• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Κέρκυρας - Δευτέρα 5/2

January 30, 2024 1279

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στην ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

τη ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 στις 18:30

στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας (Κύπρου 1)

 

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας, στη βάση της απόφασης του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. (αρ. πρ. 837/26 – 1 – 2024), η οποία επισυνάπτεται, καλεί τα μέλη του σωματείου μας σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΟ 6Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Κύπρου 1) με θέμα τη συνέχιση του αγώνα μας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική – αντιεπιστημονική «αξιολόγηση των νόμων 4692/20 και 4823/21 με βάση την ομόφωνη απόφαση της 92ης Γ. Σ. του κλάδου. Σας ενημερώνουμε ότι στη γενική συνέλευση θα παραστούν μέλη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Όλοι μαζί τώρα, μπορούμε να δώσουμε μήνυμα σε κυβέρνηση και Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., ότι ο κλάδος δεν συναινεί στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, μπορούμε να βάλουμε σοβαρά εμπόδια στα σχέδιά τους να αλλάξουν το σχολείο προς το χειρότερο.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να υπογράψουν ακόμα και τώρα τις δηλώσεις της απεργίας – αποχής που υπάρχουν σε κάθε σχολική μονάδα .

Καλούμε τους Διευθυντές/-ντριες και Προϊσταμένους/-ες των σχολικών μονάδων να συμμετέχουν στην απεργία – αποχή μιας και στη νέα φάση, το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. θα επιδιώξει να τους χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης. Μόνο με τη συμμετοχή στην απεργία αποχή είμαστε όλοι και όλες καλυμμένοι απέναντι στις απειλές και την διοικητική αυθαιρεσία. Ξεκαθαρίζουμε πως και οι Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένοι/-ες των σχολικών μονάδων, είναι συνάδελφοι, έχουν

και αυτοί τα ίδια συνδικαλιστικά δικαιώματα, μπορούν να αντιστέκονται με νόμιμο και οργανωμένο τρόπο απέναντι σε άδικους νόμους, αντιεκπαιδευτικές πολιτικές. Ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις που αφορούν το μέλλον της εκπαίδευσης, των παιδιών μας, η αντίσταση δεν είναι απλά δικαίωμα, γίνεται καθήκον!

Επαναλαμβάνουμε πως η απεργία - αποχή είναι μια νόμιμη μορφή πάλης πλήρως κατοχυρωμένη. Η Δ.Ο.Ε. την έχει προκηρύξει με βάση όλες τις τυπικές διαδικασίες (κατάθεση εξώδικου κ.τλ.). Επίσης, καλύπτει πλήρως και η στάση εργασίας από τις δυο παρακολουθήσεις του μαθήματος. Και η στάση εργασίας (μορφή απεργιακής κινητοποίησης) είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Η συμμετοχή, λοιπόν, σε μια τέτοια απόφαση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε πειθαρχικό παράπτωμα. Όπως η συμμετοχή σε μια 24ωρη απεργία δεν είναι παράπτωμα έτσι και στην απεργία αποχή.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ. Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 στις 18:30 στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας (Κύπρου 1)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search