• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Για τη νέα Απεργία – Αποχή που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ

February 29, 2024 1095

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Για τη νέα Απεργία – Αποχή που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς – μαθητές – φοιτητές – εργαζόμενους, οι οποίοι πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης της Κέρκυρας στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα και από το νησί μας, ότι ο αγώνας ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται και ο αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων – μαθητών – εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης «αξιολόγησης».

Για μια ακόμα φορά την Τετάρτη, τα δικαστήρια έκαναν «τη χάρη» στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας κι έκριναν την απεργία αποχή (ΔΟΕ - ΟΛΜΕ) από την «ατομική αξιολόγηση» παράνομη, με βάση όλους τους αντεργατικούς νόμους, που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Ο μόνος σύμμαχος της κυβέρνησης, η οποία, αφού είδε ότι δεν προχωράει με τίποτα η αξιολόγηση, ακόμα και μετά την επιστράτευση των διευθυντών των σχολείων, προσέφυγε στα δικαστήρια, μια και ο μόνος τρόπος να κάμψουν τον δίκαιο αγώνα μας για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και της παιδαγωγική μας υπόσταση, είναι οι διώξεις και η καταστολή. Το δίκιο δε θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες αλλά στο δρόμο του αγώνα! Η αντίσταση στην αξιολόγηση πρέπει να συνεχίσει και θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως δικαστικών αποφάσεων.

Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της ΟΛΜΕ, μετά από αυτήν την απόφαση, ζήτησαν, την ίδια ημέρα, από την υπερκείμενη τριτοβάθμια οργάνωση, την Α.Δ.Ε..Δ.Υ. να κηρύξει και εκείνη την απεργία αποχή, δίνοντας το μήνυμα της συνολικής εναντίωσης του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, τον αυταρχισμό και την επιβολή πολιτικών διαλυτικών για τον κοινωνικό πυλώνα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σήμερα, 29-2-2024 επέδωσε το εξώδικο κήρυξης της απεργίας-αποχής στο Υπουργείο Παιδείας.

Η νέα Απεργία – Αποχή, θα έχει ισχύ από τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί τους εκπαιδευτικούς να υπογράψουν (και στη συνέχεια να πρωτοκολληθεί στη σχολική μονάδα), το νέο έντυπο συμμετοχής στην απεργία-αποχή που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (όπως έκαναν μέχρι τώρα με το αντίστοιχο έντυπο της ΟΛΜΕ) τονίζοντας πως καμιά συνέπεια δεν υπήρξε, για κανένα/καμία συνάδελφο, με την έως τώρα μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή.

Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο αποφασιστικά! Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση δε θα περάσει!

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας:

· Υπενθυμίζει ότι είναι σε ισχύ οι 3ωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας (8-11 ή 11-2) της ΟΛΜΕ, σε κάθε περίπτωση που αξιολογητής επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το κενό των λίγων ημερών προκειμένου να αξιολογήσει συναδέλφους που έχουν υπογράψει την απεργία αποχή.

· Καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων, στους οποίους θα γίνει αυτή η προσπάθεια, ώστε να μην αφήσουν τους αξιολογητές να περάσουν στο σχολείο.

Παράλληλα ενημερώνουμε άμεσα την ΕΛΜΕ για κάθε τέτοια προσπάθεια που θα γίνει ώστε το σωματείο σύσσωμο να σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων και να εμποδίσουν τους αξιολογητές να φτάσουν στο σχολείο.

Όλοι στην απεργία αποχή

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search