευση και υπερεργασία, μέτρο αναμφισβήτητα αντιεπιστημονικό και επικίνδυνο για την ασφαλή λειτουργία ενός νοσοκομείου.
Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν, δυστυχώς, η αναμενόμενη. Χωρίς να έχει προχωρήσει σε κατεπείγουσες διαδικασίες πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού (νοσηλευτές ΜΕΘ και λοιπών εντατικών μονάδων), επιστράτευσε ως λύση-μπάλωμα τη μετακίνηση αναισθησιολόγων από τον «Ευαγγελισμό» και το «Λαϊκό», δημιουργώντας περαιτέρω πρόβλημα τόσο στις οργανικές τους θέσεις, όσο και στα παιδικά χειρουργεία, λόγω μη εξειδίκευσης. Επιπλέον, σε μια συνήθη πρακτική, το Υπουργείο Υγείας έσυρε στα δικαστήρια τους υγειονομικούς, κηρύσσοντας τις στάσεις εργασίας τους παράνομες και καταχρηστικές. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, υποτιμώντας τον αγώνα τους για δημόσια περίθαλψη, δια στόματος του Υπουργού, τους κατηγόρησε ότι «μας εκβιάζουν εν όψει των ευρωεκλογών» ενώ «τα παιδιά που πρέπει να χειρουργηθούν δεν μπορεί να είναι αντικείμενο προεκλογικής αντιπαράθεσης»!
Στον πιο ευαίσθητο τομέα της κρατικής μέριμνας, ίσως ο πιο αναίσθητος Υπουργός Υγείας δεν διστάζει να παρουσιάσει το γιγαντωμένο πρόβλημα της υποβάθμισης και υποστελέχωσης της παιδιατρικής περίθαλψης ως χρυσή ευκαιρία για ιδιωτικές δουλειές! Σε μία κορώνα κυνισμού, ανέφερε ότι «οι αναισθησιολόγοι προβαίνουν σε νέα στάση εργασίας, παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν κάπου 3.000 χειρουργεία. Πλέον, δεν αποκλείω καθόλου τα ιδιωτικά νοσοκομεία», ενώ στο ίδιο πλαίσιο νεοφιλελεύθερης λογικής, υποστήριξε ότι «προσθέτουμε εισόδημα στους γιατρούς με τα απογευματινά χειρουργεία, προτάσσουμε τη λογική και τη συνεργασία»!


Σε μια ακόμα προσπάθεια συγκάλυψης των εγκληματικών ευθυνών και ελλείψεων, με ολέθριες συνέπειες για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, η κυβέρνηση χωρίς αιδώ συνεχίζει στον δρόμο της εμπορευματοποίησης της υγείας και της στοχοποίησης όλων όσοι διαμαρτύρονται υπέρ μιας δημόσιας, δωρεάν και ποιοτικής παιδιατρικής περίθαλψης – δηλαδή για τα αυτονόητα!

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search