• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

«ΚΡΟΝΕ μου ο κόσμος σου δύναμη σου δίνει …» - Ω! τι κόσμος! – Αποθέωση των φιλάθλων από τα Media πριν από 4 χρόνια - ΒΙΝΤΕΟ

April 15, 2020 708

Σαν σήμερα πριν από 4 χρόνια, στις 15 Απριλίου 2016 οι φίλαθλοι του Κρόνου αποθεώνονταν από τα MEDIA πανελλαδικά και γίνονταν VIRAL λόγω της μαζικής, ενθουσιώδους και εντυπωσιακής στήριξης της ομάδας που πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία φτάνοντας στους "8" του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας.

Αναδημοσιεύουμε το σχετικό δημοσίευμα από το argyrades.gr και άλλα ΜΜΕ

Τις δύο Τετάρτες που ο ΚΡΟΝΟΣ έπαιζε για το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας στα Γρεβενά και στο Κίτρος Πιερίας, οι Αργυράδες έμοιαζαν με … έρημη πολιτεία. Ακόμα και το Γυμνάσιο και Λύκειο ουσιαστικά δε λειτούργησε. Πολλοί μαθητές απουσίαζαν ακολουθώντας τον ΚΡΟΝΟ στην Πιερία με αποτέλεσμα λόγων των πολλών απουσιών το σχολείο να πάει εκδρομή. Απουσίες λόγω … οξεία κρονίτιδας που έχει πλήξει την ευρύτερη περιοχή.

Γιατί δεν ξεσηκώθηκαν μόνο οι Αργυραδίτες. Πρώην ποδοσφαιριστές του ΚΡΟΝΟΥ, όπως ο Β. Σουλάνης μαζί με τον συμπαίκτη του Ν. Βλάσση- «Tσάρλι» ήταν κοντά στην ομάδα. Αρκετοί φίλαθλοι από την πόλη της Κέρκυρας και άλλα χωριά, όπως ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΑΟ Κέρκυρα, Μάκης Κουλούρης και τόσοι άλλοι.

Φυσικά ο «Λόρδος», ο Β. Καλούδης κοντά στην ομάδα την παραμονή, γιατί στον αγώνα δεν μπορούσε να παρευρεθεί λόγω σοβαρών επαγγελματικών υποχρεώσεων. Για μια ακόμα φορά πρόσφερε δωρεάν τα δύο πούλμαν για τη μετακίνηση της ομάδας και των φιλάθλων και διέθεσε και ένα μικρό πούλμαν για τη μετακίνηση των παικτών μέσα στην Κατερίνη.

Ήταν μια ιστορική ειρηνική … εκστρατεία με δύο πούλμαν δεκάδες Ι.Χ. και μηχανάκια, όχι μόνο από την Κέρκυρα αλλά και από άλλους νομούς από Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ακόμα και τα πανώ του Συνδέσμου Φιλάθλων ΚΡΟΝΟΥ Αργυράδων Αττικής έκαναν εντύπωση. Το ένα έγραφε: «Ο ΚΡΟΝΟΣ χωρίς γήπεδο παίρνει και το κύπελλο! Αθλητικό Κέντρο στις Αργυράδες τώρα!» Και το δεύτερο: «Εκεί – εκεί στη Γ’ Εθνική ΚΡΟΝΕ αξίζει να είσαι και εσύ!»

Περίπου 250 άνθρωποι εισέβαλαν στο εξαιρετικό γήπεδο του Κίτρους και αναστάτωσαν ένα χωριό 600 ατόμων με φωνές, απνογόνα, το τύμπανο και την σάλπιγγα του «Βούδα», σήκωσαν στο... πόδι ένα ήσυχο χωριό 600 ατόμων. Οι ντόπιοι έπαθαν … πλάκα. Μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια «Τι υπέροχο κόσμο έχετε» ! και ζήλευαν. Άλλωστε οι δικοί τους φίλαθλοι δεν υπερτερούσαν αριθμητικά των φιλάθλων του ΚΡΟΝΟΥ, ενώ αμαχητί έχασαν τη … μάχη της εξέδρας. Ποια μάχη δηλαδή. … Άνευ αγώνος ήταν νικητές οι φίλαθλοι του ΚΡΟΝΟΥ.

