• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Βάζει λουκέτο ο Κορωνοϊός για δύο εβδομάδες σε σχολεία - πανεπιστήμια & φροντιστήρια

March 10, 2020 608

 

Την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν όλα τα σχολεία για δύο εβδομάδες ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
 
Συγκεκριμένα, ο Β. Κικίλιας είπε ότι κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας (σχολεία, ΙΕΚ ΑΕΙ κλπ) για τις προσεχείς 14 ημέρες λόγω κορωνοϊού. 
 
Επίσης, κλείνουν και νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί ενώ υπενθυμίζεται ότι στα 89 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό, «το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Προβλέπεται ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανήλικων μαθητών, καθώς και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω του κορωνοϊού.
 
Σας καλώ να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα και ειδικά οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, αφού το μέτρο αυτό στοχεύει αποκλειστικά στον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική υπεθυνότητα».
 
Ο Β. Κικίλιας πρόσθεσε πως θα ληφθεί μέριμνα για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που πλήττονται.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει έτοιμη εγκύκλιο που αφορά την εργασία των υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΟΤΑ και αναμένει τη διευκρίνιση των λεπτομερειών για την έκταση των προληπτικών μέτρων στη χώρα.
 
Επίσης, σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό στην οποία έχει καλέσει τους ηγέτες της ΕΕ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, θα μετάσχει στις 6 το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Τι συμβαίνει με τα φροντιστήρια
 
Σε συνέχεια της απόφασης για την αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας την οποία ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας και για τα φροντιστήρια.
 
Οι δηλώσεις της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης
 
Κλείνουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια: Τι θα γίνει με τα χαμένα μαθήματα
προσθήκη στα αγαπημένα
«Η απόφαση ήταν πολύ συνειδητή μετά την εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου να ακολουθούμε τις υποδείξεις των επιστημόνων. Η ΕΟΔΥ αποφάσισε ότι λόγω της διασποράς και των κρουσμάτων θα ήταν καλύτερο να αναστείλουμε τη λειτουργία για να ανατραπεί η διασπορά».
 
Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφίας Ζαχαράκη, μιλώντας στο Mega, αναφορικά με το «λουκέτο» 14 ημερών στα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας.
 
«Η ενημέρωση που έχουμε έως τώρα είναι ότι μιλάμε για τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, δεν καλύπτει η απόφαση τα φροντιστήρια αλλά αναφέρεται σε πανεπιστήμια, ΙΕΚ, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. –περιμένουμε την κοινή υπουργική απόφαση» τόνισε η υφυπουργός.
 
Σχετικά με το τι θα γίνει με τα χαμένα μαθήματα απάντησε πως «αν έχουμε μα περίοδο των 14 ημερών τότε υπάρχει η υπουργική απόφαση και εγκύκλιος που έχει σταλεί στα σχολεία από τον Φεβρουάριο όπου αναφέρονται οι τρόπο που κάθε σύλλογος διδασκόντων μπορεί να αναπληρώσει τις ώρες».
 
«Για περαιτέρω αξιοποίηση πάνω των 15 ημερών μπορεί να γίνει εισήγηση από τον περιφερειακό διευθυντή με απόφαση του υπουργείου αλλά το πολύ σημαντικό και ουσιαστικό είναι όλα τα σενάρια που γίνονται στο υπουργείο Παιδείας και για πιθανή χρήση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» πρόσθεσε.
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search