• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Όχι στη διάλυση και το κλείσιμο των Δ.Υ. ψυχικής υγείας

February 26, 2024 1177

Το Σωματείο  Ψυχιατρικού Τομέα του ΓΚ Νοσοκομείου Κέρκυρας απευθύνει κάλεσμα για την πανελλαδική απεργία της 28ης Φεβρουαρίου.

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 11 πμ

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες.
Στις 28 Φλεβάρη βγαίνουμε στον δρόμο γι΄αυτό το διαρκές έγκλημα που συμβαίνει στη ζωή μας. Γιατί «τα Τέμπη» είναι πολλά για να τα προσπεράσει κανείς. Τα αναπαράγει διαρκώς αυτή η πολιτική που θυσιάζει την ασφάλεια στη ζωή μας για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εφοπλιστών, των μεγαλοβιομηχάνων, των τραπεζιτών. Δεν ξεχνάμε την υπόσχεσή μας απέναντι στους 57 αδικοχαμένους, δολοφονημένους συνανθρώπους μας. Να πλημμυρίσουμε τις πλατείες, να νεκρώσουμε τους χώρους δουλειάς, απαιτώντας να προστατευτεί το εισόδημά μας, να προστατευτεί πλήρως η ζωή μας με κάθε τρόπο, να προστατευθεί η υγεία του λαού, χωρίς εκπτώσεις και σε όλα τα επίπεδα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει γενικότερη επίθεση στην υγεία! Παρά τις μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, «νομιμοποιεί το φακελάκι» με τα απογευματινά χειρουργεία. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές παραιτούνται μαζικά, όταν πλήθος εργαζομένων στα νοσοκομεία βρίσκονται με εργασιακή σχέση προγραμμάτων ΔΥΠΑ, τα φάρμακα έχουν γίνει πανάκριβα.
Τα ευχολόγια της «ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» ελαχιστοποίησαν τις κρατικές δαπάνες για την ψυχική υγεία που αντιμετωπίζεται σαν «κόστος». Ενίσχυσαν τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα που κερδίζει από τον ασθενή – πελάτη και άνοιξε το δρόμο σε ΜΚΟ που ξεκοκαλίζουν ευρωπαϊκά προγράμματα και κοινοτικά κονδύλια. Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όλες οι κυβερνήσεις έως τώρα, κλιμακώνει την διάλυση των υπηρεσιών στη δημόσια ψυχική υγεία και απεξάρτηση, παραδίδοντάς τα απλόχερα σε κάθε λογής ιδιώτες. Καταργούν τα 2 από τα 3 εναπομείναντα Ειδικά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία (ΨΝΑ – ΨΝΘ) για να δοθεί ακόμα περισσότερος χώρος στην ανάπτυξη ιδιωτικών κλινών, που ήδη αριθμούν 4.700, σε αντίθεση με τις 900 κλίνες στο ΕΣΥ. Διαλύουν τους ψυχιατρικούς τομείς των Νοσοκομείων και μεταφέρουν όλες τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας στις εκάστοτε ΥΠΕ δημιουργώντας ένα διοικητικό χάος με δεκάδες μονάδες να διοικούνται από μια απομακρυσμένη ΥΠΕ, δίνοντας δυνατότητα μετακίνησης των εργαζόμενων από την μια άκρη της ΥΠΕ στην άλλη, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι δημόσιες δομές και ΜΚΟ, προωθούν περαιτέρω την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας.
Στον τομέα της απεξάρτησης με τη συνένωση όλων των οργανισμών σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, προγράμματα με «δείγματα γραφής» στη θεραπεία και την επανένταξη, όπως το ΚΕΘΕΑ, το «18ΑΝΩ», το «ΑΡΓΩ», το «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», ο «ΙΑΝΟΣ», θα υποχρεωθούν να αλλάξουν «φιλοσοφία». Η ανάπτυξή τους δεν θα σχετίζεται με τις ανάγκες της κοινότητας, αλλά θα λειτουργεί καθαρά με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τους εργαζόμενους. Στόχος τους η «μείωση της βλάβης» και η ενίσχυση του «λειτουργικού χρήστη» και της ατομικής ευθύνης του εξαρτημένου ατόμου και της οικογένειάς του και όχι η πλήρης και οριστική απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη του ατόμου.
Την ίδια στιγμή, η ακρίβεια σαρώνει τους μισθούς και το λαϊκό εισόδημα! Η ακρίβεια δυναμώνει και το εργατικό-λαϊκό εισόδημα δε φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες σε βασικά είδη, σε τρόφιμα, ρεύμα, σε λογαριασμούς και έξοδα που τρέχουν. Δεν βγαίνει ο μήνας! Βγαίνουμε στους δρόμους!
Οι εργαζόμενοι υγειονομικοί διεκδικούμε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και κλάδων, διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς, ένταξη στα ΒΑΕ και στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο σύστημα Υγείας, για να πεταχτούν οι εργολάβοι έξω από τα νοσοκομεία!

Τώρα είναι η ώρα να ενώσουμε τους αγώνες μας με τους φοιτητές, τους αγρότες, τους εργαζόμενους από κλάδους που παλεύουν για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με δικαιώματα, με το σύνθημα που βροντοφώναξαν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, δίνοντας υπόσχεση το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη να μην ξεχαστεί, με το σύνθημα που μας ενώνει όλους:
ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search