• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Στο υπουργείο εργάζονταν...πυρετωδώς για "να ξεκινήσουν τα σχολεία χωρίς κενά" και αυτά θα ανοίξουν για τους μαθητές μας με 20.000 κενά!

September 05, 2023 2461

"Μόνο οργή προκαλούν τα όσα ακούγαμε όλο το προηγούμενο διάστημα από στελέχη του υπουργείου Παιδείας και την υφυπουργό Δ. Μιχαηλίδου για την...πυρετώδη προσπάθεια που καταβάλουν ώστε "να ξεκινήσουν τα σχολεία χωρίς κενά", για να δούμε τελικά τον αριθμό των προσλήψεων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών να πετσοκόβεται στους 28.353 τη στιγμή που τα συνολικά κενά στα σχολεία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, είναι πάνω από 47.000! Μάλιστα οι προθέσεις του Υπουργείου ώστε να μπει επιπλέον "κόφτης" στις προσλήψεις εκπαιδευτικών γίνονται ακόμα πιο φανερές αν λάβουμε υπόψη ότι οι προσλήψεις της Α' φάσης είναι κατά 3.500 λιγότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή φάση πρόσληψης συμβασιούχων αναπληρωτών! Ο μόνιμοι διορισμοί του καλοκαιριού στην ουσία καλύπτουν οριακά τις συνταξιοδοτήσεις αρά δεν ισχύει το επιχείρημα ότι κάποια κενά καλύφθηκαν με μόνιμους διορισμούς.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!"

Επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Στο υπουργείο εργάζονταν...πυρετωδώς για "να ξεκινήσουν τα σχολεία χωρίς κενά" και αυτά θα ανοίξουν για τους μαθητές μας με 20.000 κενά!

Μόνο οργή προκαλούν τα όσα ακούγαμε όλο το προηγούμενο διάστημα από στελέχη του υπουργείου Παιδείας και την υφυπουργό Δ. Μιχαηλίδου για την...πυρετώδη προσπάθεια που καταβάλουν ώστε "να ξεκινήσουν τα σχολεία χωρίς κενά", για να δούμε τελικά τον αριθμό των προσλήψεων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών να πετσοκόβεται στους 28.353 τη στιγμή που τα συνολικά κενά στα σχολεία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, είναι πάνω από 47.000! Μάλιστα οι προθέσεις του Υπουργείου ώστε να μπει επιπλέον "κόφτης" στις προσλήψεις εκπαιδευτικών γίνονται ακόμα πιο φανερές αν λάβουμε υπόψη ότι οι προσλήψεις της Α' φάσης είναι κατά 3.500 λιγότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή φάση πρόσληψης συμβασιούχων αναπληρωτών! Ο μόνιμοι διορισμοί του καλοκαιριού στην ουσία καλύπτουν οριακά τις συνταξιοδοτήσεις αρά δεν ισχύει το επιχείρημα ότι κάποια κενά καλύφθηκαν με μόνιμους διορισμούς.

    ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

                Φτάνει πια με αυτό το χάλι που θέλει να είναι "κανονικότητα" δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί να μην ξέρουν αν, που και πότε θα δουλέψουν ανάλογα με τα...γούστα της κάθε κυβέρνησης που όλες τους με τη σειρά όλα αυτά τα χρόνια όχι απλά συντηρούν την ελαστική εργασία στην εκπαίδευση, αλλά την πάνε και ένα βήμα παραπέρα χειροτερεύοντας κάθε φορά τους όρους διαβίωσης των συμβασιούχων αναπληρωτών.