Πολύ ζεστή ατμόσφαιρα με τραγούδια και συνθήματα σε κόσμια πλαίσια με κάποια … ήπια μπινελίκια από μεμονωμένους που μπορεί κάποιοι να τα δικαιολογούν λόγω της έντασης και με δεδομένο ότι ο διαιτητής Μίχας από το … πρώτο σφύριγμα έδειξε ότι ήταν με το μέρος των γηπεδούχων, άσχετα που δε διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, αφού η ΠΥΔΝΑ ήταν ανώτερη και δίκαια πέρασε στους ημιτελικούς του Κυπέλλου. Βέβαια και αυτά μπορούν να λείψουν για να είναι μια εικόνα απόλυτα ιδανική. Αποθέωση των παικτών ακόμα και μετά από λάθη, όπως με τον Ζάχο μετά το 2 – 0. Τον τόνο έδιναν τα παιδιά του Γυμνασίου και α, Fun Club των συμμαθητών τους που παίζουν στην ομάδα των Καραϊσαρλή Π. και Ασπιώτη Α. Ειδικότερα με την αλλαγή και την είσοδο Καραϊσαρλή στον αγωνιστικό χώρο, αν ήσουν έξω από το γήπεδο θα νόμιζες ότι Ο ΚΡΟΝΟΣ έβαλε γκολ.

Ο αργυραδίτικος ξεσηκωμός και πανζουρλισμός για τον ΚΡΟΝΟ που είχε στο πλευρό του περίπου 250 φιλάθλους σε κάθε αγώνα θεωρήθηκε … παράδοξο και εντυπωσιακό φαινόμενο για τα δεδομένα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και προβλήθηκε έντονα από τα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας. Από την ΕΡΑ Σπορ ακούστηκαν για την πρώτη εξόρμηση τα πιο κολακευτικά σχόλια και ότι τη μαζική παρουσία και ένθερμη υποστήριξη των φιλάθλων θα τη ζήλευαν ακόμα και ομάδες της Super League.

Τα ΜΜΕ της Πιερίας αναφέρθηκαν με εντυπωσιακά λόγια στην παρουσία των φίλων του Κρόνου στο γήπεδο του Κίτρους. Ο προπονητής της ΠΥΔΝΑΣ και παλιός ποδοσγφαιριστής του ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ Α. Στύλος δήλωσε: «Και οι δικοί μας φίλαθλοι ήταν αρκετοί, για τα δικά μας δεδομένα, αλλά η παρουσία του κόσμου του Κρόνου ήταν αυτή που έδωσε μια ομορφιά στο παιχνίδι. Κι αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι αυτό που, δυστυχώς, στην Ελλάδα τείνει να εκλείψει εντελώς: δηλαδή, να γίνονται όλα τα ματς παρουσία κόσμου. Η παρουσία των φιλάθλων, ξαναλέω, ομόρφυνε το παιχνίδι. Κόσμιοι πάντα, βοήθησαν την ομάδα τους και μακάρι να συναντάς κάτι τέτοιο σε όλα τα γήπεδα...»

Το metrosport.gr από τα μεγαλύτερα site Θεσσαλονίκης είχε αφιέρωμα με τον τίτλο: «Απίστευτο: Δείτε πόσο κόσμο κατέβασε στην Κατερίνη ο Κρόνος Αργυράδων»!

Η ομάδα της Κέρκυρας έπαιζε στην Πύδνα Κίτρους και έχασε με 3-0, αλλά την παράσταση έκλεψε στο γήπεδο η παρουσία του κόσμου της

Είναι μια... σχετικά άσημη ομάδα της Κέρκυρας, αλλά σήμερα απέδειξε ότι έχει αρκετό κόσμο που την ακολουθεί... 

