• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

O Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ – Υπέγραψε το διάταγμα (Video)

February 21, 2022 394

ΠΗΓΗ :topontiki.gr

Στο διάγγελμά του προς τον ρωσικό λαό ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τις αποφάσεις του για αναγνώριση των περιοχών που κατέχουν φιλορώσοι αυτονομιστές

Ξεκινώντας το διάγγελμά του, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στην Ουκρανία ως «αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας», ενώ είπε πως «η μοντέρνα Ουκρανία είναι δημιούργημα της κομμουνιστικής Ρωσίας», προσθέτοντας ότι «η Ουκρανία ονομάστηκε έτσι από τον Βλαδίμηρο Ίλιτς Λένιν, που είναι ο εμπνευστής και αρχιτέκτονάς της με τους απογόνους του να κατεδαφίζουν τα μνημεία που ήταν προς τιμήν του». 

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η κατάρρευση της ιστορικής Ρωσίας με τη μορφή της Σοβιετικής Ένωσης είναι στη συνείδηση των κομμουνιστών.

Η Ρωσία έχει πάντα μια ανοικτή συνεργασία με την Ουκρανία, δήλωσε.

Ο Πούτιν διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο που η μετα-σοβιετική Ουκρανία συμπεριφέρθηκε στη Ρωσία.

«Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε τι σημαίνει μια γνήσια αποκομμουνιστικοποίηση».

«Όταν μας ζήτησαν βοήθεια, η Ρωσία βοήθησε την Ουκρανία. Τους δώσαμε δάνεια, περίπου 250 δισ. δολάρια. Η Ρωσία ανέλαβε όλο το βάρος να πληρώσει το εξωτερικό χρέος της Σοβιετικής Ένωσης».

 

«Είδαμε ένα μείγμα νεοναζισμού και υπερεθνικισμού στην Ουκρανία. Έκαναν επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας. Αντέγραψαν ξένα μοντέλα που δεν έχουν σχέση με την ουκρανική πραγματικότητα για να κερδίσει μια πλουτοκρατία της Ουκρανία. Αφαίμαξαν δισεκατομμύρια δολάρια οι Ουκρανοί ολιγάρχες, έκλεψαν τη Ρωσία και προσεταιρίστηκαν τη Δύση. Τιμωρούσαν ανθρώπους που ήθελαν τη συνεργασία με τη Ρωσία».

Όπως είπε στη συνέχεια ο ρώσος πρόεδρος, «οι ουκρανικές αρχές έχουν μολυνθεί από τον ιό του εθνικισμού και της διαφθοράς. Οι ουκρανοί ολιγάρχες υποκίνησαν τις διαδηλώσεις στην πλατεία του Μαϊντάν, το 2014. Η υποστήριξη των ΗΠΑ προς τους ηγέτες της αντιπολίτευσης τότε, ήταν μεγάλη. Έχουμε στοιχεία. Η εξέγερση του Μαϊντάν οδήγησε την Ουκρανία σε ένα αδιέξοδο, την έσπρωξε σε ένα εμφύλιο πόλεμο. Υπάρχουν περιοχές διχασμένες. Κάποιες περιοχές δεν έχουν λεφτά να επιζήσουν».

 

Ο Πούτιν χαρακτήρισε την Ουκρανία «αποικία των ΗΠΑ» ενώ πρόσθεσε πως το Κίεβο έχει «μια μαριονέτα» στην κυβέρνηση. Όπως πρόσθεσε, η Ουκρανία θα μπορούσε να απειλήσει τη Ρωσία με την απόκτηση πυρηνικών όπλων.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η ρωσική γλώσσα στην Ουκρανία έχει περιθωριοποιηθεί, ενώ κατήγγειλε ότι το Κίεβο προετοιμάζεται να «εκτελέσει» τη ρωσική ορθόδοξη εκκλησία.

«Το Σύνταγμα της Ουκρανίας δεν επιτρέπει ξένες στρατιωτικές βάσεις», είπε ο Πούτιν, ωστόσο «αυτοί αγνόησαν τον νόμο και αποκαλούν τις βάσεις νατοϊκή αποστολή». «Η Ουκρανία σχεδιάζει να εξαπολύσει πόλεμο κατά των Ρώσων στο Ντονμπάς».

Όπως είπε, «η Ουκρανία έχει σοβιετική πυρηνική τεχνογνωσία» και ότι «η Ρωσία καλείται πάλι να πιστέψει ότι το ΝΑΤΟ είναι μια συμμαχία ειρήνης».

«Ο κύριος στόχος του ΝΑΤΟ είναι η Ρωσία», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, «η Ουκρανία θα λειτουργήσει ως αφετηρία για να χτυπήσει τη Ρωσία».

«Αν το ΝΑΤΟ εγκαθιδρύσει ραντάρ στην Ουκρανία, θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την ρωσική επικράτεια».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας υπογράμμισε πως τα πυρηνικά όπλα ισοδυναμούν με προετοιμασία επίθεσης εναντίον της Ρωσίας.

Η Ουκρανία, άλλωστε, κατακλύστηκε από δυτικά όπλα τους τελευταίους μήνες και οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μετέτρεψαν αδιάντροπα την Ουκρανία σε ένα θέατρο πολέμου, σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Αναγνωρίζω την ανεξαρτησία της Δημοκρατίας του Ντονένσκ και της Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ. Θα έπρεπε να το είχα κάνει από καιρό». Με αυτή τη φράση έκλεισε το μακροσκελές διάγγελμά του. Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους είπε ότι είναι βέβαιος πως έχει τη στήριξη των Ρώσων πολιτών για την απόφασή του.

Ο ίδιος θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να στηρίξει την απόφαση αυτή, πρόσθεσε και κατήγγειλε πως 4 εκατομμύρια άνθρωποι υπόκεινται σε γενοκτονία.

Τόσο οι ηγέτες των αυτονομιστών οι οποίοι ήταν παρόντες στο διάγγελμα Πούτιν, τόσο και ο Ρώσος πρόεδρος προχώρησαν στην υπογραφή του διατάγματος για την ανεξαρτησία των περιοχών του Ντονμπάς.

Οι ανακοινώσεις Πούτιν έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από τους ρωσόφωνους αυτονομιστές οι οποίοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το RT, επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Πούτιν επικοινώνησε με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τους ενημέρωσε πως θα υπογράψει διάταγμα με το οποίο θα αναγνωρίζει «σύντομα» την ανεξαρτησία των δύο περιοχών που κατέχουν αυτονομιστές, στην ανατολική Ουκρανία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search