• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ σφίγγει τον κλοιό γύρω από τη Ρωσία σε αέρα, θάλασσα και στεριά

March 24, 2022 639

Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ σφίγγει τον κλοιό γύρω από τη Ρωσία σε αέρα, θάλασσα και στεριά

Το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει 4 νέες μονάδες μάχης στο ανατολικό μέτωπο με αιχμές και για πυρηνικά όπλα. Αντίποινα Πούτιν σε δολάριο και ευρώ.

Το ΝΑΤΟ επιλέγει να κλιμακώσει επικίνδυνα την ανάπτυξη στρατευμάτων σε στεριά, αέρα και θάλασσα σε όλο το ανατολικό μέτωπο ώστε να σφίξει περαιτέρω τον κλοιό γύρω από την Ρωσική Ομοσπονδία αξιοποιώντας στο έπακρο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα το απόγευμα ενόψει της αυριανής συνόδου κορυφής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου ανακοίνωσε πως έχει επιλεχθεί η ενίσχυση της ΝΑΤΟϊκής στρατιωτικής παρουσίας σε όλο το ανατολικό μέτωπο.

Ανήγγειλε πως αύριο στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες θα τεθεί προς έγκριση σχέδιο για την ανάπτυξη τεσσάρων νέων μονάδων μάχης σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία και Ουγγαρία.


Ανέφερε ότι η ενίσχυση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας θα γίνει «σε στεριά, αέρα και θάλασσα».

Τόνισε ότι το πρώτο βήμα θα είναι η ανάπτυξη τεσσάρων νέων μονάδων μάχης στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία, πέραν των ήδη υπαρχόντων δυνάμεων στις χώρες της Βαλτικής και της Πολωνίας. Εξήγησε πως έτσι το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει συνολικά οχτώ πολυεθνικές μονάδες μάχης, κατά μήκος της ανατολικής πτέρυγας, από τη Βαλτική έως τη Μαύρη Θάλασσα.

«Αντιμετωπίζουμε μια νέα πραγματικότητα ασφαλείας και πρέπει να αναπροσαρμόσουμε την αποτροπή και άμυνά μας σε μακροπρόθεσμη βάση» είπε χαρακτηριστικά.

Υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της Ουκρανίας σε αυτοάμυνα, επικαλούμενος τη Χάρτα του ΟΗΕ, και διαβεβαίωσε πως η χώρα αυτή θα «βοηθηθεί» από το ΝΑΤΟ να διατηρήσει «αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα».


Πρόσθεσε ακόμη πως οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν ενισχύσει τη στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία, με την παροχή αντιαρματικών, συστημάτων αεράμυνας, drones, πυρομαχικών, καυσίμων, καθώς και με την παροχή οικονομικής βοήθειας και με τη φιλοξενία εκατομμυρίων προσφύγων.

«Αύριο αναμένω ότι οι Σύμμαχοι θα συμφωνήσουν στην παροχή επιπλέον στήριξης, η οποία θα περιλαμβάνει βοήθεια στον κυβερνοχώρο, αλλά και εξοπλισμό που θα βοηθήσουν την Ουκρανία να προστατευτεί από χημικές, βιολογικές και πυρηνικές απειλές» δίχως να εξηγήσει επ’ ακριβώς εάν αυτό σημαίνει και ΝΑΤΟϊκά πυρηνικά όπλα στο ουκρανικό έδαφος…

Παρόλα αυτά ισχυρίστηκε ότι το ΝΑΤΟ έχει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι ο πόλεμος δεν θα κλιμακωθεί πέραν της Ουκρανίας και δεν θα μετατραπεί σε μία σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας, που θα έφερνε περισσότερους θανάτους και καταστροφές.

Κάλεσε δε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο, να επιτρέψει τη βοήθεια και την ασφαλή διέλευση αμάχων και «να συμμετάσχει σε πραγματική διπλωματία».

