• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ψύχωση στο ΥΠΑΙΘ - Ζ. Μακρή για παράταση του σχολικού έτους

March 03, 2021 727

 

Και προχθές και σήμερα και πολύ συχνά τις τελευταίες μέρες η υφυπουργός παιδείας Ζ. Μακρή δείχνει την … εμμονή της στην παράταση του σχολικού έτους. «Η παράταση του σχολικού έτους είναι ένα σενάριο που εξετάζεται, δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα γιατί δεν ξέρουμε ακόμη πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, πότε οι ειδικοί θα δώσουν τα “πράσινο φως” ώστε να πάρουμε την πολιτική απόφαση» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή. Σε ερώτηση για το κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η κάλυψη της ύλης μέσω τηλεκπαίδευσης, η υφυπουργός Παιδείας απάντησε ότι «θα δεχτώ όλες τις αντιρρήσεις, θα δεχτώ τον σκεπτικισμό, αλλά επειδή οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να καταγράφουν την ύλη που έχουν διδάξει με κάθε πρόσφορο μέσο, η ύλη έχει καλυφθεί. Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Ήταν όμως ένα εγχείρημα που χάρη στην επάρκεια των εκπαιδευτικών μας και στη διάθεση να προσφέρουν, η ύλη καλύφθηκε. Όταν λέμε ότι καλύφθηκε η ύλη, δεν το λέμε γιατί πρέπει να το πούμε στα ραδιόφωνα. Είναι μια πραγματικότητα».

Να επαναλάβουμε και εμείς για μια ακόμα φορά ότι η εμμονή στα σενάρια για παράταση του σχολικού έτους κουρελιάζει την επιβαρυμένη ψυχολογία των μαθητών, ειδικότερα των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων και δείχνουν τον αυταρχισμό και τις αντιφάσεις της κυβερνητικής πολιτικής. Το ίδιο και η εμμονή στην θριαμβολογία για την τηλεκπαίδευση: «Η υποχρεωτική εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω της πανδημίας ήταν ένα εγχείρημα το οποίο απέδωσε πάρα πολύ καλά», σύμφωνα με την υφυπουργό.

Εμμονή στην ψυχολογική κακοποίηση

Η κυβέρνηση που εδώ και ένα χρόνο στην πανδημία απαντά με λοκ ντάουν και απαγορεύσεις, αφήνοντας το δημόσιο σύστημα υγείας και την προστασία του λαού στο έλεος, χωρίς γιατρούς, ΜΕΘ, τεστ-ιχνηλάτηση και εμβόλια, δείχνει το ίδιο σκληρό αντιλαϊκό πρόσωπο και στην παιδεία με το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης και τον αυταρχισμό, αλλά και στην εργασία.

Η εμμονή της υφυπουργού και των κυβερνώντων στην «επιμήκυνση» την ώρα που θεωρούν την τηλεκπαίδευση ισότιμη με τη δια ζώσης εκπαίδευση καταλήγει μέσο ψυχοσυναισθηματικού βιασμού. Άλλωστε η ίδια η τηλεκπαίδευση έχει μετατραπεί σε μέσο ψυχολογικής κακοποίησης.  Και αυτό γιατί έρευνες δείχνουν ότι 9 στους 10 εφήβους έχουν βιώσει αρνητικά συναισθήματα αυτό το διάστημα. Από αυτά κυριαρχούν το άγχος (71,5%) η ψυχική εξάντληση (63%) και η αίσθηση ρουτίνας (55,3%). Από την άλλη, όσον αφορά τα μαθήματα, το 72% των μαθητών δηλώνει ότι έχει εμπεδώσει λίγο ή καθόλου την ύλη.

Όσο για την εκπαιδευτική διαδικασία και την ύλη, όταν το καράβι πετάει 7 στους 10 επιβάτες στη θάλασσα το ταξίδι δε συνεχίζεται κανονικά. Αναφερόμαστε στην πρόσφατη έρευνα  του ΑΠΘ σύμφωνα με την οποία οι τρεις στους τέσσερις μαθητές (72,6%) δήλωσαν ότι έχουν εμπεδώσει λίγο ή και καθόλου την ύλη που διδάχθηκε στα τηλεμαθήματα.

Ας μη μας διαφεύγει, επίσης, ότι το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας για την μετάδοση του ιού , δημιουργεί «μαθητές – υποψηφίους  δυο ταχυτήτων», στα λύκεια διότι στις κόκκινες περιοχές οι σχολικές μονάδες δε θα επαναλειτουργήσουν για άγνωστο ακόμη διάστημα.

Για αυτό και είναι ανάγκη άμεσα να υλοποιηθούν τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας:

  • Άνοιγμα όλων των σχολείων με όλα τα μέτρα προστασίας (15 μαθητές στο τμήμα, έστω εκ περιτροπής ή με βάρδιες, μαζικά εμβολιασμοί, τεστ, ιχνηλατήσεις, κ.ά.).
  • Να καταργηθεί και να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων και η μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ.
  • Δραστική μείωση και αναπροσαρμογή της ύλης από τώρα όλων των μαθημάτων και, ιδίως, των πανελλαδικώς εξεταζόμενων.

 

Γιώργος Κ. Καββαδίας – drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search