 

Ο λόγος για τον Κρόνο Αργυράδων, σύλλογο από το νησί των Φαιάκων, που σήμερα αγωνιζόταν με την Πύδνα Κίτρους στην Κατερίνη (ηττήθηκε με 3-0) για το κύπελλο της Γ' Εθνικής. Και παρότι ήταν καθημερινή, περίπου 150 φίλαθλοι από τους Αργυράδες έδωσαν το παρών στο γήπεδο της Πιερίας! Όπως βλέπετε και στη φωτό, έχουν και σύνδεσμο που ονομάζεται «Τιτάνες»! 

 

Σημείωση δική μας: Ο αριθμός 150 δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι φίλαθλοι του ΚΡΟΝΟΥ ήταν περίπου 250

 

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Το Corfu Sportsκαι ο Ηλίας Αλεξόπουλος γράφουν μεταξύ άλλων:

«Η κερκίδα- κόσμημα για το ποδόσφαιρο, του Κρόνου Αργυράδων! Αφού παρότρυναν από την αρχή μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης τους παίκτες της ομάδας τους, μένοντας μακριά από βωμολοχίες, αντιπαραθέσεις και βρισιές σε αντιπάλους και πάντα σε κόσμια και αθλητικότατα πλαίσια. Με τα τύμπανα, τις κορνέτες και τις φωνές τους, έστησαν μια όμορφη γιορτή στο γήπεδο του Κίτρους, υπενθυμίζοντας σε όλους μας ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα ψυχαγωγίας και διασκέδασης για τον κόσμο!
Το μεγαλείο του αθλητισμού από φιλάθλους μια τοπικής ομάδας της Κέρκυρας, που κάνει το αυτονόητο. Ενισχύει τους ποδοσφαιριστές που υποστηρίζει, δε...σκοτώνει το ποδόσφαιρο, βγάζοντας τη μιζέρια, την αλητεία και τα ...κουσούρια που κουβαλάει ο καθένας, στους αγωνιστικούς χώρους!»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ: Ο ΚΡΟΝΟΣ ΗΘΙΚΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2016

Χρόνια στο κουρμπέτι και από τους κορυφαίους αθλητικογράφους της Κέρκυρας ο Χρήστος Ιωάννου γράφει πολλά και καλά για τον ΚΡΟΝΟ που τον χαρακτηρίζει «ηθικό Κυπελλούχο Ελλάδας 2016». Επίσης ανάμεσα στις μεγάλες αλήθειες που γράφει είναι και αυτή: «ΧΩΡΙΣ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ». Διαβάστε αναλυτικά το κείμενό του.

 

«Το όμορφο ταξίδι του ΚΡΟΝΟΥ τελείωσε κάπου κάτω από τον ΟΛΥΜΠΟ. Κάποτε θα τελείωνε, το περιμέναμε, ειδικά όταν αυτό το παιχνίδι δεν παιζόταν επί ίσοις όροις. Όταν η τύχη δεν χαμογέλασε από την αρχή στην κερκυραική ομάδα και η κλήρωση τον έφερε να παίζει μόνο ένα ματς εντός και όλα τα άλλα εκτός. 
Ασφαλώς δεν έχουμε κανένα παράπονο και μόνο καλά έχουμε να πούμε γι αυτά τα παιδιά. Μια ''μικρή'' ομάδα τοπικού πρωταθλήματος από ένα ''μικρό'' αλλά πολύ ζωντανό χωριό της ΚΕΡΚΥΡΑΣ, μπήκε σφήνα σε ομάδες Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ. Και τις κοντράρισε στα ίσα.. Έμαθαν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι σε όλη την Ελλάδα ότι υπάρχει ένα μέρος στην ΚΕΡΚΥΡΑ που λέγεται ΑΡΓΥΡΑΔΕΣ με πολλούς μαχητές.
Ο ΚΡΟΝΟΣ φέτος , και θυμηθείτε αυτά τα λόγια, έβαλε τις βάσεις για πολλές χαρές στο μέλλον. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε παίκτες, προπονητή, πρόεδρο, ΔΣ και φιλάθλους για το ταξίδι που μας χάρισαν. Και φυσικά κανείς δεν ξέρει μέχρι που θα έφτανε αυτή η ομάδα αν την ευνοούσε και λίγο η κλήρωση και έδινε και κάποια ματς στο νησί...
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΓΚΕΣ...
ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ 2016, ΧΩΡΙΣ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search