ΝΑΤΟϊκά πυρηνικά και στο ανατολικό μέτωπο;

Ερωτηθείς πώς το ΝΑΤΟ μπορεί να προστατευτεί έναντι μιας πυρηνικής επίθεσης, ο Γενς Στόλτενμπεργκ απάντησε ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τη ρητορική για τα πυρηνικά. «Είναι επικίνδυνο και ανεύθυνο», δήλωσε και πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στη Ρωσία: «ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί και δεν πρέπει ποτέ να διεξαχθεί».

 

Πυρηνικά: Οι θερμοβαρικές βόμβες και τα άλλα υπερόπλα με τα οποία απειλεί η  Ρωσία
Αμείωτες συγκρούσεις γύρω από το Κίεβο
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το ρωσικό σφυροκόπημα γύρω από το Κίεβο, όπου οι ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν τμήματα τριών βορειοδυτικών προαστίων, της Μπούκα, του Χοστομέλ και του Ιρπίν. Αλλά και στην ολοσχερώς κατεστραμμένη Μαριούπολη και το Χάρκοβο, η επίθεση συνεχίζεται αμείωτη, σήμερα, 28 μέρες μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.


Την ίδια ώρα, ξεκάθαρες έκανε τις ρωσικές επιδιώξεις για τη Μαριούπολη ο αναπληρωτής απεσταλμένος του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ομοσπονδιακή περιφέρεια της Νότιας Ρωσίας, Κίριλ Στεπάνοφ. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε ότι η κατάληψη της στρατηγικής αυτής πόλης θα ενώσει τις περιοχές των φιλορώσων αυτονομιστών και θα δημιουργήσει μια ασφαλή χερσαία σύνδεση με την προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Στο πεδίο των διαπραγματεύσεων η κατάσταση εξελίσσεται αργά. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε σε νέο του μήνυμα κατά της διάρκεια της νύχτας ,ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου είναι δύσκολες και ορισμένες φορές χαρακτηρίζονται από έντονη αντιπαράθεση, αλλά συμπλήρωσε ότι «βήμα-βήμα προχωράμε μπροστά». Σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε επίσης ότι περίπου 100.000 κάτοικοι βρίσκονται στην πολιορκημένη Μαριούπολη, σε απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς τρόφιμα, νερό και φάρμακα και διεμήνυσε ότι οι πιλότοι της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι δρουν στη χώρα του θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη, θα «λογοδοτήσουν».

Ειρωνεύεται τη Δύση ο Πούτιν: Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία; |  Έθνος

Αντίποινα Πούτιν έναντι δολαρίου και ευρώ
Στον αντίποδα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δεσμεύτηκε να συνεχίσει να προμηθεύει φυσικό αέριο στην Ευρώπη, αλλά έθεσε ως όρο οι συναλλαγές να γίνονται πλέον μόνο σε ρούβλια, κατηγορώντας τη Δύση ότι «έβαλε τελεία στις νομισματικές συναλλαγές επιβάλλοντας παράνομα μέτρα κατά της Ρωσίας», όπως χαρακτήρισε τις κυρώσεις.

«Αποφάσισα να τεθεί σε εφαρμογή ένα σύνολο μέτρων ώστε να περάσουμε στις πληρωμές σε ρούβλια του αερίου μας που παραδίδεται σε εχθρικές χώρες και να εγκαταλείψουμε όλους τους διακανονισμούς με νομίσματα που συμβιβάστηκαν» είπε ο Ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια μιας κυβερνητικής σύσκεψης.

Εξήγησε πως πρόκειται για αντίδραση στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας στη Δύση προσθέτοντας πως ζήτησε ήδη από την Κεντρική Τράπεζα και από την κυβέρνηση να δημιουργήσουν «μέσα σε μία εβδομάδα» το νέο σύστημα που πρέπει να είναι «σαφές, διαφανές» και να ρυθμίζει τη διεξαγωγή πληρωμών περιλαμβανομένης «της απόκτησης ρουβλίων στη ρωσική αγορά συναλλάγματος».

