• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Ιστορια

“Μισή υγιεινή, μισή ασφάλεια, μισή δουλειά για την καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας”

July 21, 2024 561

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, πιστή στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής «κόστους-οφέλους», αντιμετωπίζει την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των οικογενειών των μαθητών και συνολικά των εργαζομένων των σχολείων του Δήμου, ως κόστος! Έτσι, στη φετινή προκήρυξη για την πρόσληψη συμβασιούχων καθαριστριών για τα σχολεία δεν προβλέπει ούτε μια θέση πλήρους απασχόλησης!

Όπως έχει καταγγείλει το Σωματείο μας εδώ και πολλά χρόνια, ο αριθμός όσων εργαζόμαστε στην καθαριότητα των σχολείων δεν επαρκεί για να κάνουμε όπως πρέπει τη δουλειά μας. Για το λόγο αυτό οι δημοτικές αρχές μάς κάνουν «μπαλάκι» κάθε χρονιά από σχολείο σε σχολείο, ώστε να «βουλώνουν τρύπες» και μάλιστα με τα έξοδα μεταφοράς να επιβαρύνουν εμάς!

Εκεί που λέγαμε ότι τα είχαμε δει όλα (υποστελέχωση, εντατικοποίηση, «μαύρη εργασία», απληρωσιά) δημοσιεύτηκε η φετινή προκήρυξη, που δείχνει ότι το βαρέλι της εκμετάλλευσης και της κυνικής ομολογίας ότι για αυτούς η υγεία και τελικά η ζωή χιλιάδων δε μετράει μία, δεν έχει πάτο! Έτσι, ενώ την περασμένη χρονιά προβλέπονταν 16 συμβασιούχοι πλήρους και 2 μερικής απασχόλησης, που δε φτάναμε ούτε για τα βασικά με βάση τις ανάγκες των σχολείων, δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τη σχολική χρονιά 2024-2025 η οποία προβλέπει 18 θέσεις συμβασιούχων και όλες μερικής απασχόλησης (3 ώρες εργασίας).

Μετά δηλαδή από όλα αυτά τα χρόνια, που εργαζόμαστε υπό καθεστώς ομηρίας, που δε γνωρίζουμε αν θα είμαστε στη δουλειά και την επόμενη χρονιά, φέτος, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας αποφασίζει να ανοίξει τα σχολεία με τη μισή καθαριότητα (και άρα τη μισή ασφάλεια) σε σχέση με τη λειψή της προηγούμενης, «επιβραβεύοντάς» μας για τις θυσίες που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια με τον μισό μισθό! Τόσο φαίνεται κοστολογεί η Δημοτική Αρχή τη δουλειά μας, την υγεία και την ασφάλεια του λαού της Βόρειας Κέρκυρας και των παιδιών του!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στη Σωματειακή μας Επιτροπή και να προετοιμαστούμε για να αντιπαλέψουμε αυτήν την αθλιότητα! Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να αντιμετωπίσουμε τις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και της Κυβέρνησης!

Απαιτούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά πλήρους απασχόλησης για όλους με δικαιώματα. Προειδοποιούμε τη Δημοτική Αρχή ότι θα μας βρει απέναντί της  και ζητάμε να τροποποιήσει άμεσα αυτήν της την απόφαση.

Κέρκυρα, 21/7/2024

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search