• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Για την εισαγγελική παρέμβαση στα σχολεία

January 31, 2024 1082

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας με σχετική της ανακοίνωση καταγγέλλει τις ενέργειες της κυβέρνησης, η οποία ζητάει τα στοιχεία των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις.

 

«Η κυβέρνηση και οι δικαστικές αρχές, αντί να περιφρουρούν το συνταγματικό δικαίωμα των μαθητών και φοιτητών μας στη μόρφωση και τη καθολική υποχρέωση του κράτους στην παροχή της, επιλέγουν να ασχοληθούν με κατασταλτικό τρόπο με ζητήματα που η σχολική κοινότητα μπορεί και λύνει διαχρονικά μέσα από το διάλογο με παιδαγωγικό τρόπο», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά  η ανακοίνωση:

Αναφορικά με έγγραφα που διακινούνται από τις εισαγγελικές αρχές της χώρας,  συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Κέρκυρας, μέσω των οποίων ζητούνται στοιχεία για τις καταλήψεις, κυρίως από τους διευθυντές των σχολείων,  το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας  δεν μπορεί παρά να καταδικάσει τέτοιου είδους ενέργειες, θεωρώντας ότι αποτελούν ένδειξη αυταρχισμού, που σκοπό έχουν τον εκφοβισμό την  καταστολή των κινητοποιήσεων. 

Την ώρα που οι μαθητές και φοιτητές σε ολόκληρη την χώρα διαμαρτύρονται διότι βλέπουν, με τα μέτρα της κυβέρνησης να ακυρώνεται το μέλλον τους, με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την τράπεζα θεμάτων, την ΕΒΕ κι όλα τα υπόλοιπα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, που κατεδαφίζουν και εμπορευματοποιούν, ότι έχει απομείνει από το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης, η κυβέρνηση και οι δικαστικές αρχές, αντί να περιφρουρούν το συνταγματικό δικαίωμα των μαθητών και φοιτητών μας στη μόρφωση και τη καθολική υποχρέωση του κράτους στην παροχή της, επιλέγουν να ασχοληθούν με κατασταλτικό τρόπο με ζητήματα που η σχολική κοινότητα μπορεί και λύνει διαχρονικά μέσα από το διάλογο με παιδαγωγικό τρόπο!

 Δεν είδαμε τις κρατικές και εισαγγελικές αρχές να έχουν την ίδια ευαισθησία για να παρέμβουν όταν:

·         Είμαστε αρχές Φεβρουαρίου και το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμα καλύψει τα κενά σε εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί χιλιάδες διδακτικές ώρες από την αρχή της χρονιάς!

·         Σε ένα μικρό σεισμό έπεσε το ταβάνι στο 1ο ΕΠΑΛ, όταν έπεφταν σοβάδες στα υπόλοιπα σχολεία, όταν πλημμύρισαν τα σχολεία του Ποταμού και το 2ο ΕΠΑΛ!

·         Το Γυμνάσιο Φαιάκων είχε πνιγεί στη σκόνη, με κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων, λόγω των έργων που γινόταν απέναντι!

·         Κάποια βιβλία στο ΕΠΑΛ, έφτασαν στο σχολείο μετά τα Χριστούγεννα!

·         Η πρόσβαση των μαθητών στο Μουσικό Σχολείο πραγματοποιείται καθημερινά, από επικίνδυνο σημείο με ελλιπή σήμανση!  

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ξεκαθαρίζει κάθετα, με τον πιο υψηλό τόνο και προς πάσα κατεύθυνση ότι: 

1.     οι εκπαιδευτικοί στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών και μαθητών μας, κάθε φορά που διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν, ενάντια στην προσπάθεια να τους επιβληθεί σιωπητήριο από τις αρχές καταστολής.

2.     Ο ρόλος του εκπαιδευτικού δεν είναι κατασταλτικός, ούτε τιμωρητικός απέναντι στους μαθητές. Ο ρόλος μας είναι ξεκάθαρα παιδαγωγικός. Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε σκεπτόμενους ανθρώπους που να αμφισβητούν και να διεκδικούν τα δίκαιά τους, ανθρώπους που να κατανοούν τους νόμους εξέλιξης της Φύσης και της Κοινωνίας, τις τεράστιες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, με σκοπό να χτίσουν ένα κόσμο πιο δίκαιο και πραγματικά ανθρώπινο.

3.     Οι αυταρχικές πρακτικές που βρίσκουν «φιλόξενη στέγη» στους κρατικούς θεσμούς καταστολής, θα λάβουν την καλύτερη απάντηση από το οργανωμένο εκπαιδευτικό κίνημα και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Κάθε απόπειρα ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων θα βρει σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα απέναντι. 

Καλούμε :

  • τους συλλόγους γονέων, τα 15μελή και το σύνολο των μαθητών, να δώσουν βροντερό «παρών» στην κινητοποίηση της Πέμπτης, για να αποτρέψουμε την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων.
  • τα σωματεία του νησιού να καταδικάσουν τις απόπειρες καταστολής και τρομοκράτησης με κάθε μέσο.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο και το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρουν θέση απέναντι στην απαράδεκτη ενέργεια του Εισαγγελέα Πρωτοδικών.
  • τους συναδέλφους διευθυντές, στο πλαίσιο της παιδαγωγικής ευθύνης του εκπαιδευτικού, να μην εμπλακούν σε διαδικασίες που ακυρώνουν τον παιδαγωγικό τους ρόλο
  • την ΟΛΜΕ να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να προστατέψει τους συναδέλφους και τους μαθητές μας.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search