• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

Για την παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΕΠΕ Κέρκυρας

July 18, 2024 115

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Για την παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΕΠΕ Κέρκυρας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Ιουλίου παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π.Ε. Κέρκυρας από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Κέρκυρας στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΔΟΕ, για τα παρακάτω ζητήματα:

  1. Να αποσυρθεί η απειλητική εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ που στρέφεται ενάντια στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που έχει νόμιμα προκηρυχθεί από τη Γενική μας Συνέλευση και τη ΔΟΕ. Δηλώνουμε στα στελέχη εκπαίδευσης (Διευθυντές Εκπαίδευσης, τα συμβούλια επιλογής & τα υπηρεσιακά συμβούλια) που καλούνται να υλοποιήσουν μας αυθαίρετες πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ ότι οι συνάδελφοι είναι απεργοί και προστατεύονται από το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα.
  2. Να χωριστούν τα πληθωρικά τμήματα και να σταματήσουν οι μετακινήσεις μαθητών από τα σχολεία της γειτονιάς τους και πολύ περισσότερο παιδιών και εκπαιδευτικών ευάλωτων ομάδων.
  3. Να αναιρεθούν οι πλασματικές υπεραριθμίες, να σταματήσει η συρρίκνωση των σχολείων και οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων να συμπληρώνουν το ωράριό τους στο ολοήμερο της οργανικής τους θέσης.

Η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Κέρκυρας άκουσε τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και δήλωσε ότι θα κινηθεί στο πλαίσιο του νόμου και των αρμοδιοτήτων της.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι:

Παρατηρούμε όλες τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας και αναμένουμε την υλοποίηση των υποσχέσεων που λάβαμε για την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών αλλά και την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Δε θα επιτρέψουμε να κλείσει κανένα τμήμα σχολείου, να μη χαθεί καμία οργανική θέση και όλοι οι μαθητές μας να φοιτήσουν στα σχολεία της γειτονιάς τους. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μην εφαρμοστεί η αξιολόγηση που κατηγοριοποιεί σχολεία, μαθητές, εκπαιδευτικούς και εμπορευματοποιεί το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης.

Θα υπερασπιστούμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας με κάθε συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό μέσο. Το ζήτημα των διώξεων-παύσεων -αντικαταστάσεων σε απεργούς ξεπερνά τα όρια της εκπαίδευσης και αποτελεί αιτία πολέμου για όλα το εργατικό κίνημα.

Με αλληλεγγύη σε κάθε συνάδελφο, με άρνηση αποδοχής αυθαίρετων εντολών με αντίσταση σε κάθε περίπτωση αυθαιρεσίας και τρομοκράτησης. Στηρίζουμε αταλάντευτα τις συλλογικές μας αποφάσεις. Το Δ.Σ. θα συνεδριάσει για τις επόμενες ενέργειες.

 

Συσπειρωνόμαστε στο Σύλλογό μας, απευθυνόμαστε στο Δ.Σ. για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε. Η συλλογικότητα είναι η δύναμή μας.

Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, το εργασιακό παρόν και μέλλον μας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search