Η ανακοίνωση αυτή είχε άμεσο αντίκτυπο στο ρωσικό νόμισμα, που ενισχύθηκε απέναντι στο ευρώ και στο δολάριο, για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι πρώτες αντιδράσεις σε αυτή την απόφαση εκδηλώθηκαν πρώτα από την Γερμανία και την Αυστρία.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα Ρόμπερτ Χάμπεκ χαρακτήρισε την απόφαση του Πούτιν «παραβίαση των συμβολαίων».

Επιπλέον, ο αυστριακός όμιλος πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV ανακοίνωσε απόψε ότι θα συνεχίσει να πληρώνει το φυσικό αέριο που παραλαμβάνει από τη Ρωσία σε ευρώ, παρά την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να εξοφλούνται στο εξής οι εξαγωγές προς την ΕΕ σε ρούβλια, επικαλούμενος τις συμβάσεις.

Ειρωνεύεται τη Δύση ο Πούτιν: Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία; | Έθνος
Νωρίτερα, σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σόλτς συζήτησαν για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Όλες οι εξελίξεις σε επιχειρησιακό και διπλωματικό επίπεδο
Η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιούλινα, σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, προσπάθησε να υποβάλει την παραίτησή της, αλλά ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν την έκανε αποδεκτή, μετέδωσε απόψε το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο τέσσερις ανώνυμες πηγές.
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εκτιμά ότι μέλη των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην επίθεση που εξαπέλυσαν κατά της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. «Η αξιολόγησή μας βασίζεται σε μια προσεκτική ανασκόπηση των διαθέσιμων πληροφοριών από δημόσιες πηγές και τις υπηρεσίες πληροφοριών», είπε ο Μπλίνκεν σε μια ανακοίνωσή του. «Όπως με κάθε φερόμενο έγκλημα, ένα δικαστήριο με δικαιοδοσία για το έγκλημα είναι τελικά υπεύθυνο για τον προσδιορισμό της ποινικής ενοχής σε συγκεκριμένες υποθέσεις», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης παρατήρησαν ότι έχει εξαφανισθεί από τον δημόσιο χώρο ο υπουργός ‘Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού που εθεάθη τελευταία φορά στις 11 Μαρτίου κατά την απονομή κρατικών βραβείων σε στρατιωτικούς που συμμετείχαν στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η ιστοσελίδα ερευνητικής δημοσιογραφίας Agenstvo, αναφέρει ότι έως τις 11 Μαρτίου ο Σοϊγκού εμφανίζονταν στις ειδήσεις καθημερινά. Την εξαφάνιση του Σοϊγκού παρατήρησε για πρώτη φορά ο δημοσιογράφος του ιστότοπου Mediazona, Ντμίτρι Τρεσάνιν. Από τις ειδήσεις έχει εξαφανιστεί και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας Βαλέρι Γκεράσιμοφ.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεσμεύτηκε να συνεχίσει να προμηθεύει φυσικό αέριο στην Ευρώπη, αλλά έθεσε ως όρο οι συναλλαγές να γίνονται πλέον μόνο σε ρούβλια, κατηγορώντας τη Δύση ότι «έβαλε τελεία στις νομισματικές συναλλαγές επιβάλλοντας παράνομα μέτρα κατά της Ρωσίας», όπως χαρακτήρισε τις κυρώσεις. Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε στους Ευρωπαίους ότι υπολογίζει την υπόληψή της χώρας του ως αξιόπιστος προμηθευτής ορυκτών καυσίμων δίνοντας μήνυμα στις αγορές ότι τα συμβόλαια δεν αλλάζουν σε όγκο και τιμές αλλά μόνο στην πληρωμή που θα γίνεται με ρούβλια. H Ρωσία θα σταματήσει να λαμβάνει πληρωμές σε νομίσματα που έχουν «συμβιβαστεί», είπε ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, δίνοντας εντολή να εφαρμοστούν οι αλλαγές εντός μιας εβδομάδας.
Τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, είχε σήμερα ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκος Δένδιας. «Κατά τη συνομιλία μας, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, και εγώ συμφωνήσαμε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας πρέπει να αυξηθούν. Η Ρωσία πρέπει να πληρώσει το τίμημα για τον συνεχιζόμενο πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. Ευχαριστώ τον Νίκο Δένδια για τις προσωπικές του προσπάθειες να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη και στην ελληνική κοινότητα», σημειώνει ο κ. Κουλέμπα σε ανάρτησή του στο twitter.

