• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

ΕΚ Πειραιά: Κάθε μέρα να μετράμε νεκρούς και σακατεμένους εργάτες!

September 14, 2024 170

Δεν έχει τελειωμό η λίστα των νεκρών και σακαταμένων εργατών και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά, μετά τα δύο νέα εργατικά ατυχήματα, από τα οποία το ένα θανατηφόρο, βγάζει οργισμένη ανακοίνωση. Το ΕΚΠ καταγγέλλει «την εγκληματική πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων» και ζητά «να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια και να αποδοθούν οι ευθύνες που υπάρχουν στις εταιρείες και τους εργολάβους των εκτελούμενων εργασιών». Επίσης απαιτεί: «Να στελεχωθούν οι υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας με το αναγκαίο προσωπικό, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν ουσιαστικούς ελέγχους!».

Παραθέτουμε την ανακοίνωσή του ΕΚΠ:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει τα δύο νέα εργατικά ατυχήματα που έγιναν σήμερα στην περιοχή του Ρέντη, το ένα εκ των οποίων θανατηφόρο.

Εργαζόμενος, 20 χρονών, πραγματοποιούσε οικοδομικές εργασίες, χωρίς μέτρα ασφάλειας, σε οικόπεδο επί της οδού Αγίας Άννης, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες καταπλακώθηκε από τον τοίχο και έχασε την ζωή του.

Το δεύτερο εργατικό ατύχημα συνέβη στα Village cinemas, όπου ο συνάδελφος, που έκανε εργασίες συντήρησης, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, έπεσε από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα αυτήν την στιγμή να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του Τζανείου.

Από την πρώτη στιγμή μέλη της Διοίκησης του ΕΚΠ, βρέθηκαν και στους δύο εργασιακούς χώρους. Είμαστε δίπλα στις οικογένειες των συναδέλφων μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του 20χρονου και ταχεία ανάρρωση στον τραυματία.

Η εγκληματική πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, έχει σαν συνέπεια κάθε μέρα να μετράμε νεκρούς και σακατεμένους εργάτες! Συνεχίζουν ο ένας μετά τον άλλο την υποστελέχωση των Επιθεωρήσεων Εργασίας, και με τους νόμους τους έχουν μετατρέψει τους χώρους εργασίας σε σύγχρονες γαλέρες, χωρίς μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων!

Όσες φιέστες κι αν οργανώνουν, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια από τους εργαζόμενους! Και η αλήθεια, με βάση τα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας, είναι ότι οι επιθεωρητές επαρκούν για να ελέγχεται μια επιχείρηση κάθε 12 χρόνια, ότι το 2023 μετρούσαμε έναν νεκρό κάθε τρείς μέρες! Ήδη φέτος μέχρι και τον Ιούνιο καταγράφηκαν 7.800 εργατικά ατυχήματα σε όλους τους κλάδους, εκ των οποίων τα 24 θανατηφόρα, κατατάσσοντας μας σε μια από τις πρώτες χώρες της ΕΕ σε εργατικά ατυχήματα.

Δεν θα δεχθούμε σαν κανονικότητα να φεύγουμε για δουλειά και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε στα σπίτια μας!

Απαιτούμε να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια και να αποδοθούν οι ευθύνες που υπάρχουν στις εταιρείες και τους εργολάβους των εκτελούμενων εργασιών. Να ληφθούν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που θα εξασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια μας! Να στελεχωθούν οι υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας με το αναγκαίο προσωπικό, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν ουσιαστικούς ελέγχους!

Η διοίκηση»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search