• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Στηρίζουμε τον αγώνα των συνταξιουχικών σωματείων Κέρκυρας - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας: ΤΡΙΤΗ 23/4 Featured

April 23, 2024 604

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Στηρίζουμε τον αγώνα των συνταξιουχικών σωματείων Κέρκυρας (ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ) για σύγχρονο δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, με κρατική χρηματοδότηση Συγκέντρωση διαμαρτυρίας: ΤΡΙΤΗ 23/4 – 10:30 π.μ. στην είσοδο του Γ. Ν. Κέρκυρας ---------------------------------------------------------------------

Είμαστε στον 21ο αιώνα και υπάρχουν οι υλικές προϋποθέσεις, για να απολαμβάνουμε εμείς και τα παιδιά μας όλα τα απαραίτητα για τη ζωή μας αγαθά, σύγχρονες και απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.

Ως Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ στηρίζουμε και είμαστε στο πλευρό των συνταξιούχων, οι οποίοι με τα σωματεία τους απαιτούν Δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, κατάργηση των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων, άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση και η εμπορευματοποίηση της Υγείας, επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη τσακισμένο εισόδημα του λαού, αποτελεί έκφραση της ίδιας πολιτικής που εξαθλιώνει εργαζόμενους, συνταξιούχους και βιοπαλαιστές με μειώσεις μισθών - συντάξεων, φορολογική αφαίμαξη με άμεσους και έμμεσους φόρους, αύξηση στις τιμές της ενέργειας, της στέγης, των τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Αποτελεί έκφραση της ίδιας πολιτικής που δε βρίσκει χρήματα για την υγεία και τις άλλες ανάγκες του λαού, αλλά πληρώνει αδρά για πολεμικές δαπάνες και την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ, στα μέτωπα της Ουκρανίας και της Μ. Ανατολής, στηρίζοντας το κατοχικό κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ που σφαγιάζει το λαό της Παλαιστίνης.

Η χρηματοδότηση του Κρατικού Προϋπολογισμού συνολικά στο Υπουργείο Υγείας για το 2024 είναι 5,705 δις ευρώ ενώ το 2023 διαμορφώθηκε στα 5,455 δις ευρώ.

Η διαφορά μεταξύ 2024 και του διαμορφωμένου ποσού των δαπανών του 2023 είναι επιπλέον μόνο 250 εκατ. ευρώ, κονδύλια που στην πράξη θα εξανεμιστούν στο πολλαπλάσιο από τις αυξήσεις τιμών στην προμήθεια υλικών και μέσων στις μονάδες υγείας. Από αυτή την ελάχιστη κρατική χρηματοδότηση φαίνεται ότι η κατάσταση των δημόσιων μονάδων υγείας όχι μόνο δε θα μείνει σταθερή στα σημερινά απαράδεκτα επίπεδα, αλλά θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο.

Η κυβερνητική πολιτική, που σχεδιάζει και υλοποιεί το λεγόμενο «νέο ΕΣΥ», ακόμα πιο εμπορευματοποιημένο και ιδιωτικοποιημένο, θα έχει ως αποτέλεσμα τις αποδεκατισμένες δημόσιες δομές υγείας (Νοσοκομεία - Κ.Υ. - Π.Φ.Υ. - ΕΚΑΒ) από βασικές ιατρικές ειδικότητες, από έλλειψη στοιχειώδους ιατρικού εξοπλισμού, από το ελλιπές σε αριθμό και γηρασμένο ιατρικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, ελαστικές σχέσεις εργασίας και τον εξαναγκασμό σε περιπλάνηση ανά την Ελλάδα των ασθενών.

Αυτή η πολιτική έχει ως στόχο την ελαχιστοποίηση των δωρεάν παροχών, την μείωση των κρατικών δαπανών και την αύξηση της ατομικής ευθύνης πληρωμών για μεγαλύτερο μέρος των αναγκών. Αυτό είναι και το «θερμοκήπιο» μέσα στο οποίο τα δημόσια νοσοκομεία μετατρέπονται σε επιχειρηματικές

μονάδες του δημοσίου, αλλά και η ανάπτυξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην υγεία σε επίπεδο «Ομίλων» και ΣΔΙΤ που κερδοφορούν πάνω στις ανάγκες του πληθυσμού. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσονται και οι πληρωμές στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία και στα χειρουργεία εντός και εκτός των δημόσιων μονάδων υγείας.

Αυτή την πολιτική απαξίωσης του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας υγείας εφάρμοσαν και εφαρμόζουν, η μια μετά την άλλη, όλες οι κυβερνήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, ανεξαρτήτως προσήμου και τοποθέτησης, την οποία συνεχίζει και η σημερινή της ΝΔ.

Μόνο η πάλη των εργαζόμενων και του λαού μπορεί να φρενάρει και να ανατρέψει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για σύγχρονη δωρεάν υγεία, κοινωνικό αγαθό για όλους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

· Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των άλλων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

· Πλήρη στελέχωση με μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στις δημόσιες μονάδες υγείας της Κέρκυρας (Γ.Ν.Κ. – Κ.Υ. – Π.Φ.Υ. – Ε.Κ.Α.Β.).

· Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών, των εργαζόμενων με μπλοκάκια, των συμβασιούχων και των εργαζομένων των ιδιωτικών συνεργείων. Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και κάθε μορφής ελαστικών μορφών εργασίας.

· Ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών, κατάργηση όλων των νόμων περικοπής των αποδοχών, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Εξασφάλιση από το κράτος των πρόσθετων απαιτήσεων της κατοικίας ιδιαίτερα σε τουριστικά νησιά όπως της Κέρκυρας.

· Ένταξη του συνόλου των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

· Ανάπτυξη των δημόσιων Κ.Υ. και περιφερειακών ιατρείων με σύγχρονο εξοπλισμό και επαρκή στελέχωση σε αριθμό όλων των ειδικοτήτων προκειμένου να καλύπτονται πλήρως οι λαϊκές ανάγκες για όλες τις υπηρεσίες ΠΦΥ, όλο το 24ωρο και όλο το χρόνο.

· Καμία εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ – Εργολάβοι) στις ιατρικές, νοσηλευτικές, εργαστηριακές και υποστηρικτικές υπηρεσίες των δημόσιων νοσοκομείων.

· Να ενταχθούν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και εμβόλια στο καθεστώς της πλήρους αποζημίωσης από το κράτος ή μέσω των ασφαλιστικών ταμείων με κρατική χρηματοδότηση. Όλες οι ιατρικές πράξεις για τις οποίες οι ασθενείς εξαναγκάζονται να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα, να αποζημιώνονται 100% με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ

Ο πρόεδρος                           Η γραμματέας

Χριστοδούλου Βαγγέλης          Ράπτη Μαρίνα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search