Η Μόσχα και το Κίεβο πραγματοποίησαν δύο ανταλλαγές κρατουμένων, επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας οργανώνει καθημερινά ανθρωπιστικούς διαδρόμους για πολίτες στην Ουκρανία, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η Πολωνία απελαύνει «45 Ρώσους κατασκόπους που υποδύονταν τους διπλωμάτες», ανακοίνωσε ο Πολωνός υπουργός Εσωτερικών Μάριους Καμίνσκι. «Κατά τρόπο συγκροτημένο και αποφασιστικό, θα διαλύσουμε το δίκτυο των ειδικών υπηρεσιών της Ρωσίας στην χώρα μας», έγραψε ο Πολωνός υπουργός στο Twitter.

Ξεκάθαρες έκανε τις ρωσικές επιδιώξεις για τη Μαριούπολη ο αναπληρωτής απεσταλμένος του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ομοσπονδιακή περιφέρεια της Νότιας Ρωσίας Κίριλ Στεπάνοφ. Μόλις ο ρωσικός στρατός θέσει υπό τον έλεγχό του τον αυτοκινητόδρομο M14, η Κριμαία θα συνδέεται με ασφάλεια με τις ανατολικές περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ μέσω ενός διαδρόμου μεταφορών, πρόσθεσε σήμερα ο Στεπάνοφ σε δηλώσεις που έκανε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.
«Μια διακοπή της εισαγωγής ενέργειας από τη Ρωσία δεν είναι εφικτή από τη μία μέρα έως την άλλη», επανέλαβε από το βήμα του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, υποσχόμενος ότι η εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια «θα τερματιστεί το συντομότερο δυνατό». «Με βεβιασμένες κινήσεις ωστόσο η Γερμανία θα κινδύνευε με σοβαρή ύφεση και θα απειλούνταν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας», προειδοποίησε ο κ. Σολτς και τόνισε ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας «δεν πρέπει να πλήξουν την Ευρωπαϊκή Ένωση περισσότερο από ό,τι τη Ρωσία».

Σε σύντομες δηλώσεις μέσω βινεοκλήσης στο κοινοβούλιο της Ιαπωνίας, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έκανε έκκληση στις αναμνήσεις του ασιατικού έθνους από την Φουκουσίμα, προειδοποιώντας ότι η ρωσική εισβολή θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνική καταστροφή στο Τσερνομπίλ. Ο Ουκρανός πρόεδρος άσκησε κριτική και στον ΟΗΕ αναφέροντας πως «Ούτε τα Ηνωμένα Έθνη ούτε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ λειτούργησαν» στην περίπτωση της κρίσης στη χώρα του και «χρειάζονται μεταρρυθμίσεις». «Οι υπάρχοντες διεθνείς οργανισμοί» για την παγκόσμια ασφάλεια, «δεν λειτουργούν για αυτόν τον σκοπό, επομένως πρέπει να αναπτύξουμε ένα νέο, προληπτικό εργαλείο που μπορεί να σταματήσει πραγματικά τις εισβολές», πρόσθεσε.

