• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Αστυνομοκρατία στην Κέρκυρα – Σε "αστυνομική γυάλα" η Ν. Κεραμέως και η Σύνοδος των Πρυτάνεων - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

March 23, 2023 2927

 

Μαύρη εικόνα για την Κέρκυρα η αστυνομοκρατία χθες και σήμερα για την καταστολή των κινητοποιήσεων των φοιτητών και των εκπαιδευτικών. Η υπουργός παιδείας έχει κηρυχθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα «ανεπιθύμητο πρόσωπο».

Η επίσκεψή της, επισημαίνουν τα εκπαιδευτικά συνδικάτα σε ανακοινώσεις τους,  πραγματοποιείται στη σκιά του εγκλήματος στα Τέμπη, ενός εγκλήματος για το οποίο, τόσο η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και όσοι κυβέρνησαν μέχρι τώρα, επιχειρούν να κρύψουν την πραγματική αιτία του. Ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο και κρύβουν τον πραγματικό ένοχο, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης που υπηρετούν πιστά όλοι τους. Πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε., της πολιτικής της «απελευθέρωσης» των μεταφορών, θυσιάζουν την ασφάλεια των επιβατών στον βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων, μετράνε την αξία της ανθρώπινης ζωής με κριτήριο το κόστος.

Αυτή την πολιτική του «κόστους-οφέλους» τη γνωρίζουμε καλά στα Δημόσια Σχολεία. Όλοι βιώνουμε τα τεράστια προβλήματα στις σχολικές υποδομές, την έλλειψη προσεισμικού ελέγχου, την εγκατάλειψη και την υποχρηματοδότηση του Δημόσιου Σχολείου, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Είναι ακόμα νωπές οι μνήμες μας από τον άδικο χαμό του μαθητή μας στις Σέρρες από τον λέβητα που έσκασε, ενώ από τύχη δεν έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς από τα ταβάνια που πέφτουν μέσα στις τάξεις, από τα απαρχαιωμένα εργαστήρια που βάζουν σε κίνδυνο εκπαιδευτικούς και μαθητές, από τις βροχές που πλημμυρίζουν προαύλια και τάξεις. Τρέμουμε με την ιδέα της πιθανότητας ενός σεισμού κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου! Ειδικά στην Κέρκυρα, με τα απαρχαιωμένα και ετοιμόρροπα κτίρια.

Παράλληλα, η επίσκεψη της Υπουργού επισκιάζεται από τους μεγάλους αγώνες των εκπαιδευτικών, ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ενάντια στη λεγόμενη «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών, η οποία ως στόχο έχει την καθυπόταξη των εκπαιδευτικών, προκειμένου να περάσει αναίμακτα το νέο σχολείο της αγοράς, των ιδιωτών, των χορηγών.

Η πορεία διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών ξεκίνησε από το Μαράσλειο με κατεύθυνση to CorfU Palace στη Γαρίτσα αλλά συνάντησε πολλές δυνάμεις  της αστυνομίας, όπου τους απαγόρευσε να προχωρήσουν έξω από το ξενοδοχείο με αποτέλεσμα να προκληθούν εντάσεις.

(ΦΩΤΟ: startmediacorfu.gr - ΒΙΝΤΕΟ: enimerosi.com)

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι φοιτητές στην Κέρκυρα με φόντο τη Σύνοδο των Πρυτάνεων που διεξάγεται στο νησί

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, στις 11.00 π.μ. έγινε απόπειρα συγκέντρωσης διαμαρτυρίας από τους φοιτητικούς συλλόγους του Ιονίου Πανεπιστημίου και από το Συντονιστικό Κατάληψης Τ.ΗΧ.ΕΙ. έξω από το ξενοδοχείο Corfu Palace. Γύρω από το χώρο που θα πραγματοποιούνταν η συγκέντρωση υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες εμπόδιζαν την είσοδο των φοιτητών στο χώρο. Εκπρόσωποι του Συντονιστικού κατέθεσαν τα κοινά πανελλαδικά αιτήματα των Συντονιστικών Καταλήψεων όπως αυτά διαμορφώθηκαν από την πρώτη Αντισύνοδο. Μετά την κατάθεση των αιτημάτων τα άτομα που παρευρίσκονταν εκεί αποχώρησαν καθώς η ασφυκτική αστυνομική παρουσία δεν άφηνε περιθώρια για οποιαδήποτε κίνηση.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη του Συντονιστικού Κατάληψης Τ.ΗΧ.ΕΙ. έξω από την Ιόνιο Ακαδημία. Αυτή τη φορά η αστυνομική παρουσία ήταν ακόμα πιο έντονη ενώ δεν έλειψαν στιγμές που οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να εκφοβίσουν τους παρευρισκόμενους με απειλές και χειρονομίες. Παράλληλα μέσα στην Ιόνιο Ακαδημία λάμβανε χώρα συναυλία από φοιτητές του τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Από μαρτυρίες φοιτητών που βρίσκονταν εντός του κτηρίου γνωστοποιήθηκε σε μέλη της φοιτητικής κοινότητας πως υπήρχαν εντολές απαγόρευσης της εξόδου από την Ιόνιο Ακαδημία. Μετά από δύο ώρες ειρηνικής διαμαρτυρίας, το σώμα των διαμαρτυρομένων φοιτητών προσπάθησε να αποχωρήσει από την οδό Ασπιώτη όπως είχε προσυμφωνηθεί. Δυνάμεις ΜΑΤ έκλεισαν το δρόμο μην επιτρέποντας την ασφαλή έξοδο της πορείας. Επί μία ώρα το σώμα των φοιτητών στεκόταν μπροστά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ φωνάζοντας συνθήματα μέχρις ότου οι αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν.

Για ακόμα μια φορά οι πρυτανικές αρχές έδειξαν τον αδιάλλακτο και αυταρχικό τους χαρακτήρα ενώ και πάλι επιβεβαιώνεται ότι η προσφυγή στην καταστολή είναι η μόνη στάση που επιλέγουν να έχουν.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search