                 Όλες οι κυβερνήσεις βάζουν περιορισμούς στις προσλήψεις, καθορίζουν τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τα σχολεία της χώρας εφαρμόζοντας κάθε λογής "κόφτες", επίσημα και ανεπίσημα "μαγειρέματα" (π.χ. συγχωνεύσεις τμημάτων, κατάργηση μαθημάτων ειδικοτήτων, αλλαγές στην παράλληλη στήριξη, αναθέσεις μαθημάτων σε άλλες ειδικότητες, κ.ά.). Την ίδια στιγμή, ενισχύουν με κάθε τρόπο και με δεκάδες δις ευρώ από τη φοροληστεία των εργαζομένων  τις μεγάλες επιχειρήσεις  και τους αντεργατικούς σχεδιασμούς (προκλητικές επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, ΝΑΤΟϊκοί εξοπλισμοί κ.α)!

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα να ξεκινούν τη σχολική χρονιά με τρίωρα και τετράωρα, χιλιάδες μαθητές που χρήζουν παράλληλης στήριξης να μένουν "ξεκρέμαστοι" γυρνώντας σε εποχές παιδαγωγικού Μεσαίωνα. Αυτές είναι οι περιβόητες «τομές» στην εκπαίδευση για τις οποίες το υπουργείο και η κυβέρνηση κόμπαζαν όλο το καλοκαίρι. Αυτή είναι η περίφημη «αναβάθμιση» του σχολείου.

                Είναι απαράδεκτο δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί να περιμένουν με τα νεύρα τεντωμένα ένα SMS, που μάλιστα άργησε και δύο μέρες (μάλλον το "ψηφιακό κράτος" εξάντλησε την επιτελικότητά του στα μηνύματα του 112 ή αλλιώς "τρεχάτε ποδαράκια μου"), για να δουν τι θα κάνουν με τη ζωή τους, με τον ατομικό ή οικογενειακό τους προγραμματισμό, αν θα πρέπει να ψάξουν για κάποια άλλη δουλειά γιατί τα υπέρογκα έξοδα διαβίωσης δεν βγαίνουν με το επίδομα της ανεργίας η οποία ξεκινάει από τον Ιούνη! Την ίδια στιγμή που ακούμε τα παχιά λόγια του υπουργού Κ. Πιερακάκη για "ψηφιακή αναβάθμιση" του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί της χώρας μετά βίας πληρώνουν το λογαριασμό Internet του σπιτιού τους!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ! ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ!

                Οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμοί που αραδιάζει στα κανάλια η κυβέρνηση για τις επικοινωνιακές της σκοπιμότητες, ούτε "τράπουλα" για ανακάτεμα όπως ευθαρσώς δήλωσε η υφυπουργός! Είναι παιδαγωγοί με αξιοπρέπεια που τόσα χρόνια βάζουν πλάτη για τη μόρφωση των μαθητών μας και που με τους αγώνες τους στο δρόμο και στα σχολεία, μέσα από τα σωματεία, έχουν πετύχει μικρές και μεγάλες νίκες!

Τώρα, κάθε συμβασιούχος εκπαιδευτικός, είτε προσλήφθηκε είτε παραμένει άνεργος, να έρθει σε επαφή με το σωματείο του, ΣΕΠΕ ή ΕΛΜΕ, να οργανώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας για να γίνει πιο δυνατή η φωνή μας που λέει:

-Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών, μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

- Να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά στα σχολεία χωρίς «κόφτες», «μαγειρέματα» και περικοπές σε μια φάση τις επόμενες μέρες.

- Να ληφθούν εδώ και τώρα μέτρα για την στήριξη της διαβίωσης των αναπληρωτών και κυρίως της στέγασής τους. Δωρεάν μετακίνηση προς τον τόπο ανάληψης υπηρεσίας, επίδομα στέγασης 300€ με ευθύνη της κυβέρνησης σε όσους αναγκάζονται να νοικιάζουν σπίτι. Διάθεση εστιών, δωματίων σε ξενοδοχεία, οικονομική στήριξη σε νησιωτικές περιοχές με ευθύνη Δήμων και Περιφερειών.

- Ούτε ένα κλεμμένο μεροκάματο. Καταβολή ολόκληρου του μισθού για τον Σεπτέμβριο. 20% αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

- Άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα στην κατεύθυνση της εξίσωσης δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών.

Η ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 1 μ.μ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search