«Η αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα οδηγούσε σε άμεση σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων της Συμμαχίας και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο προσωπικό και στους φοιτητές του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μεταβαίνει αύριο Πέμπτη στην Ευρώπη, όπου θα προσπαθήσει να ενισχύσει την ενότητα των Δυτικών αλλά και να αυστηροποιήσει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία. Ο Μπάιντεν θα επιδοθεί σε έναν διπλωματικό μαραθώνιο καθώς θέλει να επιδείξει σκληρή στάση απέναντι στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά και να τηρήσει την υπόσχεσή του να ενισχύσει τις συμμαχίες των ΗΠΑ, έπειτα από την τετραετία της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ. Την Παρασκευή και το Σάββατο ο Μπάιντεν θα μεταβεί στην Πολωνία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ στην οποία έχει καταφύγει η πλειονότητα των εκατομμυρίων Ουκρανών που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους. Εκεί πρόκειται να συναντηθεί με Αμερικανούς στρατιώτες και με τον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα, αλλά και με Ουκρανούς πρόσφυγες.
Συμφωνία επετεύχθη ώστε να καταβληθούν προσπάθειες για την απομάκρυνση αμάχων που έχουν εγκλωβιστεί σε πόλεις της Ουκρανίας μέσω 9 ανθρωπιστικών διαδρόμων σήμερα, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ, επισημαίνοντας ότι δεν επετεύχθη συμφωνία με τη Ρωσία για την δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου από την καρδιά της Μαριούπολης
«Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να υποστηρίξει το έργο των ανθρωπιστικών μας διαδρόμων στη Μαριούπολη, προκειμένου να σωθούν οι πολίτες μας και να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια που είναι πολύ σημαντική για όλους εκεί», ανέφερε ο Β. Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια του τελευταίου του μηνύματος, αναφερόμενος στην πρόθεση που ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας.
Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μικαήλο Ποντόλιακ, με νέο του Tweet ζήτησε από τη Δύση, για μια ακόμα φορά, την ενίσχυση της χώρας του με αεροπορικά συστήματα και πυραύλους Κρουζ, αν δεν θέλουν να στοιχειώνει «η οσμή από την καμμένη Μαριούπολη τα όνειρά τους»

Ο Ρώσος Γενικός Εισαγγελέας Ιγκόρ Κρασνόφ έστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων (IAP) στην οποία αναφέρει ότι η Ρωσική Γενική Εισαγγελία αποχωρεί από την Ένωση.
Η γαλλική TotalEnergies, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αποφάσισε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό αργό πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου και να αναστείλει τις επενδύσεις στο έργο Arctic LNG 2.
Ο κυβερνήτης της αυτονομιστικής περιοχής του Λουγκάνσκ ανέφερε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός προκειμένου να απομακρυνθούν κάτοικοι που έχουν παγιδευτεί από τους βομβαρδισμούς.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει πρόθεση να συμμετάσχει στη σύνοδο της G20 που θα διεξαχθεί στην Ινδονησία αργότερα φέτος, παρά τις παροτρύνσεις ορισμένων χωρών-μελών η Ρωσία να εκδιωχθεί από αυτήν, διαβεβαίωσε σήμερα η Ρωσίδα πρέσβης στην Τζακάρτα.
Η ρωσική πλευρά ανέπτυξε επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 στην περιοχή του Χάρκοβου, χθες, Τρίτη το βράδυ, δήλωσε ο Ολέγκ Σινεγκούποφ, διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή, σύμφωνα με την εφημερίδα Ουκράινσκα Πράβντα, όμως οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού κρατούν τις θέσεις τους, ανέφερε. Χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση στην πολιορκούμενη Ιζιούμ, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων. Δεν υπάρχει καμία σύνδεση με την πόλη αυτή επί του παρόντος, πρόσθεσε.
Οι χώρες της Δύσης σχεδιάζουν να ασκήσουν μεγαλύτερη οικονομική πίεση στο Κρεμλίνο. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μαζί με τους συμμάχους των ΗΠΑ θα επιβάλουν νέες κυρώσεις και θα αυστηροποιήσουν τις υπάρχουσες σε βάρος της Μόσχας, προανήγγειλε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν εν όψει του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: kosmodromio.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search